Re: sub k pc

Primo na audiowebu je serial dr. Sykory, moc dobre zpracovany. Ale je to matematika.

Re: sub k pc

uš som vypočítal cez program hellish points na 8ohmovy reprak deliacu f 100hz mi to vyšlo 25,4648mH a 100uF dúfam že to počíta správne výhybku spravím novú a drot mam navíjař na nejaké feritové jadro

(upravil Gavin Milarrr 30. 9. 2008 18:51)

Re: sub k pc

ani hovno... ten ferit presytis jedna dve, leda by mel mezeru. A 100uF v plastu bude desne velky. Na tak nizky delici kmitocet pouzij radsi aktivni vyhybku.

Re: sub k pc

Fakt raději aktiv hezky před zesík. Zkus tohle

http://aldax.cz/index.php?tab=1&show=subjunior

nebo si vyber něco z tohoto

http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?sku … p;rozsah=1

Re: sub k pc

Uš som spravil aktívny filter na sub.Síce ešte nemám hotovy sub ale skúšal som to na dvojpásme a hrá to moc visoko všetko som skontroloval a nepomohlo http://www.elcar.sk/Subwofers/TDA1560/TDA1560.htm schému na vyhybku mám odtialto ale trimer som použil 10k v schéme je 5k ked dam ten trimer naplné hrá to do okolo 340hz namiesto njm5532 som dal njm4580 ale to by malo byř jedno nepomohlo by dař 20k trimer tú výhybku mám spravenú do 90Hz.

Re: sub k pc

Jakou ma strmost?

Re: sub k pc

12Db

Re: sub k pc

Malo

Re: sub k pc

12dB je v pohode, chyba bude dakde inde. mozno zla vyhybka, skus nejaku inu schemu

Re: sub k pc

schema neni zlá ked som dal večší odpor pred trimer ide do 150hz na čo je v tej schéme ten trimer  čudné je na nej ešte to že ked jej nenapojím napájanie hrávšetko ale potichu

Re: sub k pc

tak niekde mas chybu , mzono dajaky skrat na plosaku, zle napojeny kondenzator,. prejdi si to este raz

Re: sub k pc

ja teda aktivni vyhybky moc nedelam, ale podle myho chabyho rozumu by to mela bejt pro subac hodne ostra dolni propust. Ten druhej operak s neinvertujicim vstupem ve tretine Ucc ma bejt co? Trimrem se nastavuje zesileni, ale takhle blbe?