Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Radši se v tom nevrtejte, amatéry lol tady je to tak na úrovni odlakování TVM, což jsem vesele aplikoval taky, ale při úpravách Al membrán je to i o strach.

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Muth: U Dawsoo bych se nedivil tomu kdyby to i rozebíral. Já na to nemám, ale to neznamená, že to nemůže někdo rozebrat a pak zase složit, tak aby to hrálo. A pak ještě jedna věc, nejmenuje se to ťupování ale tupování, je to technika která se běžně používá v modelářské praxi na tvorbu pozvolných přechodů. Jo a líp se to dělá molitanem protože štětec je na to dost hrubej.

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

To že se natírají reproduktory antirezonančním lakem je známá věc ale nikde jsem nenašel čím ač jsem jezdil na goglu snad hodinu smile

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

respect:Až budeš tupovat a ne ťupovat s molitanem malou membránu,tak mně možná pochopíš.Když ses ptal,modeláři,tak jsem odpověděl jak jsem nejlépe věděl.Nevěděl jsem však,že ti jde spíše o diakritiku.
sterter:laků je spousta,bohužel jsem tuto techniku vyloučil a smazal veškeré kontakty v záložkách.Omlouvám se,nemohu pomoci.Vodiček v lahvičce je dost.Myslím si však:posloucháš-li nějaké bedny a chceš zlepšit zvuk právě na basech?Toto nepomůže!!!


respect:Až budeš tupovat a ne ťupovat s molitanem malou membránu,tak mně možná pochopíš.Když ses ptal,modeláři,tak jsem odpověděl jak jsem nejlépe věděl.Nevěděl jsem však,že ti jde spíše o diakritiku.Modelařil jsem dost dlouho,abych věděl že se to moc nepoužívá.Tam jde spíš o hladké povrchy.Loďařina ,letectví,raketky.Možná repliky.
sterter:laků je spousta,bohužel jsem tuto techniku vyloučil a smazal veškeré kontakty v záložkách.Omlouvám se,nemohu pomoci.Vodiček v lahvičce je dost.Myslím si však:posloucháš-li nějaké bedny a chceš zlepšit zvuk právě na basech?Toto nepomůže!!!Hodina je málo

(upravil Starter 8. 8. 2008 23:22)

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Né že bych chtěl něco hned dělat. Třeba do budoucna, spíš třeba pomoct reproduktoru na středech. Jinak laků je spousta to ano ale co použít nějaký šelak apod? Když si představím že na reproduktor použiju lak nevím. Podle mě akorát repro půjde níž ale skoro to nepoznám, klesne citlivost a rozjede se charka reprodkutoru k horšímu. Takže určitě bych v životě nešel do obchodu a jen tak nekoupil lak. Myslel jsem si, že na to nějakej audiofilskej obchod v evropě prodává speciálí plechovku smile A né jen tak to natřít základovkou na okna.
Na basech nechcu pomoct nejsem ten typ mladého "tunera" co chce hustý basy pyčo. Kdybych chtěl bíc basů, což nechcu tak přídám na korekcích které mám stále na 0.

No nečekám že po hodině na gogle dostanu odpověď,ale nenašel jsem o tom ani zmínku. Akorát že se tohleto běžně aplikuje u továrních beden.

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

ale prd. Radši se naučte měřit a dělat výhybky, chachaři.

(upravil Starter 12. 8. 2008 18:36)

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Frank chachare, naučím ale pochopil jsem že bez pořádné zvukovky a měřicího mikrofonu to nemá cenu. Takže šetřím na zvukárnu a na ECM8000 a pak se naučím měřit pak něco postavím a pokud to pude a bude to mít cenu tak to napatlám něčím. Jasně že nebudu teď nic dělat když nevím co to s reprem udělá.

Abych nedělal ot tak dopíšu. No pecku možná jo, ale moje zvukovka prostě neměří a nebo jsem absolutní idiot. Ale hrál jsem si jen s nastavováním několik hodin a pořád tam byla smyčka. A to jsem dělal vše podle rad ostatních. A nastavený program jsem měl stejně jako ty. Nevím prostě to chce jinou zvukovku.
Jinak nějak nevím jak vytvořit korekční křivku když nemám s čím porovnat ale tak já už na to nějak přídu a už tady nebudu dělat OT neboj.

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Pánové, malý OT mi nevadí, ale už ste přerostli. Máte založenej dred na toto téma, tak se projevujte na správném místě.
Starter: Stačí obyč zvukárna, pecka z gesu, slušně udělaný pouzdro a stojánek a můžeš dosáhnout velmi dobrých výsledků pro měření charakteristik. Je potřeba si akorát vytvořit korekční křivuli na pecku. ECM8000 máš akorát bez práce s pouzdrem a preampem, je to sračka, která má bez dodatečné kalibrace stejnou hodnotu jako ta pecička. Hubert sice na tydle sráče dělá korekci, ale jednou za dlouhý čas.

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Check: Tesko se to navazuje nekam jinam tak promin.

Zajimalo by mne, kdo tvrdi, ze tim ze to necim napajcuju se posunu nekam dal na basech. Doporucil bych porovnat seas charu pred lakovanim a potom dawsoovu po lakovani a nejsem si jistej tim, ze jde zdrovna o nejaky vetsi a lepsi basy.

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Ježiš, tam vubvec nejde o basy! Tam jde o zatlumení rezonancí nahoře.

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

To je prdel smile

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

nátěr membrány může ovlivnit basy jenom teoreticky - jde o přidanou hmotnost membrány a následný dopad do TS parametrů.
Prakticky je dopad blížící se nule neb přidaná hmotnost je minimální. Hlavní projev je na vrchu -utlumení breakupů jak píše franc.

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

respeck:takže to shrnu:na basech nic,na středech basů nic,na vyšších basech utlumení rezonancí.Možná dobré pro dvoupásma bedny při vysokém dělení a horším repráku.Lepší maj antirezonanční úpravu.Viz můj poslední příspěvek na str.5.Takže chceš ještě ťu-promiň modeláři  tupovat?

(upravil check 14. 8. 2008 19:17)

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Přidaná hmotnost je prý po vyschnutí zanedbatelná. Takže na nižších kmitočtech (přiměřeně k velikosti membrány), tam kde se vlastnosti membrány už tak neuplatňují, se nic něděje. Jak roste frekvence, tak stoupá podíl zkreslení způsobený membránou a přichází velké vysoké hrby na frekvenční cháře s velkým Q - od stojatého vlnění materiálu membrány. Na těchto hrbech je i velké zkreslení, zkreslení je citelné i harmonicky frekvenčně níž.
Všechno tohle sakumprdum omezuje použitelné frekvenční pásmo kupříkladu jinak výborně provedených hliníkových Seasů, oproti papíru je to plácnu třeba oktáva (v tom menším pásmu ale hliník exceluje). Takhle po natření zůstávají výborné vlastnosti hliníku na nižších frekvencích (tranzienty), ale pásmo se protáhlo až řekněme na úroveň papíru.
Highendové měniče pánové! Mimochodem Accuton prý tlumí membrány měničů určených do reprodsoustav vrstvou polystyrenu. Myslím, že lepší měnič, než natřený Revelator by těžko někdo postavil. Jedině zase sandwich smile.

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

revelator je úplně zbytečný natírat , ta membrána má vlastní tlumení jaksi ve struktuře. Vyplatí se natírat "plechový" membrány

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Má vlastní tlumení a přesto sou na cháře ty peaky jako kráva? To se mi nezdá jako moc dobrý tlumení smile. Po napatlání L26 se stáhly píči i na cháře.
Ale ty si ji měl v ruce tak držim hubu.

Web

(upravil MethMan 15. 8. 2008 10:26)

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

pistole napsal:

Vyplatí se natírat "plechový" membrány

check napsal:

Takhle po natření zůstávají výborné vlastnosti hliníku na nižších frekvencích (tranzienty), ale pásmo se protáhlo až řekněme na úroveň papíru.

Doufám, že to nevytrhuji z kontextu, ale myslím si, že ne nutně tomu tak musí být. Tím, že jen přidáš materiál s větším vnitřním tlumením neměníš pevnost konusu a break-up tedy zůstane. Jen změní svoje Q a posune se níž, zmenší se jeho amplituda, zkrátí se tak i čas na jeho ustálení a roztáhne se přes větší šířku frekvencí. De facto se tak sníží i energie, která je potřebná k jeho vybuzení, a protože se "roztahuje" i frekvenčně níž, zasáhne tak hlouběji do pracovního pásma. Přidaná hmotnost, ač nízká a prakticky neovlivňující TS parametry není zcela zanedbatelná vůči poměru pevnost/hmotnost na okraji membrány a to se projevilo po dawsoově úpravě posunutím celé věci o nepodstatných pár set Hz níž.
To celé se může vyplatit anebo taky ne. Pracovní pásmo se spíš "zmenšilo" nebo lépe řečeno změnilo své vlastnosti. Stejně je silně omezeno chováním okraje membrány/závěsu okolo 1KHz.

(upravil pistole 15. 8. 2008 11:38)

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

proboha o jakých peakách u toho revelatoru mluvíš???

Metthman no v podstatě jsi to popsal přesně , problém je že u tech hliníků je to pásmo stejně nepoužitelný právě pro ty vysoký úzký peaky který prakticky nezmizí ani po důkladném odfiltrování takže pořád platí Bobova poučka : "dělit co nejstrměji na 1/4 frekvence peaku" touto úpravou ze jít rochu výš nebo snížit strmost.

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

26W/8867T00 to od 4Khz se mi s dovolením jako peaky zdá
http://www.tymphany.com/files/imagecache/product_graph/files/products/freq/26W_8867T00.gif

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Pistole mluví o papíru, tohle je holá hlína...