(upravil Zorg 10. 8. 2008 22:09)

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

to snad ne franku, jak maji teda nizky frekvence znit? (<30) to uz prece neni rychly kopani, kdyz se uchylym k tehle terminologii... pokud chces tohle, tak nalad 15" na 45 s nejakejma 100dB/W/m a proteces oknama smile

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Hele, taky nechápeš. Já vim, že rychlý basy jsou středy. Jen řikám, že to, co dělal za příklad check, neni hrající bedna, ale hučák. Po icq jsme si to oba vyjasnili a snad i našli společnou cestu. Já řikám, že správný ladění vypadá asi tak jak jsem tu ukazoval a společně s checkem by se nám to líbilo v menší bedně, čehož jze dosáhnout velmi silnym magnetem ve spojení s těžkou membránou... Mně osobně ale 230 litrů nevadí, takže si vystačim se sériovym reproem..

(upravil check 11. 8. 2008 16:33)

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Já Sinclairovi věřím, že to má poslechově rovný až ke dvaceti. Protože v bytovkách sou tak malý místnosti, že se klidně od 40Hz začne uplatňovat zisk, který zrovna srovná pokles ozvučnice, který by jinak měla čistě do 2pí.

Sem se kouknul na ty Aurasoundy a směju se, až se popadám za břich. Hovno 25mm Xmax, ono tá má palec dlouhoucívku! Takže teďka pánové prosím nastupte a řekněte mi, v čem je lepší Aurasound 18" než Precision Devicis 18". Jsem vážně moc zvědav!!!

Web

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

check: Žeby underhung?

(upravil check 11. 8. 2008 17:04)

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Jo pardon, oni mají underhung cívku sad. Zajímavé, nicméně dvojtej spider to nemá, tvrdý to je stejně. Dosáhne se s tím pravda větších akustických tlaků, ale za cenu obrovské ozvučnice, aby to mělo nějakou citlivost a linearitu poddajnosti vzduchu.

Web

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Jak jsi na to přišel, že nemá dvojitý spider? Hledej líp.
Na čekovinu (poslední větu) nereaguju.

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

No jo, to se zase člověk dozví ještě jinde.
Checkovina to není, vymysleli a hlavně naměřili to pánové z AES. Platí to pro všechny reproduktory, jde o poměr vnitřního objemu ozvučnice a výtlačného objemu. Pokud by chtěl někdo využít výtlačný objem toho Aurasoundu v uzavřené ozvučnici, aby nelinearita poddajnosti způsobila zkreslení menší než 1%, tak by musel mít 600l objemu. Pro BR by ta hodnota byla samozřejmě podstatně větší.
Nicméně to platí pro všechny reproduktory, což znamená, že i ten můj sub bude mít trochu větší zkreslení způsobené nelinearitou poddajnosti, zase tak hozné to ale nebude.
Po tomhle zjištění mě například ta 35l konstrukce s XLS12 udivuje ještě víc, to nemá šanci dosáhnout takových hlasitostí, jaké uvádějí.

Web

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Ne fakt, já se do toho srát nechci, ale proč si to Checku neřešíš jen ve svojí hlavě ty tvoje blbiny? Říkají ti to tady všichni a ty si pořád meleš to svoje. V podstatě se vždycky na něco zeptáš, ať se všichni kouknou na to co to chceš zase postavit, a at ti popř. poradí něco lepšího. Okey oni poradí a ty vytasíš zase ty svoje vyčteniny a beztak se snažíš prosazovat to svoje.
Fajn všichni už ví, že jsi bůh tak toho prosím nechej. Udělej si prostě doma v klídku, vždycky to co tě napadne a bud štastnej. A jak ti říkal David, naučíš se na tom mnohem víc než takovými výkřiky do tmy co tady čteme teď.
Taky si hrozně fandíš s tím že máš perfektní místnost a můžeš si s klidem poslechnout těch krásných 20Hz. Jakého akustického tlaku, že to chceš dosahovat??? A co že to máš za zbytek řetězce?
Další takový ty navážky že se to člověk zase musí dozvědět jinde, si taky s klidem odpusť. Lidi by ti leccos rádi poradili, ale když ty jsi schopen se hádat s lidma co opravdu vědí a nemaj jenom vyčteno jako ty, tak se pak nediv, že tě každej sere akorát tak do huby.

Konec kdyžtak si to po sobě smažu

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Aspoň něco řeší. Většina o tom ví stejně hovno. Třeba ty nelinearity jak psal jsou i v LSPcadu, tak proč checkoviny?!

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

protože tu máme daleko zásadnější problémy. On tě dostane na nějakou nelinearitu, a všude okolo mu uteče mnoho věcí, ovlivňujcí výsledek o mnoho jednotek decibel. Protože se tu bavíme jen na teoretický úrovni. Můžem si tu začít povídat o podstatě hifi. nebo o jeho dokonalé místnosti. On dokáže z repráků se slušnejma vědomostma (ví co dělá) dostat 20Hz, ale výsledek z principu nemůže dopadnout tak jak chce. Na to nemá dost podkladů. A když si to myslí, stačíto říct jednou, postavit něco takovýho, a pak nám to tu všem natřít...

Měl jsem s ním nějakou diskusi, mám pocit že tomu co dělá dobře (ano, lépe než já) rozumí, ale nemám ten pocit že rozumí tomu s čím dělá (tam už si jenom myslí)  a tudíž se výsledek nemůže shodovat s tolik lákavou představou.  to je diskuse pořád dokola...

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Jo my tu máme daleko zásadnější problémy... No to teda máme, jsme trotlové, co nemaj ani měření.

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

OK, zalockujte prosím téma dokud nezměřím svůj subwoofer.

Web

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

není důvod. Co nám všechno (a za jakých okolností) změříš checku? a především čím chceš měřit všechny důležitý věci na 20Hz, to by mě opravdu zajímalo.

záčínám mít pocit, že nerozumím tomu, o co se tu hádáme, přestože si přečtu pár stránek diskuse zpět....

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Jestli jde z principu měřit chára cv pokoji, jakože asi jo, tak to check změří, o nic nejde. To je jen o tom, že si někdo splácá pár věcí do sebe a pak v tom má guláš.

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Koukám že tahle debata o mnoho nepostoupila a domnívám se že asi jen tak nepostoupí. Což takhle se alespoň pro tentokrát vyprdnout na to co je technicky správné či není a ponechat to subjektivnímu dojmu co je komu příjemné a co ne? Vzpomeňme na lampáče, širokopásma a podobné záležitosti. Možná můžeme namítnout spoustu technicky jistě správných argumentů proč je špatně to či ono, přesto se najde nezanedbatelné množství lidí, kteří i když jsou si toho vědomi pokládají ten "svůj" zvukový styl/aparát za jedinečný a a pro ně uspokojující veškeré jejich potřeby. A pro někoho je to zase tlampač no. Je takový problém občas udělat výjimku a nebrat to tu jako místo k řešení jediné správné cesty. Co zkusit to brát jako prosté místo setkání? Teď nemyslím cable elevatory, fixou zamalované a demagnetizované CD a podobné kraviny. Tam je to technicky jasné jak se věci mají a fakt to sem nepatří. Maximálně někam mezi vtipy. Tohle je však technicky sporné. Ať se Check podělí o své názory. Je takový problém o tom diskutovat aniž by bylo nutné ho posílat někam? Je takový problém si to poslechnout a bez technických předsudků vyhodnotit co jsme slyšeli? Já jsem pro otevbřenost a každý a´t si to přebere po svém.

Pro ty co to nepochopili tak struičně česky - klidně se s Checkem dohadujte ale neposílejte ho s tím někam. A´t si hraje. Kdo si hraje nezlobí a vám to na škodu nebude. Když Check nějakou způsobí způsobí jí sobě.

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Tak ať on neposílá doprdele oklikou lidi, co tomu opravdu rozumí. Já prostě nechápu proč to sem vůbec, píše? Ať si udělá to "svoje", dá to do projektů a hotovo. Vsadím se, že by pak nikdo nic nenamítal.

(upravil MaBat 12. 8. 2008 16:35)

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Nikdo tě ale nenutí debatu, která se ti nellíbí (resp. to, jak je vedená jejím autorem), číst, natož se jí účastnit. Nebo chceš redukovat ten web na e-shop a galerii projektů o kterých nikdo neví, jak k nim dotyčný došel?

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

jenže oboustranné prohlášení o tom jak ten druhý ví uplný hovno mi debatu moc nepřipomíná...

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

No, já si to už s čekem vyříkal... Myslíme podobně (i když si to myslet nemusíme), ale já zas nemám takovou potřebu dělat osvětu a jen reju, ono je to tak lepší.

(upravil junglist 14. 8. 2008 19:07)

Re: Doktor Jekyll a Pan Hyde

Checku, mě hlava ty tvoje technický kecy moc nebere. Ale když už to tady tak nějak zamrzlo, tak mě docela zajímá ten tvůj sub. U tebe ani na bednostmeláči jsem nebyl, takže nejsem v obraze. Co jsi to vůbec postavil? Jakej reproň a proč, jaká bedna a proč, jaky ladění a proč, čím to krmíš a jak filtruješ a proč? Jako když píšeš projekt pro Antonia. Ale tak nějak pro obyč člověk tongue Nuže, urob prezenčku, můžeš to podpořit i nějakým fotem wink