Téma: prasklina

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, čím opravujete praskliny? Mám bedny, které mají čelo ze smrkové laťovky a nedávno mi na čele subwooferu laťovka praskla. Jak to opravit, aby to nebylo moc poznat? Tmely mají většinou hodně nepřirozenou barvu.

http://img413.imageshack.us/img413/2840/beznzvubj2.jpg

Za každou radu předem děkuju.

Re: prasklina

uschlo, prasklo smile výrobcovi otrieskať o hlavu kôli použitému materiálu. nájsť si vhodný tmel (odtieň), aspoň tak som to robil raz ja

Web

Re: prasklina

alebo tam hoď duvilax a poriadne to stiahni späť...(ale neviem na akom mieste je ta prasklina a aká je veľká...skús aspoň to priblížiť.)

Re: prasklina

Prasklina je 4,5cm dlouhá a cca 1mm široká. Je na horní části přední desky, sahá od repra až na hranu.

Re: prasklina

to je odtieň dub? na to je bežný práškový tmel

Web

Re: prasklina

Zatmelíš a za čas to praskne znovu. Zkusil bych silikon. Vyrábí se v odstínech nejběžnějších dřev.

Re: prasklina

nalejt lepidlo a stáhnout nejmíň na hodinku svěrkama. a věř, že pokud použiješ dobrý lepidlo tak to bude držet jak čert. i blbej herkules je na dřevo dobrej.

Web

Re: prasklina

herkules s jemnejma pilinama

Re: prasklina

Nejlepší by bylo vyplnit to stejným materiálem. Ze stejnýho druhu dřeva dlátem useknout stejně tlustej kousek dřeva jako je tloušťka praskliny a vlepit to do ní. Zalepit, zabrousit a nalakovat. Tmel bude vždycky strašně vidět, nehledě na to, že to v místě praskliny bude bez vyspravení pořád pracovat. Tmel by tak praskal a opravovat spáru s tmelem by bylo hnusný. Silikon nevim, to mi přijde humpolácký. Herkules s jemnejma pilinama - dokkene když to děláš, neztmavne ti ta směs?

Re: prasklina

Tome
Když to dělám a dodělám,tak mi směs neztmavne,žádná si dosud nestěžovala lol

Re: prasklina

Já to dělal kdysi, smíchal sem lepidlo s pilinama a kitoval. Jednak to někdy strašně ztmavlo (asi záleží na druhu dřeva, myslim že to dělaly dubový piliny v reakci s PVAC disperzí) a nedalo se to vůbec brousit. Ale kituješ přeci prasklinky, chyby a tak, tohle není případ pro vykitování. Tady došlo k seschnutí dřeva a následném roztržení vlivem pnutí zaviněného nesprávnou konstrukcí. Když se to jen zakituje, praskne to znovu. Proto jsem radil vyspravit to kouskem dřeva.

Re: prasklina

I tak bych to vytmelil mnou uvedenou směsí a navrch dal třísku z toho samýho materiálu,po zabroušení nebude nic vidět.Dál bych to nepitval,je to úkon pro kroužek dovedných rukou na základce.

Re: prasklina

Tak díky za rady, něco s tím udělám a pak napíšu jak to dopadlo.