Téma: Zástavba místo zadních sedaček

S kamarádem stavíme velkou tuningovou káru a v plánu máme zástavbu místo zadních sedaček. Naše představa je ve dvojici subwooferů v zástavbě a komponentní sadě repro do dveří a výšky na palubku.  Uvítal bych od vás radu jestli stačí komponentní sada repro a nebo bude lepší dát ještě koaxiály do plata dozadu. No a ještě jaký pár subwooferů byste doporučili. Uvažuju o basákách TVM, přesněji typech ARN 6688, 5688, 226 nebo 312. Pokud jsem vedle s výběrem repro navrhněte lepší variantu wink

Web

Re: Zástavba místo zadních sedaček

TVM by v autě dostávaly naprdel, kup aspoň 2 kousky Carpower SP-252C. Teda pokud to má být místo zadních sedaček tak klidně i 2x SP-382C lol

Web

Re: Zástavba místo zadních sedaček

veľká tuningová kára s TVM... Očakávajme nového Kudríka big_smile

Web

Re: Zástavba místo zadních sedaček

Na Carpower SP-252C jsem teda koukal, ale dělaji ho jen ve 4 ohmech takže dva paralelně nezapojim. Jakej objem uzavřený ozvučnice byste doporučili pro pár zapojenejch repro?

Zajímalo by mě co se nezdá na tom, dát do auta tesly, jsem se tady na fóru dočetl že hrajou dobře... Ale chápu že ta životnost v autě nebude nic moc.

Web

Re: Zástavba místo zadních sedaček

Můžu ti nafotit dvě ARN6618 po roce v autě v zadním platě. Není to moc pěkné. Tak hnusně žluté a provislé membrány jsem dlouho neviděl. Lepidla sice pořád drží, ale nevím, nevím. A navíc se mi zdá, že střídáním teplot a vlhkosti se i změnila pevnost jejich membrán a tím jejich přednes. Proto TVM do auta nedoporučuju.

Re: Zástavba místo zadních sedaček

Přesně tak, a kromě toho mají malou citlivost.

Web

Re: Zástavba místo zadních sedaček

DPecko, a proc bys to na 4 ohm nezapojil? To tam fakt musi byt jenom dva? smile

Re: Zástavba místo zadních sedaček

Dva jsou akorát big_smile Jeden pro řidiče a jeden pro spolujezdce:-D

Web

Re: Zástavba místo zadních sedaček

Ale každej má dvě uši, takže dva pro řidiče a dva pro spouljezdce. Nebo ty chceš poslouchat jenom jedním uchem?

Re: Zástavba místo zadních sedaček

Nejdřív změřim prostor po zadních sedačkách abych věděl jakej objem je k dispozici. hrubej odhad je takovejch 120-150 litrů...  Tam už by se snad dali dva Carpowery SP-252C použít ne?

Web

Re: Zástavba místo zadních sedaček

Škoda 1xx?

Web

Re: Zástavba místo zadních sedaček

To ne! Ale není to hatchback takže bude využitej prostor jen místo zadních sedaček, ne kufr. Objem v tý ozvučnici nebude nějak extrémě velkej.

To je taky důvod proč jsem se ptal na to, jestli stačí použít jen do přední části komponentní sadu nebo je lepší dát  i koaxiály do zástavby...

Web

Re: Zástavba místo zadních sedaček

Záleží jak kvalitní kompa budeš vpředu mít. Co mám teď v autě vpředu vcelku kvalitní repra, zjistil jsem, že zadní repra jsou prakticky k ničemu. Respektive pouze pro cestující vzadu, jinak je mám hodně ztlumený.

Re: Zástavba místo zadních sedaček

Dej tam čtyři SP252C sérioparalelně /to ti vyjde impedance znova na 4ohmy/ a těch cca 120L, co budeš mít k dispozici, je pro ně akorát. Při slušným zesilovači pro ty suby /min. 300W sinus do 4ohm, ale opravdových, ne podle nápisu na kastli zesu/ to bude jednak nafukovat auto, jednak bušit nejmíň půl kilometru daleko. A zbytek obstarají dvě slušné komponentní sady.

Web

Re: Zástavba místo zadních sedaček

A co treba z toho auta nedelat cirkus a misto 4 slabych SW koupit jeden poradnej treba http://www.prohifi.cz/subwoofery-do-aut … r-sonic-15 kdyz uz chcete ty carpowery.A dat ho do pekny desky doprosred. Tech 120 l je pro nej akorat na BR ozvucnici, ma 2x2ohm takze do serie mas tech touzenejch 4 ohm.A nafoukne ti auto vic nez budes chtit....
Akorat to chce adekvatni zesik aby ho trochu vybudil...
Slysel sem ho konkretne na Mac Audio Fearless 1000 zapojenej paralelne do 1 ohm (i kdyz oficialne se neuvadi ze fearless zvladne 1 ohm) a ten sonic s tim Escortem delal hrozny veci !!
Myslim ze bys byl vic nez spokojenej za tu cenu...rozhodne lepsi nez 4 stowattovy mrchy!

(upravil little 10. 8. 2008 16:47)

Re: Zástavba místo zadních sedaček

Co to meleš za blbosti Divally? Říká ti vůbec něco pojem "plocha membrány"? Navíc ten reproduktor stojí přinejmenším dvojnásobně víc peněz než (dle tvého názoru) čtyři stowattový mrchy.

EDIT: I kdyby výrobce pro Sp252ku uváděl o 3dB vyšší citlivost, než je skutečná, schválně si spočtěte, co udělá větší bordel-jestli jeden Sonic nebo čtyři SP252ky.

Re: Zástavba místo zadních sedaček

tady bych to neviděl tak horký. v autě by to nemusel poznat, a sonic opravdu rachot udělat zvládne. tedy pokud jde jen o ten rachot.

(upravil sinclair 10. 8. 2008 16:52)

Re: Zástavba místo zadních sedaček

No já si to rozhodně nemyslím. Autohifíci tvého druhu mívali většinou z počtů pětky a serou na nějakou teorii, což my tu rozhodně neděláme a radši napřed počítáme, než říznem do desek.

Já jen, že jedna - jakákoliv- 15" rozhodně nenahradí čtyři desetipalce a co se dovoleného příkonu týče také ne.
Málokterá patnáctka  do auta si nechá líbit trvale 400W sinem a už rozhodně ne za tyhle peníze /pouhých 2.800 za čtyři SP252C ! oproti 5.500 za tu patnáctku, chytrolíne !/
Za trojku koupíš v patnáctipalci leda sračku a ne reproduktor. 
Navíc větším počtem stejných reproduktorů těsně vedle sebe roste co, Halík?
Roste charakteristická citlivost /nebo chceš-li energetická účinnost/, takže na určitý akustický tlak stačí v případě čtyř měničů značně menší výkon zesilovače /prakticky poloviční!/, než v případě jednoho měniče, opět polopatě pro autohifíky - stačí menší a levnější zesilovač.

A Fearless 1000 je sračkovej zesilovač, jeden z nejlevnějších a příslušně ojebanej.

A než začneš zase blbě kdákat, tak si cinkni do JBPtech Zlín /dovozce Magnat, MacAudio, PhaseEvo a další/ a zeptej se, kdo jim dělá servis...

Web

Re: Zástavba místo zadních sedaček

moje blbost že nečtu všechno, ale mám dojem že to nebylo potřeba k tomu co jsem chtěl říct.
chtěl jsem říct to, že s "nasranym" slušnym 15" reprákem se v autě stejně nedá vydržet. To že 4x10" bude mít větší SPL jsem se nesnažil zpochybnit. i když on ten Sonic asi bude mít velkou Xmax. Za zbytek si dávám facku. jsem kokot a nečetl jsem o co jde.

Mějte mě za kretény, ale to s tou citlivostí nechápu. kde se veme ta další citlivost tím že dva repráky přiblížim k sobě? maximálně se sečte jejich SPL o 3 decibely, ale to proto že ty reproduktory jsou dva, proto tři decibely, s to při výkonu dodaném pro jeden reproduktor,a pro druhý taky, jinak by nehrál. Zavání mi to cistlivostí myšlenou napěťově, ne výkonově.

(upravil Divally 10. 8. 2008 18:45)

Re: Zástavba místo zadních sedaček

Sinclair >> Ja se tu s tebou nechci hadat o tom co mluvi teorie a jaka je plocha membrany a vzrust char. citlivosti atd.
Teorie je sice hezka vec...ale v aute az zas tak moc neplati...

Ja mluvim za sebe z praxe...vim co sonic dokaze udelat! A rozhodne bych chtel videt vedle sebe v porovnani dve stejny auta..v jednom tyhle 4x SP-252C jak se deli spolu o 300W RMS...a v druhym SONIC 15 jak ho krmi fearless do 1 ohmu cca 700W RMS !
Rozdil by byl hezky videt...

Jinak ohledne ceny...to se omlouvam...je fakt ze sem se trosku seknul...koukal sem na cenu toho carpoweru ale 15" coz je cca 1000,- takze x4 to uz bysme byli na 4000,- a to by vcelku odpovidalo.

Ale co se tyce poznamky o tom ze malo ktera 15" vydrzi vic jak 400W RMS...s tim naprosto nesouhlasim!!
Staci jeden priklad...DLD DL15...(cenove z druhy ruky v poho za 4000,-) a to nezachazime ani tak moc do dB Dragu kde se vyssi prikony objevujou mnohem casteji.i kdyz je fakt ze ne treba na 8 hodin nepretrzityho provozu...ale treba tohle DLD je dle myho nazoru temer nesmrtelny...proc nemrknout tam kde DLD nejvic frci?Na http://www.go4sound.sk tam je hezky videt kdo ho cim krmi a jak pekne drzi wink

Kazdopadne zaverem si za sebe myslim ze je mnohem lepsi koupit jeden poradnej SW nez 4 nejlevnejsi big_smile

BTW: Sice zpochybnujes Fearless 1000,ale co si myslis ze bude mit za ten 300W zesik kdyz uz jen SW chce koupit ty nejlevnejsi:) myslis ze ten zes snad nad nima bude mit lepsi kontrolu?
Teda ne ze by ji Fearless nejak velkou mel,ale stejne...