Re: Ozvučnice pro subbass

Zdarec.

   Nechcu vám do toho kecat, ale jestli chcete rozhýbat vzduch, zkuste ty C-suby smile.

   Jo a druhá připomínka. Celkem bych souhlasil s tím, že 15" horn-flex nepůjde tak nízko a max. spl bude taky nižší, ale nikdo jste nezareagovali na ten band pass. Ten by mě v 15"-ovém provedení zajímal mnohem víc. Díky za komenty.

Re: Ozvučnice pro subbass

Jawis: nezbývá než postavit. Já se od bandpassu distancuju. nemam je rád už z principu, a hlavně z poslechu.
Je to sice velice osobní záležitost, ale nemůžu si pomoct. C-sub bych tedy nestavěl, ale věřím, že pro ostatní je to zajímavá alternativa.

Zorgu nebudu to tu nějak rozepisovat, to je nutný slyšet na vlatní uši.

Re: Ozvučnice pro subbass

Kreši Ty jsi byl na brigádě u Huberta Mašína? Přijdeš mě jako největší expert na PA...........

Web

Re: Ozvučnice pro subbass

Na žádný brigádě jsem nebyl. Začal jsem jezdit poslouchat aparáty. Velmi často jsou kolem Prahy menší akce, a zřítkakdy se najde někdo kdo mě pustí podívat za pult nebo individuální poslech, ale očividně ty zkušenosti stojej za to.
O co ti vlastně jde?

Re: Ozvučnice pro subbass

Klídek, jen se ptám...

Web

Re: Ozvučnice pro subbass

I když musím uznat, že dělat u Huberta brigádu i za blbejch 50kč/h by pro mě asi byla pocta smile

Re: Ozvučnice pro subbass

Jsem čerstvým vlastníkem 15" bandpasu (RCF ART 905), zatím jsem jej dvakrát používal ve verzi 2 + 1 na malých sálech, a zvukově mně neohromil. Staré 15" W biny mi dokázaly zahrát příjemněji. Ale ještě jsem se s ním neskamarádil, uvidím 13., to hrajem pro děcka z děcáků na sále pro 300 lidí, doufám, že alespoň při zkouškách zvuku ho doženu k červenání (LED - clip - 1 kW).
Doporučuji ty Hornflexy 15" (jen je potřebné mít nou hau). Nezapomeňme, že gró vnímání nejhlubších (vibrujících hrudníkem) basů je mezi 60 - 70 Hz. Použitelné jsou i ty krátké bashorny, ale s dobrým reprákem, ne nějakou Eminencí Kappa.

Re: Ozvučnice pro subbass

Otas: ty EM15Bass jsem slyšel právě s PD.158,žádnou kappou - v místnosti to bylo prdlajs platný. Venku ve více kusech prej "dávaj pěkně" ale v místnosti v malém počtu to bylo skoro na ostudu.

Re: Ozvučnice pro subbass

Zkušenost z mého užití W binů: dva těsně vedle sebe, uprostřed. Pak k vyrovnanému disko poslechu 2 x 200 W satelity stačilo 2 x 200 W pro W biny (trochu vyrovnané par. eq. - cca 65 Hz + 8 dB). Hozené do stran zaostávaly i při všelijakém natočení. Ale měly jen 40 litrů (!) a byl v nich Cimbala s SPL 97. Satelity na tom byly s účinností podobně.

Re: Ozvučnice pro subbass

Jaký reproduktor bude nejvhodnější do toho MT18sub ?

(upravil Jawis 1. 12. 2008 15:02)

Re: Ozvučnice pro subbass

A už je to tady zase furt dokola ta samá písnička. Prohledej tohle fórum a najdeš alespoň 20 témat kde se tohle řešilo.

Re: Ozvučnice pro subbass

Opakování matka moudrosti:
Pořadí:
1. RCF LF 18 X 400 - pro ten se to narodilo, karmické spojení.... Nešetřil bych! Ostatní jsou jen náhražky.
2. BC 18 PZB 100
3. RCF LF 18 G 400

Re: Ozvučnice pro subbass

Ještě by mě zajímalo jestli je lepší použít na jeden pár mt18sub osazený RCF LF 18 X 400 qsc rmx 1850hd v mustku.Nebo raději koupit rovnou 4050hd  který by živil dva páry.Někde jsem se totiž dočetl že 1850hd nezahraje ty basy tak dobře jako 4050hd i když by nakonec do jedné bedny šel menší výkon než s použitím 1850hd.Jestli je to moc blbá otázka tak se omlouvám ale opravdu v tomhle nemám moc jasno.

Re: Ozvučnice pro subbass

S pořadím nesouhlasím. X400 jako první, G400 jako druhá, a o třetí příčku podle potřeby a použití se dělí G401 a 18PZB100.

Ano, opravdu je ta 4050HD lepší zesilovač, ale je to absolutně nedér srovnání. Co je fér, alespoň z cenového hlediska je třeba jeden kus RMX1850HD nebo 2450 na jedn subwoofer do můstku na 8Ohm. Pak to je opravdu o něčem. Jen musí obsluha mít v hlavě mozek, a ne kravinec, jinak to ten reprák nepřeije.

(upravil ondra Ch 3. 12. 2008 9:40)

Re: Ozvučnice pro subbass

Měl jsi někdy RMX 4050HD v ruce? Měl jsi ho rozdělaný? že o tom tak zasvěceně mluvíš?

Web

(upravil Crashpc 3. 12. 2008 11:08)

Re: Ozvučnice pro subbass

měl jsem ho v uchu big_smile
apropó vadí ti něco na tom, když přetlumočim nějakej obecně známej fakt, kterej může pomoct zájemci v rozhodnutí?
je snad něco špatného když tvrtím to co spolu semnou tvrdí mnoho lidí? rozebranej jsem ho neměl, ale co v něm je, se dá třeba na prodance dočíst.

Re: Ozvučnice pro subbass

Neodpustím si při této příležitosti poznamenat, že vnesení zesiku 2450 do srovnávaček zesiků specializovaných pro SW bylo spíše ke zmatení nezainteresovaných. Naštěstí i Sini to ví, že tam nepatří.

Re: Ozvučnice pro subbass

Nonono... Ono to nebude až tak žhavý - myslím že daleko férovější by byly srovnávačky tohodle zesíku v můstku na JEDEN (8Ohm) reproduktor, stejně jak RMX1850HD.  To pak použitelnost o hodně stoupne, a že na tom není napsaný SUBWOOFEROVÝ ZESILOVAČ, stejně jako u rohlíků v krámě není napsáno K SNÍDANI a u chleba K VEČEŘI, opravdu neznamená nic. Proto se to tam taky nepíše. O žádný matení nejde. Zmást může člověk jen sám sebe.

(upravil ondra Ch 4. 12. 2008 15:04)

Re: Ozvučnice pro subbass

Zlobte se na mě nebo ne, ale 4páry 2SA1943/2SC5200 u RMX 2450 na 2x 750W do 4 ohmu je podle mě hodně na hraně, ikdyž je to má H step...

Web

Re: Ozvučnice pro subbass

Mám ještě dotaz ohledně subu co hraje víc 1850 horn nebo Mt18sub s RFC lfx400.A ještě ohledně středovrchu hodilo by se třeba tohle http://www.speakerplans.com/index.php?id=mt102 jesli ne tak co.díky za rady