Téma: 10" sub do auta

Předem říkám že nejsem žadny autohifik. Ale koupil sem si nové autíčko tak sem začal laborovat neco se basem. Mám doma eště jakésik repráky Tonsil GDN 25/80/7,4. Vím že to není nic přímo co by dělalo moc bum bum, ale já spíše chci jen trochu podpořit bas. Abych to já jako řidič slyšel. dlouho jsem laboroval nad bednou, a nakonec sem udělal 30l, uzavřenou. (bez jakékoliv simulace) a jelikož nejsem v simulování zatím nejak pokročilý, chtěl sem se zeptat jesli by mi to někdo nenasimuloval, ten reprák, v jaké bedně by měl být podle počítače? zajimalo by mě to. Diky za informace smile

Re: 10" sub do auta

Je to OK. Simulace v aute jsou jeste dalko vetsi chimera nez u normalnich subu nebo beden, takze za sebe te muzu uklidnit, ze jsi objem "tipnul" docela dobre.

Re: 10" sub do auta

Mám eště otázku. Celé jsem to složil. osadil, připojil na zes, a ze začátku nic moc... neměl sem silikon pod reprakem, tak to tama trochu fičelo. opravil jsem to, ale stejně při vyžších klasitostech to vydává nejaké pazvuky, jako kdyby ta cívka chrčela. setkal sem se s tím u více repráků, tak by mě zajimalo co to způsobuje?

Re: 10" sub do auta

Muze to byt treba unik vzduchu kolem sroubu/vrutu, muze to byt narazeni privodu od terminalu ke kmitce, unik vzduchu kdovikudy. Muze to byt i prach sprosta limitace zesilovace nebo preampu, nevim, jak to mas nastavene...

Re: 10" sub do auta

nemůže to být náhodou tím, že závěs repráku je vyroben z jemnější látky než membrána? proto vzduch vychází spíše přes závěs´= měnší prostor a tím vzniká "šramot"??

Re: 10" sub do auta

Môže to byť spôsobené prúdením vzduchu v medzere. Ak reproš nemá vetraný motor...