Téma: operák

Dá se sehnat operák, kterej de napájet nesymetricky tak +-12volty? Něco jako náhrada třeba za tl072, nebo ne5532

Re: operák

Nesymetricky +-12 V ? A co operák na střídavej proud ?

Já se obávám, že dnes, kdy létáme do vesmíru, máme ploché TV obrazovky, dálkomluv, dálkopis a plnotučné mléko, že i takové zesilovače operátora najdeš lol

Web

Re: operák

dúfam že to bolo myslené ako približne 12V smile

Web

Re: operák

big_smile jasně, že to bylo myšlený, jako přibližně 12voltů

(upravil opamp 22. 6. 2008 19:38)

Re: operák

Jukni třeba na TLC082 od TI. Je to dost dobře vytuněná náhrada stařičkých TL072 a spol... A umí pracovat s nesymetrickým napájením třeba +5 nebo +12V.

Web

Re: operák

Díky za tip, zkusim se po tom podívat. Prvně sem chtěl stavět inventor a píchnout na to obyč 5532, jenže sem si pak uvědomil, že mi to udělá z 12  6 symetrických a to je asi už moc málo a stavět k tomu ještě dva násobiče... To už bude lepší ta tlc082

Re: operák

Každej operák se dá provozovat s nesymetrickým napájením. Jde jen o to, zajistit půlku Vcc na neinv. vstupech, což spraví dělič. A vstupy a výstupy oddělit koďanem.

Web

Re: operák

To sem nějak nepobral. Moh bys sem prosimtě hodit nějaký shémátko? Nebo to chápu správně, že to bude něco podobnýho, jako ten invertor?

(upravil wwsly 25. 6. 2008 10:32)

Re: operák

koukni na datasheet TDA 20XX bude ti to jasné. jedná se o zapojení s single supply

edit http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal … cc70ab16e5

Web

Re: operák

Jasný, tohle je ten invertor, mám to postavený, ale na výstupu je pak 6 symetricky a to už je pro operák málo ne? Aspon teda myslim, že je to to samý co mám, schéma mám na intru a takhle z hlavy si to stoprocentně nepamatuju.

Re: operák

velká řada operáků maká už od +/- 2.5V, samozřejmě dosažitelný rozkmit výstupu je malý. Pro klasický 2V ef., což je "nepsaná norma", potřebuješ těch +/-5V, tedy nesymetrických 10V.

Web

Re: operák

BWT kdybys to potřeboval pro signály které nejdou pod nulu tak ten dělič na vstupu nepotřebuješ

Web