Téma: Má smysl 16 cm sub do auta?

Zdravím, jiz leta se mi doma poflakuje jeden basak od HECO a stale se naň práší. jedná se o model HW 160 A-CPP 8100 I, nevim zda je celý název relevantní, ale to je fuk, žádné informace se mi o tomto repru bohužel najít nepodařilo. Nicméně předpokládám že se nejedná o nějaký vyslovený kšunt, už jen kvůli kvalitě zpracování koše.. (to je ale kravina). Možnost změřit jeho parametry taky namám.

No a o co mi jde: protože neustále sebou tahám lyže a podobný věci, nemohu si dovolit velký sub v kufru, potřeboval bych ho někam schovat (nad blatníky-konstrukce by byla peklo ale snad by se dalo) ale nejsem si jist zda se dá s výše zmíněným měničem dosáhnout vůbec nějakých výsledků. Nejde mi o vyhrávání do okolí, chtěl bych pouze podpořit basy, nedunit, nehučet. V době když jsem měl rozbyté rádio tak jsem jelzdil s malým pc 2.1 systémem od creativu a tenkrát mi to zas tak hrozné nepřipadalo --> dunit, hučet.

Re: Má smysl 16 cm sub do auta?

řekl bych že to smysl nemá. koupí slušnejch 6" basy poměrně vyřešíš, a zjevně lepší efekt a hlavně výkon bych čekal až u 8"-10"

(upravil jiri23 15. 7. 2008 12:26)

Re: Má smysl 16 cm sub do auta?

No tos mě moc nepotěšil, ale vlastně jsi mi potvrdil to co jsem si již myslel. 8" do auta nedostanu, neni proste kam, kufr potřebuju. chtel jsem takovy pekny maly sub. Je to tedy tak že až pořídím přední kombo tak by ani nebyl cítit/slyšet?

Re: Má smysl 16 cm sub do auta?

ne tak aby se vyplatilo do toho investovat.

Re: Má smysl 16 cm sub do auta?

Taky si myslím. 8" je asi nejmenší možnost. Co je podle tebe malý sub?

Re: Má smysl 16 cm sub do auta?

no ked neide sub tak by som rozobral dvere.. pekne vylmil - nemyslim vatelinom ale tyma polepovacimi antivibracnimi srandami - a do kazdych dveri dal 6,5 palcove kombo.....na normalny posluch v aute to musi stacit...

Re: Má smysl 16 cm sub do auta?

no pekny predni kombo mam v planu, ale chci aby bylo pekny a chci to pekne vytlumit a to vsechno stoji penize a ty ted moc nemam. Mam ted zesilovac a tenhle basak, nejaky terminaly a jinak nic. jo a jeste mam drevotrisku smile Maly sub si predstavuji asi tak aby nezabral moc mista v kufru mitsu Colta. takovejch max 15 litru.

Re: Má smysl 16 cm sub do auta?

Ked sa spravi slusna bedna a vlozi pod sedadla, pokial tam vojde, musi to hrat lepsie ako vo dverach, basy to nejake urco spravi.

Re: Má smysl 16 cm sub do auta?

ja svuj kolt nosim proklate nizko smile no proste colt je nizke auto a pod sedackou mam misto tak na zesilovac. Ted jsem provizorne dal ten reprak do drevotriskovejch kouli do kterych jsem mel v planu zasadit fullrange beymy a v pokoji to basovou kulisu vytvorilo, rozhodne to nebylo ono, reproduktor je na otvor moc maly, tak jsem to musel kolem vytlumit hadrem.. uui vidim to tak ze skusim spravit slusnou bednu a vlozit ji do kufru, uz jen tak pro radost z tvoreni. By oko v kolika litrech by to mohlo mit nejlepsi ucinek? uzavrenou ozvucnici. Ja vim ze by byly potreba nejake parametry ale bohuzel nemam nic krome oznaceni sad

Re: Má smysl 16 cm sub do auta?

daj 9L.

Re: Má smysl 16 cm sub do auta?

cajk, diky

Re: Má smysl 16 cm sub do auta?

tak abych to tu ukoncil nejakym vysledkem, bednu jsem dal do kupy uzavrenou cca 9l. Se standartnima repro v aute je to znat a hraje to vice-mene tak jak jsem od toho ocekaval, pri normalni hlasitosti mi prida na nizkych frekvencich a to jsem chtel. Az nasetrim na predni kombo tak pujde do haje, protoze bude ztracet smysl. Dekuji vsem za rady!