(upravil pistole 1. 12. 2008 19:07)

Re: Stavebnice Audiowebu

Mongol - pokud jde o čistotu asi velmi těžko se bude soutěžit s malou bednou typu heco ale na druhou stránku apolito  se dvěma 18cm repráky už vytvoří slušný SPL a při tom když do toho někdo bude tavit SPV 100 - tak by to mohlo být tak akorát . Zvláště pro týpky co chtěj aby to dělalo hlavně echt randál. Dejme jim tedy to po čem touží ! Leoš myslí jako obchodník a má to smysl se na to takhle podívat určitě to bude hrát líp než s výhybkou která je počítaná bez měření a stavebnice z dreksonu a podobně

(upravil dawsoo 1. 12. 2008 19:53)

Re: Stavebnice Audiowebu

radim:
Proč bych to měl dělat? lol Protože ti vadí že nazývám věci pravými jmény? Nějak mi uniká souvislost... já na rozdíl od tebe to porovnání mám tak si mohu dovolit to tvrdit.

Přesně o tom to je že je to bude projekt jen pro ty co chtěj jen ten bordel... ale proč ne pokud Leoš ví že poptávka je právě tady na to tak je všechno ok.

Není co dodávat...

Re: Stavebnice Audiowebu

smile něco bych se přiučil.

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Radime... tak si pročti postupně všechny vlákna je toho tu hodně... a včetně odkazů na prakticky hotový bedny který jsou ok jak z hlediska nákladů tak i dostupností měničů a součástek.. s vyhýbkama na základě měření kde se dá očekávat že to bude v pořádku.

Není co dodávat...

Re: Stavebnice Audiowebu

ok smile

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Phasor: zkus pierre@aldax.cz, nebo i ICQ 113-885-758, případně telefon 603 197 063. Někde ho chytit musíš.
Kluci, není to jenom o tom randálu /sice o SPL trochu taky/, ale hlavně o tom, že s něčím se prostě startovat musí a já nechci, aby to byl jen ten bordel a jinak už jen zvukovej průjem. Ty naše stovky nejsou špatný zesilovače, je to segment trhu, co se nejvíc prodává /právě okolo těch 100W, málokdy víc/ a na tenhle příkon je dvojice ARN188-07 jako stvořená.
Je vysoce pravděpodobný, že spoustě lidí, odhadem tak 75%, tenhle projekt bude na hodně dlouho stačit.
Davčo, já měl v rukou taky různé Scanspeaky, Visatony, pár Excelů a dělal jsem na zakázku i velké 80L sněhuláky na Beymě s tolik kritizovanou 12BR70. Výhybku jsem strefoval natřikrát, určitě není úplně košer, ale i tak to hraje tak dobře, že z toho až mrazí v zádech.
Měj Davide pořád na paměti, že těch 75% lidí, co horkotěžko naškrábali peníze na moduly slušnýho DIY zesilovače, už prostě na tyhle drahý projekty finančně nedosáhne.
Neber to proboha tak, že bych měl tendenci se podbízet nějakým instantním ultralevným řešením-to fakt nemám zapotřebí a už vůbec bych teoreticky neměl zapotřebí za někoho řešit reprodukční řetězec. Vím ale, že k našim zesilovačům lidi připojují všechno možné včetně starých Tesel osmičkové a devítkové řady. Nic proti, některé z nich, hlavně ty, co jsou po GO hrají velmi slušně, ale zatížitelnost těchhle starších beden je díky papírovejm cívkám woofrů mizerná a stovkami je lze upéct , než bys řekl švec. Byl jsem svědkem "upečení" beden ARS1054, kde je na spodkách ARN8604. Na papíře, jak jinak, šumový příkon 30W a pralo se do nich oněch 100W...

Pohrávám si s myšlenkou vyrobit a dát Tondovi do projektů kompletně aktivní 2.1 systém, tedy subwoofer s Beymou 12BR70+SPV250 a pak dva dvoupásmový satelity, nejspíš 5MP60+T2010, kde by každý pásmo v satelitu bylo zesilovaný jedním zesilovačem - 5MPčko stovkou a T2010 padesátkou.
Výhybku SW/SAT namaluju a spočítám během jednoho odpoledne, výhybka v SAT by byla pevná, ovšem vyvstává zase ta obligátní otázka, kdo by do takového /bezesporu dobrého a výkonného/ projektu šel, protože je drahej jak sviňa. Čili by projekt zůstal jen jako ukázka aplikace Beymy a Aldaxu /že to dobře hraje by bylo až sekundární/, do podobnejch monster se totiž nikdo z mladých amatérů nepustí, jednak z finančních důvodů, jednak kvůli složitosti.
Ostatně vidíte to sami v galeriích realizací: mladík koupí za pracně nažgrblený peníze dvě SPVčka, k tomu trafo, chladiče, kastli a je vymalováno, dál k tomu není co připojit....

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

sinclair:

ARN-150 a basy: Nevím, proč se v tom stále plácáš, zase jde o ty nároky, mnohým to prostě stačí a přímo vyžadují malé budky, taky jde o ty peníze, kdy to musí být maximálně levný - připlatit tisícovku je nereálný, sám jsem to zažil, když jsem si do 2p nemohl dovolit 104 a tak jsem zvolil 089 big_smile. Účelem samozřejmě taky je, aby to přehrálo geniusy a podobné, pro tyto byl KIT1 stvořen.

(upravil dawsoo 2. 12. 2008 0:46)

Re: Stavebnice Audiowebu

Sinclair:
Leoši já vím... jen sem prostě takovej malej blázen co si pořád myslí že opravdu dobrá a příjemná hifistická bedýnka nemusí bejt obr nad 100l nebo regálek za 50-100k,tak jak je vidět některý kousky hajent na krámech... bedny jsem dělal "závodně"v kooperaci s jedním truhlářem v letech 93-98 dokonce jako malovýrobu na kšeft (již nikdy více) a měl jsem i při výrazně jinejch nárocích než dnes s TVM trošku problémy s konzistencí to samý i u ESO Ostrava (to ještě měli výstupní kontrolu a nebylo to tak hrůzný jak teď) ... vždy jsem musel výsledek ještě na míru konkrétním kusům doladit (což byl bez měření -kerý bylo jen na prototypu-vcelku vopruz a nebyla šance to zahrnout do nákladů) od tý doby jen občas nějakou rychlovku pro někoho ... a dneska? mě to neživí mam to jako zábavu a odreagování a jsem tomu rád... o to víc si to užiju protože nejsem ničím tlačenej smile  ... to je to proč já bych zrovna do tohodle nešel... protože vim že lidi sou nevděčníci a kdyby to nebylo echt-perfektní ve výsledku tak aby si všichni sedli na prdel vztaženo poměrem zvuk/cena (o což se vždy snažím a zatím vcelku povětšionou snad úspěšně) neměl bych z toho já osobně dobrej pocit... Beru to tak že chci v jakýkoliv ceně dobrej čistej nezabarvenej neslitej zvuk, hlavně tam kde se odehrává ve většině muziky to nejpodstatnější.na středech.. takže logicky když mam slevit jdu první raději dolů s velikostí beden počtem pásem a příkonem či dosahovatelným SPL... to je moje filozofie, čistotu projevu udržet i za méně peněz aspoň při komorní hlasitosti což znamená precizně napojená pásma kerá považuju za nutnost a základ... Proto mě asi dost lidí nechápe o co mi jde.. ale naopak mě těší že hodně lidí mi zas dává zapravdu... takže je to zas o tom že každej kdo sem příjde si myslím že má nějakou představu a hledá něco zaplatitelnýho co jeho choutky dokáže v nějaké míře uspokojit. Já jen říkám to že jsem ochoten udělat a rád klidně něco zadara,ale abych se pod to podepsal a nestyděl se za to, musí to mít alespoň nějaký minimální vstupní parametry... což je asi vše ale TVM po mě prosím nechtěj...vím že to není nikdy ono dle měřítek o kterých jsem psal vejš.

Rozdílem je jen to, že já pro začínající mlaďase nic dělat nechci,nemam k tomu žáden důvod,zvláště po určitých zkušenostech zde, spíš sem lezu pokecat s lidma kerý mam rád o koníčku kerej nás nějak spojiuje a chci pomoci lidem kteří si to jednak zaslouží a alespoň už vědí co chtějí a dokážou alespoň ocenit práci/radu/pomoc slovy díky.takže raději si budu hrát s projektama pro těch zbylejch teoretickejch 5-10%. Jedinný čím tě může potěšit je to že ARN188+DT300 je asi to nejmenší zlo co lze za použití TVM nakombinovat a postavit... myslím že by tvý pozornosti neměla ujít ani polypropylenová verze 188 ... tam by byl posun směrem k lepšímu na středech za cenu oželení trocha spodku kerej by padal dřív ale byl o fous přesnější v malinko menší bedně.

Není co dodávat...

Re: Stavebnice Audiowebu

Sinclair - ten nápad s tou anonymizovanou výhybkou je fajn, palec, obzvlášť když už ten plošňák bude přímo udělaný a nebude se muset improvizovat z nějaké univerzál desky. A opravdu by nebylo lepší místo těch ARN to SPH-170(jak už tu zmiňoval někdo kdo tomu opravdu rozumí)? Pokud je někdo hluchej a ty bedny  hulí přes doporučený příkon - jeho blbost a ve finále to zaplatí, to je jenom na něm. Ten rozdíl v ceně by nebyl tak hrozný a pořád je to značka která se prodává v audioweb eshopu.

Re: Stavebnice Audiowebu

Ty jako myslíš, že Sinclair tomu nerozumí jo? smile Absolutně chápu, o co mu tím jeho projektem jde. Jen je škoda, že druhým to docházet nechce...(ať už z jakéhokoliv principu). hmm

Re: Stavebnice Audiowebu

dejve111, jestli jsem někde napsal že tomu  Sinclair nerozumí tak mi ukaž kde, jen narážím na to jak na použití ARN vs SPH reagoval Pistole, a zda by jeho návrh použitých měničů opravdu nestál ještě za jedno zamyšlení. Já osobně jim do toho mluvit nechci, otevřeně přiznávám že nemám takové znalosti a zkušenosti abych něco takového mohl dělat, a určitě vědí moc dobře co dělají. Jinak projektu držím palce

Re: Stavebnice Audiowebu

Tady se hlavně jedná o finančně nenáročný projekt. SPH je sice paráda, ale jednou tak drahý. Myslím, že už to tady rozebírali ...

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

d'Appolitko s SPH-176 a DT-254, co víc si přát. smile
http://www.humblehomemadehifi.com/LBS.html

Re: Stavebnice Audiowebu

Super, už "len" to trojpásmo smile

Re: Stavebnice Audiowebu

Bubuxin, ty bys byl zájemce? Když se přihlásí dost lidí, třeba to zvýší šanci na realizaci...

Re: Stavebnice Audiowebu

Ponúkol som finančnú spoluprácu, teraz ich stavať nechcem. A tiež by som vedel čo odporučiť kamarátom na stavbu.
Možno časom keď dokončím všetko rozbehnuté by som staval pre porovnanie s mojimi terajšími bedňami.

(upravil sinclair 3. 12. 2008 21:11)

Re: Stavebnice Audiowebu

Osazení na jedno Appolito 3.500,-Kč bez veksle. Tondo, nespadls z višně, nebo nespad Ti z regálu na hlavu nějaký těžký reprák ???
A těch stodvacet wattů a stosedmdesátce hifáku a 90dB bych teda chtěl vidět...

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

sinclair: Samozřejmě to nebylo míněno jako konkurence k "tvému" osazení.

Re: Stavebnice Audiowebu

Já to ani tak neberu - ale jsi si jistej, že ten reprák je o tolik lepší proti 07-kový 188, že se vyplatí za něj zaplatit TROJNÁSOBEK ???

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Toníku, přestaň si tu stavět vzdušný zámky a vrať se honem rychle na zem. Projekt, který Ti tu sinclair nabízí NEMÁ v poměru cena/zvuk/kvalita konkurenci. Lépe a levněji prostě nemáš šanci něco takového udělat a řekni mi prosímtě, kdo si koupí jenom blbej matroš na dvě bedny za 7 litrů (pokud nepočítám dřevo a další vyloženěně konstrukčí materiál)? Jo, možná se pár členů z tohoto fóra najde, ale co potom? Vždyť kombinací ARN188/07 +  výškáč můžeš prodat mnohonásobně víc tak proč se tomu bránit, kua.