(upravil Starter 28. 7. 2008 12:14)

Téma: K čemu slouží LFE ?

K čemu slouží LFE u receiveru ? Mám tam možnosti 0dB,off a -10dB v manuálnu nemám napsáno k této funkci nic.
Hádám dobře že je to nějaká aktivní výhybka pro satelity?

Re: K čemu slouží LFE ?

Předpokládám, že tím zapneš/vypneš/ztišíš LFE kanál, což někdy může být to samé jako výstup na subwoofer.
Pokud nemáš sub, dal bych Off, pokud ho máš dal bych 0dB, -10dB mi nějak uniká, Dolby tuším někde doporučovalo naopak LFE kanál o 10dB nakopnout nahoru..nebo to bylo jen pro kina?

Re: K čemu slouží LFE ?

No je to na receiveru 5.0, Ze srandy sem si dal na preout subwoofer malý aktivní subík. V nastavení sem dal subwoofer on, ale když přepínám to LFE tak to ze subwoofrem nic nedělá a nebo to neslyším. taky se mi zdá divné -10 dB.
Jakože subwoofer hraje ale k čemu je to LFE netuším.

Re: K čemu slouží LFE ?

hm ja mam mozno podobne daco- ale inak sa to vola> SW Insens .. ale to sluzi na znizenie hlasitosi signalu pre subwoofer, pretoze vraj na daktorych DVD prehravacoch je signal zo subwoofra o 15 dB vyssi, tak toto je vraj na to.. tak to pisu v manualy aspon. inak skratka LFE  nebude Low Frequency Equalizer??

Re: K čemu slouží LFE ?

je to http://en.wikipedia.org/wiki/Low-frequency_effect

Re: K čemu slouží LFE ?

Jinak volume na sub a kanály pak nějaké spoždění mohu si nastavit jak chci to je jasné.

Re: K čemu slouží LFE ?

Zkus do toho pustit Dolby Digital, kterej bude obsahovat LFE kanal (5.1), najdi si nejakou basovou scenu a zkousej. Pak ti treba dojde na co to je. Jen pripominam, ze LFE nemusi hrat jen ze subu, ale muze se downmixnout nejcastejs do frontu.

Re: K čemu slouží LFE ?

Mam receiver Pioneer a ma tiez presne tieto 3 moznosti nastavenia. Vola sa to LFE ATT (attenuation). Medzi OFF a 0dB nepozorovat rozdiel; rozdiel je pri -10dB, kde dojde pri zapojeni 2+1 k ubudnutiu basov z hlavnych stereo kanalov. Ochudobni to hlavne z nizsich basov; niekde od cca 70-80Hz nizsie. Trochu to vidno aj na mensom kmitani membrany prednych repro. Sub to neovplyvnilo. 5+1 mod som este neskusal.

Re: K čemu slouží LFE ?

Muze to byt taky na nastaveni downmixu LFE do frontu nezavisle na subu (me Yamaha umi posilat LFE do subu/frontu/obou zaroven). Jako tezko soudit takhle od stolu - precist manual a vyzkouset.

Re: K čemu slouží LFE ?

Ještě mám jiný dotaz, z pc přes ubs a digitál mi hraje hudba do sterea přes receiver. U digitálu je možnost nastavení zvukového kodeku mpeg a nebo dolby AC-3 má toto nastavení nějaký význam u sterea? Jinak totíž nevím co zvolit.

Re: K čemu slouží LFE ?

ac-3

Web

Re: K čemu slouží LFE ?

ja zas neviem na co mám tlacítko ´´EON LINK´´

Re: K čemu slouží LFE ?

redyuri dík.