Téma: ARN 226 a zesik k PC

Zdravim, sestavil jsem si subik s jednim repráčkem od TVM ARN 226-08 4ohmy. Je to moje první vyrobená bedna, tak sem byl zvědavej jak to bude hrát. Použil jsem desku DTD 22mm a vnitřní objem 32 litrů. Vytlumení jen 2cm molitanem,ale to ještě doplnim, protože se mi to zdá hodně málo. No ale ted k věci, subík chci použít většinou ve spojení s PC doma v paneláku a nebo při nějaký akci na chatě atp. Potřeboval bych doporučit nějakej zesilovač vhodnej k tomuto repráku a pro tohle užití. Doplnovat jej budou stolní reproduktory Genius SW-HF 2000X s vlastním zesilovačem 60W. Přemejšlím jak to všechno skloubit dohromady do jednoho výstupu z PC a za co nejmín peněz, poradíte pls?

Re: ARN 226 a zesik k PC

Nikdo nemá žádnje nápad?

Re: ARN 226 a zesik k PC

ja len k tomu tlmeniu, dopln podstatne viac, lebo ti to bude hucat, mam to odkusane

Re: ARN 226 a zesik k PC

Jofi: už sem tam narval další molitan a hraje to podstatně lépe, je to fakt znát...

Re: ARN 226 a zesik k PC

mas aj nejake foto zo stavby alebo ako to vyzera?

(upravil Pegass 7. 6. 2008 21:42)

Re: ARN 226 a zesik k PC

Kúp si Aldax SPS 50, alebo ak chceš ešte lacnejšie tak si sprav zosik s LM3886. LMko sa síce na sub moc nehodí, ale na tvoje potreby by to malo stačiť. Ale SPS 50-ka by bola vhodnejšia, cena je super a z vlastnej skúsenosti viem, že aj kvalita, takže budeš spokojný. Samozrejme k tomu najlepšie nejaký aktívny filter.
Čo sa týka skľbenia subu a tých Geniusov dokopy tak máš dve možnosti. Buď si kúp redukciu (rozdvojku) cez ktorú zapojíš na výstup z pc tie Geniusy spolu s so subom, ale ak budeš chcieť zvýšiť hlasitosť naraz na sube aj na repro, tak jedine cez pc, alebo ručne budeš regulovať zvlášť geniusy a zvlášť sub.
Ale skôr by som doporučil (ak si na to trúfneš), rozobrať tie repráky, zistíš si, kde je vstup na ich zosik (väčšinou to je stredný vývod potenciometra na zvuk). Spravíš si niekde na zadnej stene konektor ako výstup na ten sub a tak budeš môcť potenciometrom na geniusoch regulovať všetko naraz.

Re: ARN 226 a zesik k PC

K tomuhle je LMko v pohodě.

Web

(upravil Rendy 8. 6. 2008 13:57)

Re: ARN 226 a zesik k PC

koukal jsem na ten aldax a vypadá to i po parametrický stránce v pohodě,takže asi půjdu do něj a objednám ho... jinak mám foto složenýho subu:

http://img9.imgup.eu/DSC00398.tmb.png

Zatím bez povrchovky, chystám se to přejet kitem a natřít hnědou barvou podobnou těm na geniusech

Re: ARN 226 a zesik k PC

mimochodem, co si myslíte o tomhle? http://www.aldax.cz/index.php?tab=1&show=subjunior

Re: ARN 226 a zesik k PC

víc než dobrá věc, ten subjunior!

Web

Re: ARN 226 a zesik k PC

takže mám vzít ten subjunior a SPS 50? nebo by byla ještě nějaká lepší alternativa?

Re: ARN 226 a zesik k PC

Subjunior a SPV100. Pre prípad neskoršieho upgradu subwoofera.

Re: ARN 226 a zesik k PC

kolko by stal komplet modul pre SW, myslim tym komplet taky, ze uz iba namontovat do SW , pripojit repro , zapnut do zastrcky a frci to. Samozrejme ALDAX, nieco vhodne pre ARN8608. Je to dotaz skor na Sinclaira, ale snad mi prepacite, ze som to napisal sem.

Re: ARN 226 a zesik k PC

Jofi: mno co sem koukal, tak nabízí i za 190 sestavení, ale pouze toho zesilovače, zda to dělaj i dohromady nevim, ale taky by mne to zajímalo, moc znalostí se sestavováním takovejhlech věcí nemám

(upravil Jofi 8. 6. 2008 17:55)

Re: ARN 226 a zesik k PC

dal by sa pouzit nejak z modulov aj ako aktivne 3pasmo?

Re: ARN 226 a zesik k PC

Takže sem tak nějak laboroval a přemejšlel, a asi fakt vemu spíš ten SPV100P..akorát se rozhoduju jestli s dvojitou filtrací zdroje nebo ne, je to nějak citelně znát? rozdíl je tam asi 200 korun... subjunior už asi ale nedopadne,není zas neomezenej rozpočet, ale nahradim ho nějakym obyč filtrem, koukal jsem, že se daj sehnat za pár korun..

(upravil opamp 9. 6. 2008 8:16)

Re: ARN 226 a zesik k PC

za 200 rozdílu bych vzal ten lepší... v budoucnu to třeba připojíš k pořádnýmu repráku, který opravdu umí hluboký basy, a tam to oceníš.

Web

Re: ARN 226 a zesik k PC

Vzdycky je potrab to brat tak, jestli potrebuju to, co mi dany modul nabizi a jestli to co nabizi skutecne dostanu jinde levneji. Junior ma otaceni faze, subsonic, LPF, potenciometr gainu, vse na jedne desce, pohodlne nastavene na uroven odpovidajici vstupum aldaxackych koncu. Tohle jsou pro mne treba veci, ktere ocenim. Tu "stoprocentnost". Jako laik v tomhle stravim pul hodiny hledanim vhodne nahrady soucastky sem, tam, potenciometru, dalsi pulhodinu nejakym nastavovanim a za tu hodinu a pul jsem mohl vydelat ten rozdil mezi "levnim filtrem" a aldaxim juniorem, dale obstastnit stat prostrednictvim dane ze Sinclairovych cigaret, ktere si za ty moje lowe koupi a efektem multiplikatoru rozhybat ceskou ekonomiku. smile
Misto toho budu doma pidlit hodiny pajkou. smile

Re: ARN 226 a zesik k PC

... a poté měsíc v jiném threadu zaměstnávat tým expertů, proč mi to kmitá, bručí, nehraje, smrdí, hoří...

Web

Re: ARN 226 a zesik k PC

tak jste mě překecali a trochu sem to obrátil.. objednal ten SubJunior a koncák nahradí dočasně mono zesik 40W tesla, je  to už starší kousek, ale pro tyhle potřeby to bude prozatím stačit, toho juniora kupuju zejména kvůli tomu ořezání nevhodných frekvencí, protože pak to hraje všechno a kazí to celkovej zvuk, taky kvůli ochraně samotnýho repráku