Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 3)

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Měnič do MT18SUB hornflex

  Stránky: ««« 1 2 3

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 60]

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

A mozno tym ze horn je skor na vonkajsie priestory a vo vnutri nehra az tak dobre. Koli tomu chcem postavit este jeden typ ozvucnice a porovnat to.

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

rozhodně postav. podlemě přímovyzařující bedny jasně v interiérech vyhrávaj.
18PS76 hrát bude, ale málo. Bassreflex bude vhodnější.

(upravil KomarD-Jeay 14. 1. 2009 0:02)

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

My hrame s tlakacmi, 4ks, v miestnosti cca 30x15x4m s parketom asi 14x15x4m a nieje problem s basmi v celom priestore. Tlakacmi ako druhom konstrukcie to nebude.
18PS76 je do hornu bez problemov.

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Bassreflex by byla asi ta nejlepší cesta. Já osobně jsem ale zastáncem boxů typu Bandpass, kde by si 18PS76-ka počínala určitě dobře. Nesmíš to samozřejmě přepálit a chce to řezat odspoda, řezat!!

(upravil dzajro 14. 1. 2009 21:05)

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Kazdy radi nieco ine. Bandpas sa mi nejako nepaci mozno az zas dostanem zachvat zvedavosti tak si ho postavim a vyskusam ako by to hralo. Pisal som aj z hubertom on hovori ze MT18sub a basreflex budu hrat rovnako a je len na posluchacovi co je lepsie. Cize otazka znie ci tuto kombinaciu (18ps76 +basreflex alebo 18ps76+Mt18sub) niekto z vas pocul nazivo a ake mal z toho dojmy?

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Ano, je tu ten problém, že to jsou jen dojmy, a to je málo. Každej si odnese jiné, takže nejrelevantnější info bude vlastní poslech. Podle mě je MT18SUB slušná bedna, hraje akceptovatelně nízko, (bassreflex pohraje asi pod 50Hz víc) hraje hodně, dynamicky, akorát na vyšších frekvencích méně čitelně. Nikoli však slitě. Osobně se mi to líbí, zvukově to neni o moc horší než bassreflex a momentálně se nad tím taky rozhoduju. Záleží na tom jesti ti nevadí velikost, a jestli využiješ pár decibel „navíc“ pod 50Hz u bassreflexu nebo nad 50Hz u MT18ky...

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Vyuzivane to bude zo zivou kapelou s bicimi a basou. Koncerty, plesy ,oslavy a sem tam disco vypomoc. Takze ktora by bola vhodnejsia? Urcite ich casom vymenim za RCF18x400 ale casom ked si zarobia na seba b&C.

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

jestli to hodláš měnit za LF18X400, tak tu bych do obyčejného bassreflexu navíc pro jiný reprák opravdu nedával. MT18SUB je s Xkem vyvíjená. živé zvučení a disko v pohodě přechroupají ty MT18SUB. Je to trochu větší kysna, ale rozhodně hraje víc. šel bych tedy do ní.

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Myslím, že tohle je výstižná odpověď

Crashpc napsal:

Záleží na tom jesti ti nevadí velikost, a jestli využiješ pár decibel „navíc“ pod 50Hz u bassreflexu nebo nad 50Hz u MT18ky...

Já osobně jsem se rozhodl časem postavit bassreflex, protože je menší a asi zahraje o něco hloub.
LF18X400 bych ale dal do MT18sub.

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Crashpc
Jestliže máš reproduktory 18NW100, což je jistě dorá volba, dal bych je do klasické basreflexové ozvučnice. Ulehčíš si tím život. Snadno ji spočítáš a bude nejspíš i menší. Zkus si nasimulovat ve 150L a Fb 38Hz.
Největší rozdíl v tom jak to bude hrát stejně udělá zesilovač, ať se ti to líbí nebo ne:-)
Také nesmíš opomenout slušný crossover, zdůrazňuji slušný.

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Filipaudio: mít lehkej život, to je to co nechci. vézt se na úspěchách někoho jiného, nic neřešit, nezkoušet, tímpádem i nenarazit na problémy a nic nevědět. To by bylo moc jednoduché, a sám uznáš, že největší profik je ten, kdo řešil, případně "dojel" na co nejvíc věcí... vážně špekuluju o zkoušce na dřevotřískové ozvučnici, a pak se rozhodnout.

(upravil dzajro 15. 1. 2009 20:49)

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Podobne to chcem riesit aj ja z drevoriesky, je lacna a na skusku posluzi. Spravim MT18sub a klasicky basreflex a porovnam.

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Já bych nikdy nedělal dřevotřískovou bednu na reproduktor takového kalibru,
a už vůbec ne jako zkušební vzorek. Taková bedna ovlivní výsledek víc než výměna reproduktoru, samozřejmě stejné kategorie a nebo bedna jiné koncepce. To jak je bedna udělaná jestli basreflex, hornflex... je v naprosté většině případů jen módní výstřelek, nebo způsob jak zaujmout zákazníka a nebo snaha zabránit jednoduchému kopírování. Bez postavení všech uvažovaných variant a následném porovnání za stejných podmínek se k relevantním výsledkům nedostaneš. Basreflex je krok na jistotu.
Šetři síly na pořádnou povrchovou ůpravu a pořádnej zesilovač, bez něj tam můžeš dát jakýkoliv reproduktor a výsledek nikdy nebude stát za námahu.
Já mám subwofery osazené reproduktory 18Sound 18ND9300 a ty jsou velice podobné těm 18NW100, mám je v basreflexové bedně a věř, že o nějakém pomalém nebo dunivém zvuku se nedá ani náhodou mluvit, spíš naopak.
Bednu postav z březového multiplexu alespoň 18mm silného. Koupíš ho ve firmě Jaf-holz.

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Nemyslím, že jsem si ten hornflex jel poslechnout 80km daleko tak uplně zbytečně. Rozhodně tu nejde o nějaké hučení, ale spíš o citlivost bedny. S přímym porovnámím souhlasim, navíc v interiérech to bude taknějak jedno. Pořádný povrchovky se děsim jak čert kříže. Koberec je pěknej, ale bojim se, že ho někdo poleje, a lak udělat rozumnej neumím. Zbejvá už jenom - projektyl 9mm big_smile

Hotové bedny rozhodně budou ze slušné překližky. chraň bůh do repráků ve velké bedně valit kilowattu a čekat kdy se to rozpadne. To já už jsem si to vyzkoušel s BC 12TBX100 v autě při výkonech ne větších než 200W, a to sem valil voči co ta dřevotříska dělala.

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Měl už jste někdo tu čest? http://profesional.beyma.com/newsletter … minary.pdf
A nebo aspoň jak je udělanej, jestli za to stojí (nenašel jsem ani cenu zatim). Zdá se že je určenej přímo na SW nasazení. Ačkoliv ty lahodný parametry nemusí ve finále nic znamenat...

crashi: klavírní lak blití- a spermavzdornej lol

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Neskusal niekto ako povrchovku BODY 930 a a na to 2 vrstvy PUR laku?

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Zorgu, zeptej se JKL, ten už má s neodymama od beymy nějakou zkušenost. prej se povedly.
Což klavírní. mě je jedno jakej bude. já to prostě neumim a nemam doma nic lepšího nežli štětku a balakryl big_smile

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Hele, hodně šmirglu, balakryl asi 3 vrstvy a přes to asi 4 vrstvy průhlednýho akrylátu a vypadá to pěkně (AKR153), teda, jakžtakž, pro mě dostatečný, tím netvrdim, že je to klavír smile

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

kreš použi valček a ten balakryl, a na to nejaký odolný lak, trebars lodný.

(upravil FilipAudio 16. 1. 2009 15:28)

Re: Měnič do MT18SUB hornflex

Až to budeš mít hotové, tak se ozvi.
Nastříkám Ti to tak jak to má být, polyuretanovou strukturou.

http://img291.imageshack.us/my.php?imag … 340fe3.jpg
http://img511.imageshack.us/my.php?imag … 343sg9.jpg
http://img353.imageshack.us/my.php?imag … 350pl6.jpg

Omluv kvalitu fotek, foťák nějak není v dobré kondici a zaostřuje jinde, tu správnou polohu přejede.

Příspěvky [41 až 60 z 60]

  Stránky: ««« 1 2 3

Audioweb.cz » PA a zvukařina » Měnič do MT18SUB hornflex

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£