Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 5)

Audioweb.cz » Autohifi » Ozvucení Smart For Two:P

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

RSS

Příspěvky [41 až 60 z 86]

Re: Ozvucení Smart For Two:P

Hmm, musel bys mu přidat bassreflex, aby něco zahrál, jenom teď nemám před sebou jeho parametry, tak netuším, zda by třeba při použití BR nepotřeboval větší ozvučnici.

(upravil mat00 6. 2. 2010 19:51)

Re: Ozvucení Smart For Two:P

Tu su parametre, ak by mi niekto vedel a  bol ochotny pomoct:
Resonant frequency (fs)    33Hz
Max. frequency range     f3-4,000Hz
Music power     200WMAX
Power rating (P)     100WRMS
SPL (1W/1m)     94dB
Suspension compl. (Cms)    0.69mm/N
Moving mass (Mms)    33g
Mech. Q factor (Qms)    2.33
Electr. Q factor (Qes)    0.38
Total Q factor (Qts)    0.33
Equivalent volume (Vas)    115 l
DC resistance (Re)    6.5Ω
Force factor (BxL)    10.8Tm
Voice coil induct. (Le)    1.2mH
Voice coil diameter    50mm
Voice coil former    aluminium
Linear excursion (XMAX)    ¹3.5mm
Eff. cone area (Sd)    346cm2
Skusal som to, ale vychadzal mi bassreflex velmi dlhy, aj ked som to skusal len tak na oko. velmi som sa tomu nevenoval

Re: Ozvucení Smart For Two:P

Podle mě by to použít šlo, protože v autě se ti frekvenční křivka prodlouží dolů a v určitých pasážích i zvedne. Schválně si zkus nasimulovat ARN 226 v cca 17-ti litrech closed. Je to hrůza, ale v autě mi dva kusy 226-ek basovaly, až jsem se divil co si daly líbit a jak nízko hrály.

Re: Ozvucení Smart For Two:P

Na Smarta by bohatě stačil i jeden kus. Taky jsem to zkoušel, taky vím, co to dokáže.

Re: Ozvucení Smart For Two:P

mat00: 18l je málo a pokud je to horní hranice, ani bych se nesnažil to stavět, bude chtít snad 30, navíc 8R impedance je na škodu. Uzavřená správně, BR pokud možno nikdy a nikde, má-li se to poslouchat.

Nejlépe uděláš, když tam dáš něco ve stylu Helix DB10 nebo SPH-250TC, těm by 20l stačilo, ale nevím, jak jsou na tom s výchylkou.

Neošetřené papírové membrány bych do auta necpal, v tom vlhku/mrazu a v létě hicu pojdou.

(upravil little 7. 2. 2010 2:04)

Re: Ozvucení Smart For Two:P

8R impedance není na škodu, na sub má dvoukanál, který chce zmůstkovat (pokud čtu správně), pak mi řekni, jak bys to napojil na standardní "Čajna amp" bez toho, aniž bys ho při provozu do 2x2ohmů zničil. 8ohmů je v tomhle případě minimum a zároveň optimum. Zesilovač ti poděkuje, odmění se ti lepší kontrolou membrány reproduktoru a delší (resp. vůbec nějakou) životností.

Doslova píše:
"Je to sunkyong SA100P 2x50W stereo a  da sa zapojit aj do mostika"

Stejně si nemůžu pomoct, ale cpát desetipalec do takovýho pidi autíčka mi přijde divný, jinak Toník má pravdu, určitě to chce reproduktor s ošetřenou membránou a (ideálně) gumovým závěsem, žádnou pěnou. Klidně se vztekejte, ale doporučil bych mu ARN226-07/8. Za těch pár korun udělá solidní práci.

Re: Ozvucení Smart For Two:P

Tak dam na vasu radu, ina som mal vyhliadnuty Monacor SP-8/150PRO , myslim ze to pouzil Millhouse v kamione, len som myslel , ze ak uz mam ten basak, tak by som ho pouzil v aute, ale tak mi ostava uz len ta 8cka, zevraj to je dobra varianta

Re: Ozvucení Smart For Two:P

Mrkni sem, nějaké Smarty tam jsou: http://www.showyoursound.nl/Public/Showcase/default.asp
Dal bych komponentní repro dopředu. Pokud to jen trochu jde ( redukce z MDF apod. ) tak 165mm. Kompa Sinus Live jsou osvědčené, další možnost je např. Kicx. Velmi dobře zpracované a hrající vzhledem k ceně. Pokud dáš Kicx 165mm, vytlumíš a uzavřeš dveře, sub ti chybět nebude. Každopádně si zaslouží zesilovač ( tu čínu vyhoď ). Při nákupu bazarových věcí to není taková investice.

Kompa:

http://www.ahifi.cz/reproduktory-do-aut … q-6-2.html
http://www.revilohifi.cz/reproduktory/k … o-13s.html
http://www.ahifi.cz/reproduktory-do-aut … o-25s.html

Zesilovač:

http://zesiky.com/?211,soundstream-picasso-pic-2.320
http://zesiky.com/?247,rodek-r4100a

Je třeba počítat i s tlumením ( budou stačit např. 4 Vibraflexu 25 ), kabely apod.

Zde je příklad jednoduché instalace s reproduktory Kicx.

http://zdarma.webprovas.com/~kudlacek/g … ugeot-406/

Web

Re: Ozvucení Smart For Two:P

Že je to Smart, to mi uniklo, pak jsou ty desítky, co jsem navrhl, opravdu horní hranice a pokud ušetřit pět a více litrů, pak se spokojit s osmipalcem, mě ve feldě stačí bohatě a do Smarta bych ho dal tuplem.

Nevím co je to za zes, ale do můstku musí zvládat bezpečně Re nad 3R, pokud tam vyloženě není napsáno něco jiného. Lepší kontrola je tlach, který nepoznáš, jen přijdeš o výkon a ten s necitlivými repry potřebuje.

ARN-226 bych chtěl slyšet, parametry se do malého objemu absolutně nehodí - vyšší fc bedny a hlavně omezená výchylka od kmitočtu, kde by měl sub v autě frekvenčně končit.

Doporučil bych ti to, co mám v autě já, s nižší citlivostí by byl dobře použitelný Hertz ES200, 12-15l.

(upravil little 7. 2. 2010 18:06)

Re: Ozvucení Smart For Two:P

Je pravda, že ARN226 potřebuje alespoň těch 25litrů, navíc poctivě vytlumených, ale pak i dobře zahraje. Měl jsem ARN6618 asi půl roku v autě, pak i několik měsíců potuněnou verzi. Doteď si docela živě pamatuju. jak to hrálo. Na Fiat Punto byla rezerva ve výkonu více než dostatečná. Desetipalec tu vážně nemá cenu.

Toníku, vsadím se s Tebou, že po připojení a následném ohulení subwooferu se zesilovač odporoučí do křemíkového nebe. Je úplně šuk a fum. co číňan do specifikace napíše. Na prakticky veškerých Ravelandech a podobných zvěřincích je taky uvedené, že je možný provoz do dvou ohmů (resp. 4 ohmů v můstku). Klidně si to v praxi vyzkoušejte, já už jsem tu možnost měl a stačilo mi to. Škoda, že se tu už moc často neobjevuje sinclair, myslím, že ten by nám o tom mohl vyprávět....

O kontrole membrány při vyšší impedanci reproduktoru se tu bavit nemusíme, tam je to jasné. Schválně si vyzkoušejte prakticky stejný reproduktor ve dvou impedancích (4 a 8 ohmů) v můstku. Jakmile vyzkoušíte vyšší impedanci, nebudete chtít nic jiného. Sám v autě provozuji klasický autohifi, necitlivý dvanáctipalec s dvěma cívkami. Sériové zapojení. Při maximálním využití reálných cca. 70-80W sinus potuněného zesilovače zesilovače o dvou párech značkových tranzistorů Toshiba jsou tlaky cítit ještě 20m od auta, v autě pak drnčí všechny okna (to rozhodně není záměrem sad ).

(upravil mat00 8. 2. 2010 18:44)

Re: Ozvucení Smart For Two:P

Dakujem, tak  necham tak ten subwoofer big_smile Ale mam tu novu otazku, rozhodol som sa pouzit radsej predne komponetne reproduktory, ale kedze originalne su pod pristrojovkou  a nemam ziadnu sancu tomu spravit ozvucnicu, tak som sa rozhodol dat ich do dveri, miesta tam je dost, len otazka je, ako by to bolo najlepsie. Tu je obrazok ako by sa to vobec dalo:D
http://www.freeimagehosting.net/uploads/db02ac2e50.jpg
Tie cisla vyznacuju variacie. Skuste mi povedat, nejaku najlepsiu kombinaciu alebo popripade dalsi dobry napad:D
Prosim o radu big_smile

Re: Ozvucení Smart For Two:P

obojí je tragédie. Pokud je chces dát smysluplně do dveří, rozluč se s tou přihrádkou pod madlem. Kdyby k sobe patrilo vzdy 1+2, pochopil bych to, ale nerozumim tomu, jak te napadlo tohle. Pak by mě taky zajímalo, co to je za umistení stredobasu č.2? To je nějakej 2palec nebo bys to vylepsil tim, ze kdyz budes mit zavreny dvere, že to bude hrát z boku do palubky?

Web

(upravil mat00 8. 2. 2010 23:44)

Re: Ozvucení Smart For Two:P

To umiestnenie 2 bolo len ako pokus, ci to tu prejde:D davat som to tam urcite nechcel... A to prve, som nasiel na jednej stranke, povedzme boli to ovaly, ale tak nemal som v plane nejak vaznejsie zasahovat do tej priehradky, kedze odkladacieho priestoru je tam minimum, myslel som na to prve riesenie. Ale tak, asi to budem musiet prehodnotit

PS: Malo to byt oznacene, ako 1+2 len som to rychlo nafotil a nepozrel som sa na cislovanie. moja chyba:D

(upravil hifim@ni@k 9. 2. 2010 12:57)

Re: Ozvucení Smart For Two:P

Ideál by byl místo té kapsy a co nejvýš. Jak to vypadá ze tím tapecem ? Je tam vůbec vnitřní plech ? Mimochodem ovály nepotřebují ozvučnici, jsou Free-Air. Pokud tedy nejsou v platě a pod nimi v kufru subwoofer.
Pokud je tam plech tak vyříznout otvor, plech ošetřit, namontovat na něj kroužek z MDF a na něj repro ( co nejblíže tapecu, pozor na výchylku ). V tapecu vyříznout díru, přes ni vyrobit rámeček a potáhnout průzvučnou tkaninou. Levné, jednoduché a čistě řešení. Další možnost je použít kapsu, předělat ji pomocí laminátu apod.

Zde máš příklad jak to myslím: http://www.autohificlub.cz/forum/9/1069 … u-2009/330

Web

Re: Ozvucení Smart For Two:P

http://www.showyoursound.nl/Public/Show … sp?id=3490

http://www.showyoursound.nl/Public/Show … amp;Page=2

http://www.showyoursound.nl/Public/Show … .asp?id=83

http://www.showyoursound.nl/Public/Show … amp;Page=2

To by mělo stačit.

Web

Re: Ozvucení Smart For Two:P

A nákupní taška je plná lol

Re: Ozvucení Smart For Two:P

No, dvere som dneska rozobral a vyzera to za nimi asi takto :
http://www.evilution.co.uk/243

To este musim prekonzultovat z otcom, lebo by trebalo vyrezat kus plechu, kedze tapacir je velmi blizko plechu. Alebo to presne zmerat a urobit tam nejaku podlozku pod reproduktor. To si musim este prezriet. Ale dakujem za rady big_smile
BTW: Do kufra uz toho vela nedam, tam uz mam spravene plato, na ktorom su ovaly Helix Dark Blue 69.1.

Takze, nevadilo by, kebyze to je takto?:
http://img214.imageshack.us/img214/6865/100208164122.jpg
Asi by ta uchytka dveri bola kusok pred reproduktorom, kedze za nou, to uz je velmi blizko telu a asi by to nebolo velmi prijemne, kebyze mi to "basuje" do tela big_smile

(upravil mat00 14. 2. 2010 16:55)

Re: Ozvucení Smart For Two:P

to hifim@ni@k: Dakujem za odpoved, este otazocka, nasiel som na zesiky.com este jeden Rodek R480i, je lepsi ten, co si mi sem dal ty, alebo ten druhy alebo ani z jednym nic nepokazim?
Este k tomu Soundstreamu, neviem este ako to dopadne s tymi komponentnymi vpredu, takze teraz neviem ci sa mam rozhodovat medzi tymi Rodekmi alebo Soundstreamom

Re: Ozvucení Smart For Two:P

Vybral bych si Soundstrem a pokud mezi těmi Rodeky, tak je to jedno. Třeba ten hezčí smile

Web

Re: Ozvucení Smart For Two:P

No, kedze som nemal moc casu na romzyslanie a poterboval som 4 kanal, tak som objednal ten Rodek a konkretne R480i, cize ten krajsi big_smile Dufam, ze budem spokojny big_smile Ale inak diky za odpoved

Příspěvky [41 až 60 z 86]

  Stránky: ««« 1 2 3 4 5 »»»

Audioweb.cz » Autohifi » Ozvucení Smart For Two:P

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£