Téma: ozvucnica

Cauko, co si myslite o takejto ozvucnici ? Robim prave doma take pokusy kadejake a vymyslel som nieco taketo:

http://www.fotoexprespo.sk/uploadwili/repro.jpg

co si o tom myslite ? je to nieco take ako keby dvojity hornflex... myslim ze by sa to pocitalo ako obycajny bassreflex ale len tej kratsej a uzsej priecky, ktora je vzadu(na obrazku hore) cize dva basreflexy. Potom by sa zvuk z bassreflexu odrazil a vysiel akoby hornou von a viac smeroval. Cize nieco ako BR bedna ktora ale smeruje zvuk z basreflexu a nehraje aj "za ozvucnicou". Co si o tomto napade myslite ? Mohlo by to hrat pekne basy ? Jedine coho sa ale najviac obavam je priebeh faze, ktora by vysla z BR, ale myslim ze by to nemalo byt az take strasne lebo by to bolo ako klasicka BR bedna len so smerovany zvukovodom, neviem no... preto sa pytam big_smile Hlavne coho sa bojim aby faza, ktora vyjde z BR nebola uplne v protivazi s reproduktorom ale to by sa tusim nemalo stat...  teda stalo by sa ale az na rezonancnej FR toho basreflexu...co si o tom celom myslite ?

Re: ozvucnica

tuhle ozvučnici jsem už někde viděl mám pocit

Re: ozvucnica

Prachsprostý BR. Dve štrbiny...

Re: ozvucnica

Somarina, zbytocne velke, ziadny efekt, klasika BR.

Re: ozvucnica

vypadá to jako modifikace hornflexu. Žádná magie se ale opět kupodivu nekoná. Stavět jen pokud třeba vyhovují rozměry a placatý styl, jinak nemá nic co by to nabídlo.

Re: ozvucnica

hmmm aha no prave nechcem aby to bol obyc. basreflex, chcem urobit bednu ale taku aby ten bassreflex smeroval... proste aby sa ucinnost bedne zvysila, chcem to navonku tak preto.. nechem aby basy hrali zbytocne aj za bednou kde ich netreba.

Re: ozvucnica

neni to obyč BR, protože to bude mít pravděpodobně nějakej humus na imedančce.

Re: ozvucnica

wili: máš jen několik možností.
1) postavit hornu
2) udělat pevnej skelet, a mít reprák s basreflexy ještě větší kus zapuštěnej v bedně.

to první je řešení, to druhý je dobrá rada. Klasická bedna vždy vyzařuje i dozadu, a pokud se ti zdá že příliš, tak je to jen tim, že máš špatnou bednu nebo se ti to od něčeho odráží a dělá iluzi že vzádu hraje nějak víc. Neuděláš s tim nic. jedině stavět hornu.nedávno to rozebírali i na prodance.

žádnou magickou bedýnku ale nesesmolíš. kdyby takové existovaly, hned by jsme jí všichni v obýváku nebo na place měli.