Re: Ban pro Federmanna

Ja mu BANan neodporucam, prave vdaka zabavnosti, ale pre vystrahu novacikov jemu (a podobnym) odporucam titul "Komik", pripadne nieco obdobne smile

Re: Ban pro Federmanna

Podle Federmanna a jeho definice by mel analogovy signal nekonecnou dynamiku, resp. podle naboje jednoho elektronu smile

Re: Ban pro Federmanna

danharde danharde

"3.    Pro analog by Umin bylo odvozeno od velikosti záznamového zrna, či náboje elektronu, většinou však značně větší hodnotu tvoří šum a Umin se pak vztahuje k Ušumovému."

Re: Ban pro Federmanna

Pravda dnešního světa je, že nic jinýho než digitál si vybrat nemůžu. Prý už ani při výrobě gramodesek analogový signál nepoužívají .

Web

(upravil Federmann 29. 8. 2008 18:43)

Re: Ban pro Federmanna

24bit/192kHz je již kousek od ideálního analogu, 24bit vydá na 140dB, čímž pokryje dostatečně dynamický rozsah sluchu, když se ještě zdvojnásobí vzorkovací frekvence, tak ucho již nemá šanci rozpoznat rozdíl od originálu, již to bude mimo jeho rozlišovací schopnosti.

(upravil elipsa 29. 8. 2008 15:59)

Re: Ban pro Federmanna

To je použitelné pro záznam zvuku .
Přesto i pro záznam bude v některých případech, pro jakost nahraného signálu vhodná jeho dynamická úprava před převodem A/D.

Web

Re: Ban pro Federmanna

A zase zle, rozlisenie 24bit ma dynamiku digitalneho systemu 144,48dB. smile
"24dB/192kHz je již kousek od ideálního analogu..." a to povedal kto? smile
"Magnetic tape has a dynamic range of approximately 55dB. A vinyl disk has a dynamic range of approximately 65dB." fuuu, tak Mr.F. musi byt velmi nespokojny, kedze mu ledva staci 60dB dynamickeho rozsahu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_range_compression  "Most television commercials are compressed heavily (typically to a dynamic range of no more than 3dB) in order to achieve near-maximum perceived loudness"   no to musi byt sprostost, urcite to koduju len s 0,5 bitu alebo je tam daky oser big_smile

http://en.wikipedia.org/wiki/DBFS "For the case in which the RMS value of a full-scale square wave is designated 0 dBFS, all possible dBFS measurements are negative numbers."  Akosi to bura 'fakty' Mr.F. ako domcek z karat.

(upravil Thales 29. 8. 2008 17:03)

Re: Ban pro Federmanna

Je to marný, je to marný, je to marný!
To aby člověk fakt zlomil hůl. Ale ne nad tím ale o něj!

(upravil Federmann 29. 8. 2008 17:32)

Re: Ban pro Federmanna

KomarD-Jeay KomarD-Jeay

"A vinyl disk has a dynamic range of approximately 65dB."  to už je trochu víc, jak 2-3 či 5-6dB, které stačí této komunitě (60dB =1.000x lepší dynymika)

11:42
"3.    Pokud někdo nevěří nech si změří maximální výstupní napětí, pak změří napětí šumové  (bez signálu) a vyjádří poměr v dB, chci vidět, kdo poslouchá 2-3dB, já bych odmítl poslouchat i 40dB."

Pokud se to dostane na 50dB a více, tak je to již přijatelnější jak 2-3dB navíc při log. měřítku, kterým dB jsou.

Re: Ban pro Federmanna

To je marne, to je skutocne marne....
Po 1.   60dB je dynamicky rozdiel (napr vykonovy) 10^6x, nie 1000.
Po 2. dynamicky rozsah vinylu, tych 65dB nema NIC SPOLOCNE s tym, co je na tom nahrate. Zaznam na tom vinyle MOZE MAT DYMANICKY ROZSAH LEN 5dB. Kolkokrat treba napisat, ze to su DVE ROZDIELNE veci???  Tych 65dB je rozdiel medzi praktickym maximom, ktore poskytne zaznam na vinyle a prave tym spominanym sumovym zakladom. Je to Signal-To-Noise Ratio. Nepredstavuje to ani konecnu hlasitost ani nic podobne.

"Pro analog by Umin bylo odvozeno od velikosti záznamového zrna, či náboje elektronu," zase len polopravda, zrno moze byt velke ako ceresna, ale ked nema ziadny naboj tak neda Umin vacsie ako zrno velkosti radovo nm, ktore je plne nasytene. Tzn len od velkosti zrna to nebude.
Hadam aj ten naboj elektronu bude mat rozne hodnoty podla toho, do akej (ne)rovnice sa hodi, ze??
Na takej platni je cim dany Umin?? velkostou molekuly materialu???

Re: Ban pro Federmanna

"dynamicky rozsah vinylu, tych 65dB nema NIC SPOLOCNE s tym, co je na tom nahrate."
"zrno moze byt velke ako ceresna, ale ked nema ziadny naboj tak neda Umin vacsie ako zrno velkosti radovo nm, "
"Hadam aj ten naboj elektronu bude mat rozne hodnoty podla toho, do akej (ne)rovnice sa hodi, ze??"
"Tzn len od velkosti zrna to nebude."


Nemohu neustále vysvětlovat význam každého slova, obzvlášť komunitě, které by mělo být, dle jejího samo-hodnocení jasné naprosto všechno.


Velikost zrna se týká záznamu na vinylu a mgf. (mechanický rozměr a velikost domény), náboj elektronů je konstanta ať je odkudkoliv a týká se pouze přenosových cest!

Re: Ban pro Federmanna

Celá kumunita nemůže plýtvat silami a hlavně nervy na jednoho pomatelného učitele a donekonečna mu opakovat význam každého slova. tam je nějaký předpoklad že by alespoň ty základy měl umět sám. Jsou lidé u kterých je jistě přínosem něco jim vysvatlovat protože se alespoň něco naučí a i u těch je předpoklad alespoň minimální dávka samostudia. Vám nemá smysl vysvtlovat vůbec nic.

Jedna malá offtopic otázka: Máte rád sci-fi?

Re: Ban pro Federmanna

Náhodou, už jsme tatrmana naučili decibely, posledního půlroku se už v nich moc neplete. Teď ještě ten zbytek.

Upřímně mne děsí, že někdo s takovým pomatením může působit na školním ústavu, když je spíš zralý na péči v nějakém zcela jiném. Doufám, že někde nepůsobí třeba chirurg, který bude tvrdit, že všechny bolesti břicha jsou jen vředy na brzlíku a bude se tím řídit.

Web

Re: Ban pro Federmanna

Co to je za zaznam 24dB/192kHz  magore ?

Re: Ban pro Federmanna

Argumenty došly, vulgarita roste, stejně většina ani netuší o čem byla řeč, tak se radši vraťte k BANu, a já jdu psát pěkný článek ...

Re: Ban pro Federmanna

Bež prosimtě a už se nevracej, nikdo tě tu nechce...

Re: Ban pro Federmanna

Herr Gott Tatrmann, voni jsou jak tasemnice, co chvilku jim vodpadne nějakej článek lol Ale na MUDr. JUDr. Mgr. et Mgr. jsou slabej čajíček, ani po kotnik mu nesahaj smile Proč trotlujou na diskuzích, když můžou všecky síly na svůj web napřít ?

Web

Re: Ban pro Federmanna

http://audioweb.cz/data/cojetozacloveka.mp3

(upravil junglist 29. 8. 2008 19:27)

Re: Ban pro Federmanna

Tondo, teď sem se ale pochcal lol Je ale pravda, že Suchařípa mluvil o Bohoušovi lol

Jinak souhlasím s tím, že ty Bóďovi hlášky vyprovokujou chlapi k tomu, aby podstatu problému vysvětlili dopodrobna a tím pádem z toho máme něco i my. Takže aniž si to Bóža uvědomuje, tak tomuhle fóru svým způsobem pomáhá, i když ve formě vedlejšího účinku lol Další otázka ovšem je, jakou paseku to zanechá na nervový soustavě Sinclaira a spol. hmm

Re: Ban pro Federmanna

Chces rict magore, ze jdes psat Fedrclanek - snusku pravd, polopravd a nesmyslu, jak uz nekdo vtipne poznamenal.