Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Díky za uznání, cením si toho.
Check ale říkal, že nemaj lineární motory. big_smile
LPG, zajímá tě tam něco konkrétně?

(upravil check 7. 7. 2008 21:32)

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Klid, mě má spousta lidí za píčuse, protože se vyjadřuju, jak se vyjadřuju. Někomu vadí, že sem moc spisovnej a někomu zase, že si nedělám servítky. Mě to je upřímně jedno, já se chci dostat k informacím a ne žbleptům okolo. Bylo by sice fajn pokecat, ale chci číst příspěvky nabitý infem, ne balastem. Zpátky k tématu, jestli si na mě chce někdo ještě zanadávat, ať si uleví na směťáku nebo mě do mailu.
1253Kč už je jinčí cena, já sem podle tvého zadání došel k 1729Kč. Bylo by možné mi prosím ještě sdělit, kolik vyšly administrativní poplatky (co mám přičíst k 1253) u minulé objednávky? Díky.
Chci prostě postavit reprosoustavu na lineárních motorech, protože sem si ověřil, že je to slyšet jako prase (praktická zkušenost). Proto na tom tak bazíruju. Myslel si tento test Mám výhrady k metodice měření a ani mi nepřijde, že by M8a válela. Ale rád si o tom pokecám, o tomhle jo.

edit: Kyselima sem si nevšim. Jo a Antonia si taky vážím, minimálně proto, že u toho ty roky vydržel.

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Myslim ze to chce klid.... 

to ze sem hlava derava snad uz o me kazdej vi smile takze sory ze si to nepamatuju...ja si jen matne vzpominam ze jsme nejakou debatu vedli...checka sem odkazal na par mereni kde by to mohlo byt(asi nebylo kdyz se pak jeste ptal) a odkud sem si myslel ze ty srovnani mirco mas. ja osobne sem hivi a dayton repra v ruce nemel. Mam jen L22rn4xp a mel jsem i L26rfxp a jediny co o nich reknu je ze jsou to dobry repra.


ps. kdyby to nekdo neznal tak nejaky zajimavy mereni jsou tu:
http://www.audioheuristics.org/measurem … ements.htm

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Já jsem neřekl že je M8 to nej... ale zhruba vím že dostaneš slevu cca 20% a on je ten reprák pak opravdu za pusu na čelo.
1253Kč je cena toho repra. Kdyby jsi brál pár, pak by tě vyšly se všema poplatkama třeba na 1600Kč... Počítal jsem i s menší slevkou, kterou by Madi zase dal.
Jak jsem ale říkal, čím víc repro vezmeš, tím lepší a hlavně výhodnější to pro tebe je. Ale určitě na tom budeš asi o něco lépe než z BMM a nebudeš mít s ničím teoreticky trouble (posrat se ale může ledasco), takže si znova rozmysli jestli nebude lepší si to vzít s další hromadce z Madi. A slevu jsem počítal opravdu malou, je dost možný, že když nás bude dost, že budou slevy někdy úplně jinde.

P.S. Jo jo Marku na ty srovnání jsme tenkrát koukali. tongue Jak říkáš jsi hlava děravá, ale ani se nedivím probrali jsem toho už tolik, že sám nevím...

Antonio: Měl jsem na mysli ty LPG co jsi o nich tady už někde mluvil. Nevím co všechno LPG pro Monacor vyrabí, ale byly to 130Al + ta hezká kalotová výška co má přírubu jako nějaká Vifa, a magnet v plechovým stříbrným krytu. Nevím jak líp to popsat...sry big_smile

(upravil check 7. 7. 2008 22:47)

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

No řekl si, že je M8 lepší než L22, z toho sem usoudil, že je hooodně dobrej. V tom testu byla ale W22, která byla pochopitelně lepší, prestige žádnej neni. Dayton tam je předprodukční vzorek, takže zase nic...
Jak by cena slezla, kdyby lidi vzali těch peerlessů 8" éček 10ks?
M8a vyjde na asi osm stovek?

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

No jo tak nějak... Slevu nám dávaj oni podle uvážení, ne podle toho kolik kusů od čeho bereme. Jako spíš takto: nedívej se jestli se budou brát jen Peerlessy nebo ne záleží na všem dohromady. Kdyby jsi vzal třeba jen 10 Peerlessů tak máš slevu ted nevím kolik. Cca 7 babek na kousku??? Což je sice něco, ale poměrně málo.
Když o nich pořád tak básníš, tak se zeptám rovnou nechce se mi hledat datashit. šlo by s něma udělat regálové větší dvoupásmo??? Směrovost není problém poslouchám čistě jen v ose. Mám to doma spíš jako studio v near poli... Já nevím proč, ale hrozně mě jako Thalese láká 2p. s 8" basem. A viděl jsem už i s 10"... jednou s Morelem a jednou aktív s Vifou PL... aleto už je asi hodně ujetý a hodně na úkor nejspíše podání středového pásma...

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Šlo by i dvoupásmo. Todle je jedinej 8", co znám, kterej bych si na 2p dovolil použít. Akorát to chce objem, tenhle reprák je lehkej a má vlastně slabej motor (silnej není potřeba), takže je citlivej a kvůli tomu chce 40l minimum, pokud ho nechceš ekvalizovat. Na 40l se mi to ladění ještě líbí, je to BR35Hz, -3dB na 40 a minimálně 104dB SPL. Pokud máš místo, tak se dá jít s laděním až někam těsně nad 30Hz a na 2p to pořád bude stíhat.
Na diyaudio to jeden člověk stavěl a byl spokojenej. Vejšku použil parní, taky HDS E.
Osobně právě s těmahle měničema v 3p pokoukávám po výhybkách prvního řádu a měniče odsazený v ozvučnici, ale to si ještě pořádně musím prostudovat.
Ještě se taky na něco chci zeptat výrobce atd.

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Ou takže pro mě nepoužitelnej reprák. 40l ozvučnici sj na stole nemohu dovolit...Koukal jsem na BMM a pokud od tam budeš třeba něco brát tak bych se svezl s tebou. Našel jsem něco co v Madi nemají a mít podle nich ani nebudou.

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Nevím nic, z BMM bych asi něco vzal na zkoušku a nějaký blbinky co mají v PE. Jak spěcháš na BMM a kdy zhruba bude Madi?

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Řekl bych, že nespěchám... Kdy bude Madi??? No přeci až bude dost lidí... A vyplatí se to až bude částka někde kolem 4000 usd... Dřív nic rozjíždět nebudu.
Jinak jestli jsem pochopil tak chceš brát jak z BMM, tak z PE přes Michala jo??

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Říkám, že zatím nic není rozhodnuto. Až budu vědět jaký chci přesně měniče, tak začnu uvažovat odkud je brát. PE je problematický, protože Marian poslední dobou nestíhá.

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Jo jasně v pohodě. Ale já jsem pro BMM...:P

(upravil Zorg 10. 7. 2008 14:17)

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Možná trochu OT, ale stejně to sem po včerejším brain-and-ear-stormingu postnu:

1) SPH-300KE + SPH-135KEP + RBT-95 - Basák sice není 8" do topicu, ale dle Dawsooa vynikající kousek. U pásku vidím hrb na 15k, ale včera jsem pochopil, že je to prej dobrej měnič hlavně vzhledem k ceně (nebo tam fouknout ňáký Neo)...
2) 8" HDS Exclusive + 2" RS52AN-8 + 3/4" kalota dle gusta - snad jsem nepoplet ty reproně, prostě checkovo 8" favoritky s 2" málokreslící daytoňáckou kalotou a nahoru něco neagresivního.

EDIT: Jinak ještě poznámka ke kevlaru: jestli jsem dobře pochopil, tak na středy to chce co nejtužší membránu, aby se neprohýbala, což je ale v rozporu s 1), tudíž na střed vybrat jinej matroš? Ideál by teda byl uhlíkovej střed s phaseplugem(135CEP:)) a nebo to moc řešim... cool

Tu 2" kalotu bych určo chtěl zkusit, tak kdyby se brala hromadka, kde jí maj, přidám se.

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

SPH-300KE je krásně udělaný repro, kdo neviděl neuvěří, kdo má místo na velký bedny, tak při 150L a BR 24Hz se dá dostat na f3 kolem 26-27Hz bez ekvalizace.

(upravil check 10. 7. 2008 22:42)

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Pásek je pásek a hlavní vlastností je, že má tvar pásku. Já jsem vůči němu teoretický skeptik, prakticky jsem ale otevřený poslechové heuréce.
To máš těžký. Když budeš mít tvrdou membránu, vytvoří ti breakup, který se projeví ve zkreslení i níže v pásmu. S měkkou membránou si zase omezíš lineární pásmo a charakteristika bude asi zvlněná.
SPH-300KE jde bez ekvalizace naladit v tom objemu a frekvenci, protože je slaboučká a trochu s tím souvisí i ta nevídaná měkkost.
Poslední dobou šířím myšlenku, že na citlivý subbas je potřeba co největší reproduktor s co nejmenším magnetem.
smile

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

check - V čem myslíš ,že ti malý magnet prospěje. V sostředění pole na malý pracovní prostor? V součinosti s lehounkou cívkou? Nemam znalosti jak je možno soustředit mag. pole vekých magnetů. Ty o tom něco víš?
Velký a těžký magnet umí sežrat hodně kinetické energie. To je třeba jeho výhoda ,pokud se koš nemůže opřít o pořádnou desku.

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Škoda že ten basák nikdo nemá. Třeba ba se mi poslechově líbil. Jináč se na to vykáknu a zůstanu u ARN930.

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Já si nedám pokoj: slyšeli jste už někdo toho kevlarovýho fešáka v akci? Nemá zrovna silnej pohon, tak mám jen strach, aby to nebyl nedůraznej pomalej plandák (lepší popis mě nenapad)...

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Prdlačky.

Web

Re: Osudové osmičky a střeďáček k tomu

Otevírám opět tohle téma, koukal jsem poslední dobou po nějakým zaplatitelným střeďáku a docela se mi líbí dva kousky od Monacoru, ten s tím hranatým límcem koše jsem viděl naživo a je moc pěkně zpracovaný.
Ta MSH-116/4 byla oměřená někým na diyaudiu a je prý rovná jako prase, jinak v testu Klang+Ton 02/2001 to porazilo eton, focal , vifu, má to moc pěknou linearní cháru bez breakupů...
http://www.monacor.cz/catalogue-product … SubKtg=516           
http://www.monacor.cz/catalogue-product … SubKtg=516