Téma: Repase ARS1054 (kopie)

Dobrý den, donesl jsem si domu 3p soustavu Tesla. Potřeboval bych pomoct s repasí. Určitě bych vyměnil vodiče. Pak vyměnit kondenzátory, ale nevím které mám místo původních koupit. Také nevím co s  tlumením, mám tam takovou divnou hmotu, něco jak hodně stlačenou skelnou vatu. Posílám i fotky. Kdyby někdo měl nějaké nápady co a jak budu jen rád. Jinak je to kopie reprosoustav ARS1054 ale mám pocit že výhybka není stejná jako u origo beden. Mají cca 60litrů čistý objem (nepočítáno tlumení jsou to takové celkem slušně tvrdé desky) A ještě bych se chtěl zeptat jestli by nešel dát jiný středový reproduktor (bez výměny výhybek)
. Protože ten púvodní se mi zdá celkem uřvaný. Jinak každá z beden váží 42kg. Vnější objem je 125litrů a povrch je tmavá dýha.
Omlouvám se za případné chyby, ale na pc moc nepracuji a na internet chodím jen občas.
Odkaz na nějaké fotky zevniřt (výhybka, tlumení,vnitřek soustavy)
http://www.leteckaposta.cz/949284478

Díky za všechny rady.

Kondenzátory
TF202 10uF
TF202 10uF
TF202 4,7uF
TF202 8,2uF
4,2uF (Tonefreqzenze bipolar) 
TC 975 50uF

Cívky (pouze značení zatím jsem je neměřil je to  měď)
Kdyby někdo věděl hodnoty budu rád když mi je napíše
2AK 617 08
2AK 617 40
2AK 617 41
2AK 617 42

Re: Repase ARS1054 (kopie)

To tlmenie je hobra. Hobrové dosky sa používali na tlmenie u KE150. Ja by som vymenil streďák za ARX130 (nutné urobiť vlastný pracovný objem), vymenil káble a kondíky. Vsjo.
50uF za bipolár, ostatné MKTčka.

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

A je ta hobra Ok? Pro to ARX jak velký objem, vytlumit vatou ? Mohl bych případně použít ty plastové kyblíky z těch původních středů?

(upravil opamp 20. 5. 2008 14:42)

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Já bych i ty střeďáky nechal být, aspoň prozatím. Myslím, že to řve proto, že jsou ujetý kondíky ve výhybce.

Ty plastový kyblíky jsou údajně jednou z příčin toho, proč ten střeďák hraje tak, jak hraje.

Tomu ARXku tak 2-3 litry a hodně vytlumit vatou.

EDIT: Tak koukám na ty fotky. Bipoláry TF202 patří k těm lepším, myslím, že budou OK. Vyměň ten elyt TESLA TC975 nebo co to tam je, zejména pokud je ve výškový sekci, za MKT. Schéma origo vyhybek je tady:
http://audioweb.cz/tvm-katost.htm

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Já bych se na to vysral, dáš za to litr a třeba ani nepoznáš rozdíl. Ten střed hraje do stejného objemu, co basák? Šílenost.. Tohle dej někam na chatu a zrob si nové fajné bedny wink

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Mekky, ten střed hraje přece do vlastního plastovýho kýblu smile

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Nechal bych to tak. Když budeš měnit středy, už by to chtělo i výšky, novou výhybku a najednou tu máš nové bedny. smile

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Vyměnil jsem vše, už to hraje o dost lépe. O proti kamarádově soustavě Magnat za X tisíc to hraje lépe.

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Co vše konkrétně?

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Jde o to, co myslíš tím "hraje lépe"... smile

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Tak, konečně jsem si v novém bytě zařídil net. Jinak vyměnil jsem kabely+kondenzátory. Ten zvuk je paráda, na to že jsem měl předtím chrastítka u pc. Jinak ještě mám problém že mi šumí zesilovač, mám USB soundblaster a nevím jestli to dělá zvuková karta a nebo ten zesilovač. Stejně chci koupit nový zesilovač tak uvidíme.
K tomu "hraje lépe" už mi tam nic nechybí a nic nepřečnívá, už to hraje pro mé uši příjemně. A když byl u mě známý tak se bil do hlavy že on si kupoval Magnaty za 10 000 a mě ty moje stály pár stovek a prý hrajou lépe než ty jeho.

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Obávám se, že Tvůj problém se šumem má na svědomí zvuková karta, takže bych zesilovač nechal a radši si pořídil novou zvukovku...

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Neříkám že to není možné ale že by zvukovka za 1000kč byla nepoužitelná? Jakou si mám teda koupit, strop je 3000kč ale podle mě je zbytečné kupovat za 3000kč zvukovku na pohánění Tesel. Jinak zesilovač koupím nový, mám jen 2x30watt. Ono to stačí ale když si pustím hudbu hlasitěji a jsou tam nějaké výkonové špičky tak mi indikátor vyletí na max. Takže ideálně kolem 2x100watt by mohlo být podle mé dostačující.

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Little, jak muzes vynest takovy soud?

Pokud je sum zavisly na nastaveni hlasitosti na zesu, bude to v preampu (pokud je) nebo v te zvukovce, pokus je sum znatelny na ticho a se zmenou polohy potenciometru zustava jeho hladina stejna, je to az za nim.

(upravil Starter 21. 5. 2008 13:40)

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Já mám jen koncový stupeň, žádný preamp není. Ovládám hlasitost přes zvukovou kartu. Pokud odpojím zesilovač od zvukové karty tak je ticho. Pokud v pc zaškrtnu vypnout vše tak taky ticho. Zvyšování hlasitosti nemá na šum vliv.
Připojil jsem starý preamp a šum je níž o dost ale stále tam je, ale teď už nezáleží jestli mám vyplé vše v pc a nebo ne šumí stejně. Ale pokud točím potenciometrem volume tak se šum nemění.

(upravil little 21. 5. 2008 13:52)

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Jak něco takového můžu říct? Jednoduše proto, protože jsem také vlastnil dvě zvukovky od Creativu a obě dvě trochu šuměly. S novou zvukovkou šum zmizel, takže kde byl asi problém...? Prostě se smiř s tím, že je to problém se zvukovkou a pokud s tí něco neuděláš tak se s tím budeš muset smířit. Šum lze docela dost potlačit použitím lepších výstupních OZ, ale i po této výměně je trochu slyšitelný...

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Co to je za znásilňovač? Se divím že se nikdo nezeptal.

(upravil sinclair 21. 5. 2008 14:15)

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Ten slyšitelný šum je dán nepoměrem mezi jmenovitým výstupním napětím zvukovky /zpravidla volt/ a vstupní citlivostí toho zesilovače, jinak se tomu mezi bělochy říká úrovňová křivka nebo úrovňový diagram. Pokud má ten zesilovač příliš velkou vstupní citlivost, zesiluje logicky i šum na pozadí.

Ti největší čuráci si připojí ke zvukovce zesilovač s 2xTDA2005 v můstku, který má vstupní citlivost asi 30mV a pak tvrdí, že "TDA2005 šumí a je na hovno".
O něco menší čuráci pak připojují ke zvukovkám zesilovače se vstupní citlivostí okolo 300mV s prakticky stejným výsledkem - v tichých pasážích a bez signálu je slyšet šum.

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Přesně tak. A stačí blbej odporovej dělič, kterej donutí uživatele ten výstup PC trochu "vyšťavit" - a je po problému.

Při respektování výše uvedeného mi doma hrála celkem slušně i blbá PCI zvukovka SB PCI128, stará jak hnědý uhlí.

Web

Re: Repase ARS1054 (kopie)

Z výše uvedeného důvodu jsou na SPV100P i SPV250 trimry pro nastavení vstupní citlivosti. Myslíme i na čuráky.

Web