Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 6 z 16)

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Úprava Tesly MC911

  Stránky: ««« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 16 »»»

RSS

Příspěvky [101 až 120 z 304]

(upravil j_paseka 29. 5. 2010 20:10)

Re: Úprava Tesly MC911

Ahoj, taky jsem si asi před měsícem pořídil tento přehrávač. Konkrétně Teslu MC902-ku. Na display mi nesvítí jeden segment. Po pročtení tohoto thredu jsem se dočetl, že jej prodává p. Daševský z Litovle. Psal jsem mu teda mail, bohužel, zatím mi stále neodpověděl.

Je tento display ještě někde jinde k mání? Prosím kde.
Pokud by jej někdo vlastnil, byl by ochoten mi jej prodat? Pokud ano, pošlete prosím na můj mail informace k prodeji. Děkuji.

PS: Asi to sem moc nepatří, kdyžtak to přesuňte.

Re: Úprava Tesly MC911

Daševský měl,ale cca před půl rokem mi psal,že prodal poslední...Nikdo jinej už to asi dneska nemá,jedině sehnat nějakej starej player a pitvat...

Re: Úprava Tesly MC911

Hmm... toho jsem se obával. Jasný.

(upravil j_paseka 1. 6. 2010 17:59)

Re: Úprava Tesly MC911

Jak je na tom s kompatibilitou display v tomto přehrávači s MC902-kou? Půjde to zamněnit? Díky.

http://www.aukro.cz/item1060927510_eta_ … layer.html

Někde na jiném fóru jsem četl, že ty ETY by měli být vhodné pro tyto účely.

Re: Úprava Tesly MC911

ETU brat,ale rozhodne ne tuhletu,jako typ klidne,ale tenhle konkretni kus ne,ten ma zelenej displej ocividne a dopadlo by to stejne,jako na ty tesle...

Re: Úprava Tesly MC911

Dobře, zkusím shánět dál.

Re: Úprava Tesly MC911

Ahoj kluci,
ta ETA má taky jako TESLA DAC  TDA 1541?
Dík.

Re: Úprava Tesly MC911

Ne, je tam o hodně horší krám TDA1543. A s**u na to, že jej bastlíři na různých fórech vychvalují. Proti MC902 to je zvukovej průjem.

Web

Re: Úprava Tesly MC911

Tak tak,zvukove je to dost velkej prusvih....Tohle jedine na dily na poslech fakt neco jinyho...

Re: Úprava Tesly MC911

Viz příspěvek #107.

Tak jsem dotyčnému napsal. A ujistil mě, že všechny segmenty svítí. Dokonce tam je i červený display. Tak nevím, asi mu uvěřim a vezmu to. Ikdyž se mi to moc nezdá, na tý fotce to vypadá že je tam přece jen zelený. Asi ho ještě poprosím o fotku svítícího displaye. Uvidím co mi pošle...

Re: Úprava Tesly MC911

dobrej napad,ale ja mam cervenej a vypada to pri vypnutym playeru uplne jinak,vazne do cervena...

Re: Úprava Tesly MC911

Jasný, za každou cenu to kupovat nebudu, stejně tam už kdosi přihodil a do zavratných částek jít nechci. Uvidím, buď kecal a chce se toho zbavit, nebo nekecal a pak budu muset toho přihazujícího přeplatit.
Každopádně čekám na ty fotky, tak jsem zvědav co mi pošle.

Re: Úprava Tesly MC911

big_smile jasny,tak pak dej vedet,jak si uspel...

Re: Úprava Tesly MC911

OT: Nechcete někdo radši toho Technicse co prodávám v bazaru? Zvukově to je o něčem jiném než MC902.

Web

(upravil Sůva Duajer 4. 6. 2010 18:28)

Re: Úprava Tesly MC911

Jestli jsou tu týpci, co mají v přehrávačích ještě plně funkční zelené displeje, doporučuji vyhodit odpor 3,3 ohmů v anodách LEDek (označení 3072) a nahradit jej dvěma sériově zapojenýma diodama 1N400x v propustném směru. Při všech rozvícených segmentech (kdy dostává ten zalitej hnus nejvíc na (_!_) ) je na odporu úbytek jen 0,59V. Na dvou diodách je úbytek 1,6V a brouk nedostáva zdaleka tolik tepelně pohulit, pěkně se mu odlehčí, tudíž se podstatně zvýší spolehlivost. Nemusíte mít obavy o nějakou zásadní změnu jasu. Výstupy toho LED driveru jsou proudové zdroje. Je to prakticky ozkoušené. Tři diody v sérii je moc, kdyby někoho napadlo odlehčit mu ještě víc. Ten zmetek už to není schopen uregulovat a jas jde logicky dolů. Ještě doplním, že ten červený displej má patrně lepší zalejvací hmotu, proto neodchází. Přesto bych to u něj udělal taky.

Re: Úprava Tesly MC911

Na jednu stranu asi dobra rada,na druhou....displej z ty ety,co jsem sebral ja,byl prej provozovanej kazdej den tak na deset hodin a v klidu slouzi dal,cervena proste drzi no. U zelenejch-funkcnich,to stoji aspon za zkousku,ale nevim nevim....

(upravil j_paseka 5. 6. 2010 9:39)

Re: Úprava Tesly MC911

Ještě jsem na Aukru objevil tento kousek, display má taky čtyři 8-segmentovky, ale nevím, jestli by to šlo zamněnit. Co říkáte? http://www.aukro.cz/item1067324460_cd_p … sonic.html

nosferatic: Jinak ten ogara z toho inzerátu (viz. #107), se mi dodneška od poslední zprávy neozval, takže mi kecal, fotky nemá, nebo spíš nemá co nafotit a tak dělá mrtvýho brouka.

Re: Úprava Tesly MC911

nosferatic

Samozřejmě nikoho k týhle úpravě nenutím. Jsem si ale jistý, že odchází kontaktování na čip a to právě kvůli velké tepelné roztažnosti mizerné zalévací hmoty, která je přímo úměrná ohřevu čipu. Sám vlastním MC911 3kusy a několik dalších mi jich prošlo rukama. Pokud nešly některé segmenty, nikdy to nebylo LED-kama. Kdyby odcházely budící tranzistory ve struktuře brouka (spíše by se prorazily, s následnou likvidací LED-ek), odcházely by postupně jednotlivé segmenty, ale nechcípnul by najednou celej displej, což se několika lidem stalo. Tam se prostě "utrhnul" jiný,  důležitější vývod (data, hodiny, řízení jasu nebo dokonce napájení). Může se zdát, že se na těch diodách moc neztratí (jsou při plném rozsvícení jen vlažné), ale mají proti čipu "slušné chlazení", jednak plochou pouzder a také vývody. Ten čip chudák žádné chlazení nemá (žádná rozlitá měď na plošňáku) a lokální zahřívání je opravdu slušný i na dotek prstem. Takhle se mu odlehčí o 0,2W. Zkus zatížit odpor TR213 tímto výkonem a po chvíli prstem zkontroluj teplotu.
A červený displej ?  Z dob, kdy jsem dělal na vývoji se řídím pravidlem: "Můžu-li s minimálními náklady zvýšit  spolehlivost, tak to udělám".  Cena těch dvou diod je cca. 2Kc a za to tepelné odlehčení čipu, které mu bezpochyby udělá dobře to stojí. Ostatní nechám na úsudku majitelů.

j_paseka

Mám těžké obavy, že nebude mezi displeji větší podobnost, než 4 zobrazovaná místa a barva. Pokud bude pro přehrávač případné využití v garáži, nebo v dílně (nikam jinam se nehodí) a bude za korunu, tak proč ne ?

Re: Úprava Tesly MC911

No, na hraní do pokoje jsem ho ani neplánoval. Spíš mě zaujal tím podobným displayem, ale to je tak asi vše. Jak říkáš, podobnost bude pouze ve vzhledu, nikoliv že by jím šlo nahradit ten v MC902-ce.

Re: Úprava Tesly MC911

Zdravím chlapi,mám jeden problém,mechanika CDM-2 se sice tváří jako že funguje,načte cd,hraje v pohodě,ale při zastavení se cd točí 2-3 otáčky obráceně.Je laser v háji nebo je chyba jinde.Dík za pomoc.

Příspěvky [101 až 120 z 304]

  Stránky: ««« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 16 »»»

Audioweb.cz » Zdroje signálu » Úprava Tesly MC911

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£