Téma: JBL - poraďte pls lajkovi

Zdravím vás,

vlastním 2 bedny JBL JRX 125 a zesilovač crown 602 xL ,  a chtěl by tuhle sestavu rozšířit o pár basovejch beden.

JBl nabízí:
buď
subbasy JRX 118 SP - aktivní ty by se zřejmě dali připíchnout přímo do těch JRX 125
http://www.umerkura.cz/cs/eshop/dj-pris … p230-5217/

a nebo pasivní subbasy JRX 118 S - tzn další zesík + výhybku
http://www.umerkura.cz/cs/eshop/dj-pris … 118s-5216/

a mě by spíš vyhovovala 3 varianta poohlednout se po něčem podobným za rozumnější peníz. Takže prosím poraďte nějaký bedny. Jestli můžou být 8 ohmový (jbl jsou 4 ohm)a jak to pak zapojit. Jakej typ bedny (subbass, hornflex, šnek) (kolik wats, jestli bude stači 1 pár nebo raději 2,jestli 18"...atd).
Za jakkokoliv radu budu vděčnej. Předem dík.

Re: JBL - poraďte pls lajkovi

JRX125 je děsběs, nestavěj zbytek aparátu tak, že je budeš mít navěky. Na tvém místě bych si pořídil basový Megaton dle druhu použití a přemýšlel nad zbytkem výbavy.

Web

Re: JBL - poraďte pls lajkovi

No Sendy ma pravdu, tahle rada JRX od JBL je opravdu spatna, koukni na mereni vyskace http://www.prodance.cz/protokoly/JBL_24 … 5_HORN.pdf to je hruza.
Od tehle JBL radsi pryc.
Jinak na basy megaton je asi nejlepsi varianta z hlediska vykon/cena.
A nebo si subbasy udelat sam - ma to vyhodu, ze neni potreba vyhybka atd... proste podle planku udelas bednu a je to. Zrejme pak za nejakych 10tis./ks budes mit co nejvic muziky za malo penez.
Jinak primej hornflex, bassreflex jsou nejuniverzalnejsi bedny, horny hrajou hodne venku, problematicky v mistnostech...
Pak budes potrebovat nejakou aktivni vyhybku no to by asi stacil nejaky Behringer pro zacatek.
No a zesilovac.
Kdyz budes mit dobry repro na basech nejaky 600W-700W a protoze se obvykle vyrabeji 8 ohm impedance (ono totiz to same repro kdyz ma 4ohm nedava dvojnasobek, pouze teoreticky),
tak budes potrebovat zesik co tohle umi dat do 8mi ohm.
A to se casto "ekonomickou cestou" resi zesikem do mustku jako napr. QSC 1850HD.

Re: JBL - poraďte pls lajkovi

Za JRX by sa malo JBL hanbit. Je to nie velmi dobra a nie velmi kvalitna bedna zo znackovou nalepkou o subbasoch plati do iste. JRX125 hra horsie ako DAN PA215-1200. Na subbas/y/ ak ma/ju/ byt aktivny/e/ tak doporucim RCF 4pro8001-A, v pripade pasivnej verzie doporucim Megaton MT18sub, ci Dan 118Turbo osadeny reprom PD188(Em sigma je k nicomu), pripadne lacnejsi megaton MT118 - basreflex hraje na svoju cenu velmi slusne. K tomu zosilnovac jednoznacne QSC RMX1850HD v mostiku, lacnejsie a lepsie riesenie neexistuje, alebo potom silnejsi  je PLX 1802 v mostiku (vykonovo papierovo sice nevizera, ale ma lepsi DF a dynamiku a na zvuku je to pocut, navyse vazi polku menej)

(upravil p3t3 28. 5. 2008 15:29)

Re: JBL - poraďte pls lajkovi

Dík za rady. Je pravda, že ten výškáč není nic moc, ale na to moje hoby hraní ty bedny zatím stačily no. Jinak nevylučuju, že časem je vyměním, za něco lepšího nejspíš ve stejné značce v jaké pořidím ty basy, ale uvidím. Teď  se poohližím po bassech tak sem se chtěl vyvarovat chyb. Zatím to vidim na pasivní verzi.
Z těch návrhu co ste nahodili se mě celkem zalíbíla značka DAN a jejich 118 Turbo. To zapojení budu muset ještě prostudovat.

Re: JBL - poraďte pls lajkovi

Pořádně si prohlédni Megaton.

Web

Re: JBL - poraďte pls lajkovi

tu JBL mám tedka doma na zkoušku a jsem si říkal sakra je to JBL to musí hrát super a je pravda že to hraje velké kulové a navíc ty výšky jsou strašné.Zlaté moje selenia