Re: Stavebnice Audiowebu

Jenze je tu prave to, co se tu resi, a to to, ze pri investici jenom o trosku vetsi se lze dostat o dost vys. Sice dani za to bude horsi sehnatelnost nahrad atd, ale to uz je o marketingu a pripadnem obchodnikovi, jak se k tomu postavi.
Pro TVM mluvi jen a pouze to, ze jsou proste proflaknute a jak rekl sinclair, maji je v kazde druhe vyloze. U monacoru to asi nehrozi, ale podivejte se treba na tu ostudu Dexonu s xRB. Nikdo to nechce, vsichni na to kaleji a je to vysledek prave te snahy nabidnout to co nejlevneji s tim, ze proste vsichni ocekavaji ze to bude sracka a s tim to taky kupuji. (Co o tom tvrdi dexon je vec druha, to je pouze marketing, jestli neco nezveme "dobry pomer vykon/cena" nebo sracka za par kacek).

Jakkoliv muzeme argumetovat, ze to s monacory nebo nejako ucinou bude hrat lip, z obchodniho hlediska maji podle mne lepsi nadeji na uspech prave projekty s TVM, jak to popisuje Sinclair. A skoro bych videl i jako nejschudnejsi cestu napriklad kitu s upravenou ARV104 (pokud lze) a i s navodem na upravu. Proste to, ze to maji vsude je OBROVSKY plus.

Re: Stavebnice Audiowebu

jak velkou degradaci zvuku by myslite zapricinila vymena SPH275 za neco cenove prijatelnejsiho, rekneme 10BR60? celkem vyrazne by to ten projekt zlevnilo a zas tak velkej propad v kvalite zvuku by se imho nekonal... cely bedny by se pak mohli vejit do desitky a to se da za par mesicu nasetrit i pri skole...

(upravil sinclair 1. 12. 2008 15:40)

Re: Stavebnice Audiowebu

Michale, jenže ta "investice o trošku větší" je právě ten problém. A ani ne finanční.
Dobrá polovina z těch exotů je finančně dostupná  jen přes hromadku, případně je nutné objednávat každý měnič někde jinde, s nejistým výsledkem a za tučné poštovné. Ta možnost poruchy je zvlášť u tweetru značná - DTčko musíš v podstatě zahodit a koupit nové, do ARV104 v případě nehody koupíš za stovku kmitačku a vijó dál...
Další věc je, když se vyjebe středobas dejme tomu za 1.500. Opravit ho nikdo neopraví, náhradní kity nejsou a tak zbývá se vztekem ta popelnice. Připálenou ARN188 /pokud se to někomu vůbec povede/ za ty 4 kila hodím do kontiše naprosto klidný a vyrovnaný a jdu koupit novou.

Kompletní osazení reproduktory včetně misek, tlumení /krom výhybky/ lze objednat za JEDNO poštovné například v ELASu /ESAPu/ ve ValMezu i jinde. Další úspora, v jedné škatuli dojde všecko...

Dexon DRB apod. jsou od počátku koncipovaný jako výrobně levný sračky, na kterých ale Raszyk chtěl trhnout maximum - no nepovedlo se a osobně si myslím, že celý Dexon i s tím svým přístupem k zákazníkům a objednávkám půjde brzo do řiti /už aby šel i s Krčmářem/.

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

sinclair: stručně:
1/ Je snad zřejmé, že každý má své preference, ty Leoši jseš třípásmovej, já dvou. Jednoduchý...
2/ To, že je prakticky větší zájem o ty velká třípásma, co jsem navrhl, jsem si nevycucal z prstu.
3/ TVMka: měříš si ho se mnou ve špatným měřítku, vůbec nejde o to kolik ti těch TVM prošlo rukama, mě od každý řady po páru a to k objektivnímu posouzení stačí. Kdybych měl k TVM averzi neměl bych v KIT1 TVMko.

little: Uprav si ty citace, sic to v rozporu není, ale jde to i bez nich, zasíráš...

(upravil Phasor 1. 12. 2008 15:43)

Re: Stavebnice Audiowebu

Tak Antonio, splinil se ti ten sen o prodeji 1. kitu, máš v mailu objednávku;)

Jinak musim bohužel souhlasit se Sinclairem, zájemců o to levný a relativně výkonný apolito bude v ČR několikanásobně víc, než o dražší třípásmo, ač zvukově na mnohem vyšší úrovni..

btw.. Sinclaire, psal jsem mail na info@aldax, funguje ta adresa? sorry za OT..

Re: Stavebnice Audiowebu

Ale vždyť já chci dvoupásmo! To Appolito...

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Sinclaire, presne tak jsem to myslel. Je nemozny se trefit kazdymu do vkusu. Napsal jsem to dost zmatene, ale ta vyhoda sehnatelnosti TVM je tak velka, ze u absolutniho laika prevazi vsechno ostatni. Proto taky ten tunning ARV104 - ackoliv vime, ze to ma limit a ekonomicky to nema smysl, jde o dokonalou dostupnost "materialu". Tam jsem ovsem uvazoval o "kitu" jako o odladene vyhybce a navodu a prirozenym prahnutim ceskeho cloveka neco "tunit".

Pokdu by to antonio nebo kdokoliv daval jako all-in-one-box, je to uz na nem, aby si zajistil kontinutu dodavek a podle toho i vybral osazeni, pripadne domyslel vhodnou nahradu bez velkych zmen v designu vzhledu i vyhybky. V tom jsou TVM prave tak pritazlive. Typ 07 tu bude za 20 let stejne jako ted, vzhledem k politice TVM...

EDIT OT: Fascinujici je, jak se meni moda. Pred par lety byl za vrchol TVM povazovan Monolog v verzi pro 104 a 226, i kdyz se tvrdilo, ze s old-school repry je to lepsi. ted je 226 uplne nejhorsi a ARV104 jeste horsi a jedina pouzitelna je 188. (s tim se nijak nepru)

(upravil sinclair 1. 12. 2008 16:32)

Re: Stavebnice Audiowebu

Je pravda, že 226 je na samé hranici použitelnosti hlavně kvůli pohonu. Markantně je to vidět na upravené verzi 07, která už ledaskde použitelná je /ovšem nikoli do čistého dvoupásma/. ARN188 je tak na půli cesty mezi starými ušatými 165 a osmipalcem, je to dobrý kompromis.
ARN150, ať se na mě Tonda zlobí jak chce, prostě nemá akustický výkon, tu páru, ten zátah vocpoda.
Je to přeci jen maličká 13cm membránka, která, nemá-li mít extrémní zdvih /roste zkreslení/, tak prostě nezahraje a můj názor je, že o 50Hz u ARN150 v pár litrech si akorát tak můžem nechat zdát.
Fyzika oblbnout nejde, tam, kde chybí plocha membrán a objem, musí nastoupit zdvih a berličky typu basreflexu a tam je ten první limit, že.

Přiznejte se - kdo z Vás u home basreflexových beden řeže všechno pod rezonancí basreflexu ostrým filtrem ještě před koncovým zesilovačem? Myslím, že nikdo... a tak si při hraní s ekvalizérem třeba Winampu membrány vesele pohupují od dorazu k dorazu...bez jakéhokoli efektu, pouze se sežraným výkonem ze zesilovače..

Kurvadrát, celý víkend tu kráfem a to Appolito už mohlo být dávno hotové...

Edit: pokud by třeba Aldax měl dodávat výhybku, tak by to vypadalo asi následovně : Ze všech kondíků i tlumivek acetonem umytý hodnoty a celý plošňák ze strany součástek zalitý tlustou vrstvou černého akrylátového sajrajtu, který nejde bez poškození dostat z ničeho. Z desky by koukalo jen osm fastonů.

Tomášku, pustíš se do toho?

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

leošu máš majla

Re: Stavebnice Audiowebu

Odepsáno, odesráno

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Pánové, držím vám palce...

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Z "odesráno" usuzuju že to asi nedopadlo:)

(upravil radim 1. 12. 2008 17:58)

Re: Stavebnice Audiowebu

Já osobně doma hraji na ARN 150/ 05 má ze všech Tvm nejpřirozenější projev. Jede tak od 70HZ , jednoduchá výhybka atd. Ale ta citlivost je opravdu  mizerná. Hraje dobře i s ARV 104 záleží jak je dáte daleko od sebe. Pišme prosím o Tvm jako o škodě Fábii a nemíchejme Ferrari s Trabantama jak je na tomto foru zvykem. ( chybí rozdělení podle cenových kategorií )Prošlo mi rukama již spousty repro lepších i horších jak Tvm, ale nic mě tak nezaujalo abych musel 150ky vyměnit.
Já osobně bych použil taky ARN 188. Ale která? Vyšší citlivost ,více basu a ještě na levné dvoupásmo. (univerzalinějsí)
Mladí by 150ky neocenili  mají úplně jiné požadavky na zvuk. Až se vyblbnou budou jim  taky stačit 150ky s příjemnějšímy středy.

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

Nikoho nenapadlo si trochu pohrát s citlivostí ARN150 pomocí dodatečně přidaných neodymků? smile

(upravil radim 1. 12. 2008 18:01)

Re: Stavebnice Audiowebu

2dB navíc? charku  změřím docela přesně, ale citlivost ne.

Web

(upravil dawsoo 1. 12. 2008 18:16)

Re: Stavebnice Audiowebu

Sinclair,Pistole:
Držím vám palce klucí a fandim jako každýmu kdo něco chce dělat rozumně... ale obávám se že se tady stejně některým individuím nezavděčíte...

Radim:
Ač přímo nesnášim přirovnávání obecně Audio k autům tak TVM = Fabia zdaleka ani náhodou... maximálně tak postarší nově nalakovanej favorit když budu hodně hodně shovívavej... přesně o tom to je lepší než TVM je Tonsil,Beyma,Monacor za stejný či podobný ceny a to ve všech směrech... základ pro slušně hrající bednu jsou vždy hlavně středy a to žáden produkt TVM ani při mírně podprůměrnejch nárocích nesplňuje... pokud jde jen o to aby to něco dělalo a hlavně nahlas bordel tak je zbytečný cokoliv dělat a stačí dát jen cívku k basáku a kondík k vejšce... kvůli tomu nemusí bejt komunitní projekt... Ferarri mezi měničema na ty si tady myslím ani zdálky nešáhl až na pár vyjímek skoro nikdo... lol Jinak by to tu nevypadalo zde jak to dnes vypadá.

Není co dodávat...

Re: Stavebnice Audiowebu

vemte také v potaz, že někdo někde najde nějaké bedničky k počítači (např. Heco200), připojí je pro srovnání k jakékoli bedně s TVM a malér je na světě

Re: Stavebnice Audiowebu

Neříkej, že je to až tak hrozné. smile

(upravil radim 1. 12. 2008 18:24)

Re: Stavebnice Audiowebu

Dawsoo: proč si nezaložíš nějakou svoji www a nebo fórum?

Web

Re: Stavebnice Audiowebu

dawsoo v tomto vlákně (Testík A předělávka Továrních bedýnek)  napsal několik zajímavých poznatků, které by se při stavbě z levnějších komponentů neměly přehlédnout