Téma: NORDMENDE PA 1351

Zde, v bazaru, se mi naskytla možnost koupit zesilovač Nordmende PA 1351 za podle mě pěkných 700 Kč. Můžete mi prosím Vás odborníci na zesilovače tuto koupi doporučit nebo mě od ní odradit? Má smysl do toho jít? Bylo by třeba na tomto zesilovači kvůli jeho věku něco měnit? Předem velice děkuji za odpovědi...;) Tady je odkaz: http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=4065

Re: NORDMENDE PA 1351

Jestli jsou ty bleděmodré elyty a ty hlavní Rubycon, tak by to ještě nějakou chvilku vydržet mohlo.

Web

(upravil dejv111 4. 6. 2008 12:03)

Re: NORDMENDE PA 1351

A Vy byste to (upřímně) vzal za ty prachy?:)

Re: NORDMENDE PA 1351

ja bych to vzal:-)  , koupil jsem ho za 1600Kč minulý rok

Re: NORDMENDE PA 1351

Za 700 OK, pokud je 100% OK.

Web

Re: NORDMENDE PA 1351

Tak vzal jsem to...:) Snad jsem neudělal špatně- to se každopádně ukáže...:D

Re: NORDMENDE PA 1351

Všechno se dá vytunit smile

Kromě Federsráče, samozřejmě.

Web

Re: NORDMENDE PA 1351

Vytunit se dá všechno, jen je třeba vědět jak. lol A co se týče zesíků, tak se na to můžu tak akorát dívat big_smile

(upravil dejv111 11. 6. 2008 0:08)

Re: NORDMENDE PA 1351

Tak ho mám  doma! smile Hraje pěkně, to musím přiznat. Jen mě trápí jedna věc. hmm Nevím jak moc je vážná...
Zkrátka: mám k zesíku připojená sluchátka (8 ohm bedny ještě nemám). Hlasitost je nastavena nízká. Zapnu zesilovač a hle, jeden nebo oba kanály hrají potišeji a zkresleně (nebo jeden vůbec). Když konektor pro sluchátka (2x?) vypojím a zase zapojím, vrátí se zvuk do normálu ( nebo když přidám na hlasitosti, tak se to spraví). No a moje otázka je, čím by to prosím vás asi mohlo být? hmm  Je to vážná závada? Nemůže to být jen sluchátkovým výstupem?;). Děkuju;)

Re: NORDMENDE PA 1351

Zoxidovaný kontakty, studeňák...

Web

Re: NORDMENDE PA 1351

Kup si v drogerii Kontox 5, sem tam je ještě někde vidět, prodává se v takovém zeleném spreji.
Vem špejli, na konec pevně namotej a utáhni kuličku vaty, pořádně tu vatu postříkej tím Kontoxem a šmrdláním sem-tam a dokola projeď díru v zásuvce pro sluchátka. Dobrý je i Kontox nastříkat na celou kovovou část jacku a rychle s pootáčením zastrčit /než se stihne odpařit/.
Jinak pomůže jen výměna zásuvky.

Web

Re: NORDMENDE PA 1351

Můžou bejt i uvolněný packy toho konektoru v desce, stává se, že se to mechanickým namáháním úplně "vytrhne" z cínu...

Web

(upravil dejv111 11. 6. 2008 9:56)

Re: NORDMENDE PA 1351

Skvělý!! smile Jsem rád, že to není nic vážnějšího. Moc vám oběma děkuju za radu. S těmi uvolněnými packami konektoru v desce už mám zkušenost z obou přístrojů Aiwa, co doma máme. U jednoho jsem už konektor měnil. Tady si ale myslím, že to tímto nebude, pač když s kolíkem v zásuvce trošku hýbu, tak se nic neděje. Nešel by na ty kontakty použít i prostředek WD-40 nebo tu máme ještě, myslím se to jmenuje- K(C)onkord? Tyhle prostředky jsou trochu mastné...To by moc vadilo?

Re: NORDMENDE PA 1351

Tady jde o to, že musíš použít chemii, která rozleptá a rozblemcá nevodivou oxidovo-bordelovou usazeninu na povrchu kontaktů... To Ti asi žádnej WD neudělá.

Můžeš zkusit na špejli vatu namočenou do lihu / slivovice, něco málo to trochu vezme...

Web

Re: NORDMENDE PA 1351

Tak to je všeobecně rozšířený, naprosto debilní názor, že WD40 lze použít téměř na všechno, od mazání bolavého kolena, přes panty na dveřích až po elektroniku. Je to agresivní mastné svinstvo, dobré akorát tak na promazání řetězu na kole, protože dobře vzlíná i dovnitř článků - jinak je ale úplně na hovno. Navíc obsahuje grafit a je tedy částečně vodivý.
Jako nouzovou náhražku lze použít starý typ červené, tekuté leštěnky na nábytek DIAVA - ovšem jen tu, která byla vyrobena ještě za socialismu, nebo nejpozději do r. 1990. Pozdější DIAVA /a myslím že se snad ještě tu a tam prodává/ má jiné, naprosto nevhodné složení.

Měl jsem to štěstí, že moji staří rodiče jsou takový sysli smile. Poučeni z minulosti, v roce 1989 nakoupili zásoby kdečeho pod heslem "kdoví co bude" a tak jsem v jejich "skladě" objevil i dvě půllitrové flašky Diavy r.v. 1987 :-)Do té doby jsem ji ale používal také, odkoukal jsem to hned v prváku střední školy na praxi od starých machrů. Ti mě naučili i spoustu dalších fíglů, co dodneška používám.
To se myslím už dneska neděje, myslím tím předávání zkušeností starších mladším...Dneska je kdejaká píčovina "know how" a platí se za ni.

Web

Re: NORDMENDE PA 1351

No právě. proto jsem se kdysi hlásil do jediného dostupného elektrokroužku široko daleko co jsem vyčmuchal a bylo to úplně na prd. tak jsem vyluxoval dvě místní knihovnu, knihovnu ve škole a pak až ten internet ale slovo starého machra je o něčem jiném.

(upravil dejv111 11. 6. 2008 14:18)

Re: NORDMENDE PA 1351

Hmmm...:( Tak to jsem myslel, že WD je na tom líp...:/ Nu dobrá, WD niet...:) Zkusím se po něčem mrknout...:) Myslím, že se nám v lednici válí slivka! big_smile Tak to zkusím. Ale kdybych narazil na něco v drogerce, tak to vemu. Možná by mohli mít i něco spešl na kontakty u nás v elektroservisu- zkusím se zeptat wink
     Ale tak možná bych všechny neházel do jednoho pytle. Určitě se ještě najdou lidé, co ochotně rádi poradí. Holt nesmí člověk narazit na svině...:/, kterých je teda čím dál víc mně příjde...:/

Re: NORDMENDE PA 1351

...protože tady žijem v prasečím chlívku...

Web

(upravil dejv111 11. 6. 2008 18:14)

Re: NORDMENDE PA 1351

no joo...co se dá dělat...nic..:(

Tak jsem si posvítil do zásuvky- zoxidované to tam doopravdy je.;) Už jsem zkusil tu slivku, ale nezabralo to. Možná bude chyba hlouběji- v části, kde se přepínají kontakty mezi repro a sluchátky (teda pokud tam něco takového je). Pak bych asi vyměnil zásuvku a přepínání upravil na ruční- tedy přepínačem. Jinak to nevidím...:/ Kdyby případně k tomuto došlo, jaký (kvalitní) přepínač a zásuvku 6,3 byste mi doporučili? Kde to nejlépe koupit?;)

Teď jsme se koukal do GESu. Šel by nějáký takový? Je vhodný k tomuhle účelu? http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&a … ES06500019

Ale spíš by to chtělo nějáký elegantnější...:/

Asi takový bych si představoval: http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&a … ES06500096

      tento by šel? wink

Tady jsem našel něco na kontakty...Jen se mi to zdá drahé jak sviň smile    http://www.ges.cz/?page=index&of=2& … ES08003179

Re: NORDMENDE PA 1351

Ak tym chces prepinat repraky tak 300mA je strasne malo ..., ale podlamna to zoxidovane by malo stacit vycistit, ak sa teda da do toho kenektoru dostat ...