Re: Repase ARS1054 (kopie)

Takže kdyz si koupím 2x    SPV 100P k tomu odpovídajicí chladiče a toroid tak by už to šumět nemělo ?

Re: Repase ARS1054 (kopie)

I tak se to dá řešit smile

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Já jen abych nekoupil zvukovku za x tisíc a pak zjistil že jsem si radši měl koupit ten Aldax.

Re: Repase ARS1054 (kopie)

nechci kazit sinclairovi kšefty, ale než něco koupíš, zkus si ještě jednou přečíst #19 a #20

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Jo četl jsem. Ale já už jsem psal že si chci koupit jiný zesilovač. Ten můj nestíhá pokrýt špičky. Jinak bude lepší koupit ten Aldax a doma to složit a dát do kastle. Na aukru sice seženu za 2000kč slušně vypadající zesilovač ale co je uvnitř ví jen bůh a hlavně. Na Aukru se snaží lidi jen vydělávat. Mám ve sklepě 3x AUJ 637 které by se dali asi i překopat na normální konec ale na to se asi vykašlu.

Re: Repase ARS1054 (kopie)

No je pravda, že na Aukru se občas vyskytují zesilovače, které se prodávají za ceny naprosto neúměrné své technické hodnotě, dosti často prodávající vlastně ani neví, co prodává.
Krásný příklad tam byl nedávno, šlo o stereozesilovač TESLA Music 30 Stereo, který má osazení ještě germaniovými tranzistory a výkon 2x10W, přičemž byl bez uzardění prodáván jako 50W.
Jestli chceš stavět Aldax klidně stav, jinak pokud by se Ti do toho nechtělo, mám tu po čerstvé generální opravě a úpravě poměrně slušný zesilovač Universum 2000. Má výkon 2x60W/4ohm, upravené korekce, resp. jejich průběhy a upravené citlivosti vstupů na dnešní normy. Má tři vstupy, filtry šumu a hluku, dvouodbočkový vypínatelný loudness /to se dnes už nikde nevidí/ a velmi slušný zvuk. Nechám ho za 1000Kč a poštovné.

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Starter: Na základě vlastní poslechové zkušenosti vřele doporučuji SPV250.

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Starter: nemohol by si napisat hodnoty suciastok k tej schem co je tu? http://audioweb.cz/obr/znacvyhtesla_3.png   mas presne tu vyhybku co je na tom obrazku v strede a mna zaujimaju hodnoty kondikov, cievok a odporu, zhanam to uz strasne dlho a nikde som sa nemohol dopatrat k hodnotam origo Teslackej vyhybky. ja mam doma 2 verzie este pre taku kombinaciu co mas ty, ale tu co ty mas, tak tu som nikde nezohnal, preto ak by si bol ochotny a zmeral tie cievky co su tam, kondiky vies odcitat ked si menil a rezistor tak isto, takze ak mozes, povpisuj hodnoty suciastok k schem  pls.Dik moc, vemi mi tym pomozes

Re: Repase ARS1054 (kopie)

S tím zesilovačem se ještě rozhodnu, díky za nabídku.
Jofi o víkendu snad budu mít na takové věci čas.

Re: Repase ARS1054 (kopie)

dik moc, naozaj som velmi zvedavy na tie hodnoty

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Sorry za OT, ale neví někdo proč u středových repro, které jsou v těchto reprosoustavách, dávala tesla ten plechovej kříž, který drží repro? Má to vliv na zvuk, nebo je to jen na okrasu? Dík za odpovědi.

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Mělo by to mít tuším vliv na zvuk, nebo aspoň na vyzařování v ose. Ale já jsem zkoušel dát provizorně 2 špele od nanuku takové ty placaté. Helfnul sem to lepicí páskou a zvuk se mi zdál o proti druhé bedně stejný. Ale nemám origo bedny, já je mám kapku větší a 2x težší. Ale zajímá mě jedna věc, co je v origo bednách za tlumení? A jestli mám reproduktory zapustit. A taky mě trošku zajímá předozadní pozice jestli ji mám nějak provizorně udělat (tnz bez měření ale jen podle vašeho odhadu) a nebo se na to vykašlat. Asi budu na staré čelo vkládat nové, takže bych mohl poupravit vzdálenost měničů v ose Z. Snad to píšu dobře.
Poznámka přední čelo se dá sundat a mohu dát i jiné. Ale podle mě bude lepší na to přidělat ještě jedno. Předek je totiž zapuštěný dovnitř tak od 20mm.

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Souhlas, stávající nechat a přidělat nový. Zapustit na 100% výškáč, střeďáku by to taky mohlo pomoci a u basáku jde spíš o estetiku smile

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Aha ok, no basák bych nejradši nechal tak, takhle se mi to libí víc.

Re: Repase ARS1054 (kopie)

ja som mal origo ARS 1058, tlmenie tam bol vatelin stary klasicky po stenach, hrubka asi tak 2cm. rproduktory boli vsetky zapustenene. Ale vyhybka bola ina ako mas ty, preto sa pytam na tu co mas ty, ake su tam hodnoty suciastok, aj ked na zaciatku si bypisal ake su tam, ale fakt, ak by si bol ochotny a vpisal do tej schemy co som ti nechal odkaz k tym jednotlivym suciastkam hodnoty.DIk moc

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Jo neboj jak bude čas dám se do toho.
Ještě se chci zeptat, pozdeji to smažu ale nechci zakládat kvůli takové blbosti nové téma.
Co říkáte na tento zesilovač? Kamarád říkal že mu leží doma a že mi ho dá. Jen mě spíš zajímá to zapojení, tam asi ochrany atd.. nebudou co? Jen se pro jistotu zeptám co kdyby náhodou to byl slušný zesilovač a já ho zadara nevzal. Ale zase nechci na bedny zapojovat něco co mi může poškodit repra.
schéma
http://aktobos.wz.cz/img/100Wsch.gif

(upravil opamp 23. 5. 2008 10:31)

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Už jsem viděl horší plečky než tohle.

Ale doplň si ještě do serie se vstupem odpor asi 1k a paralelně k R20 dej keramický koďan cca 470p - 1n.

Je tam dementně umístěnej trimr na nastavení kliďáku, pokud se přeruší kontakt, spálíš koncový trandy. Doporučuju změřit ohmmetrem a nahradit odporem co nejpodobnější hodnoty.

ochrany to nemá. Nicméně při uvedeným napájení by to mohlo vydržet.

Pokud to chceš diskutovat detailněji, jdi s tím do zesilovačů, sinclair se jistě nezdrží komentáře smile

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Díky, ještě počkám jestli náhodou sinclair se nevyjádří zde. A kdyžtak to dám do zesilovačů. Ale podle mě napíše že to nemám brát.
Takže si myslím  že žádné velké rozepisování ani nebude. Ještě počkám. Mě spíš zajímá obecně, ano,ne a proč. Jakože úprava zesilovače vyměnit trimr za rezistor atd.. Nebude problém. Ale pokud je to špatně celé tak se radši na to vykašlu. Známý to obšlehl odněkud z netu a na netu jsou většinou pěkné sračky.

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Ten zesilovač navrhoval naprostej debil.
Při 2x35V rozhodně nelze očekávat 100W, ale nanejvýš 65W/4ohm.
Hlavní smyčka nfb není oddělená pro ss, bude se to chovat jako ss zesilovač se všemi průvodními jevy, chybí i oddělovací kondenzátor na vstupu a jak Ondra správně podotkl, chybí tam na vstupu hodně důležitý integrační RC člen, který v podstatě chrání 2MHz koncové trandy proti odprásknutí příčným proudem.
Ten debilně zapojený trimr taktéž.
Při nechtěném a náhodném zkratu na výstupu vybuzeného zesilovače /stačí i nějaké hlubší impedanční minimum reprobeden/ se téměř okamžitě protaví slabé budiče, vezme to s sebou i kliďákový tranzistor, pravděpodobně i rozkmiťák a s nimi logicky i koncové tranzistory, jinak řečeno shoří téměř celý zesilovač. Bál bych se k tomu připojit jako zátěž cokoliv, co cenou jen maličko přesahuje cenu materiálu toho zesilovače.

Ano, podobných sraček je plný internet, protože jenom pokřivená ega a nedoukové jako Federman a podobní mají potřebu veřejně vyhlašovat do celého světa, jací jsou kreténi.

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

sinclair díky.