Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 3 z 3)

Audioweb.cz » Dílna » Nářadí TONA

  Stránky: ««« 1 2 3

RSS

Příspěvky [41 až 58 z 58]

Re: Nářadí TONA

Dvoumetrovou trubku sice nemám, jen metr a čtvrt dlouhej trhák ze zavařený ráčny nastavený trubkou. A když sem sundaval kolo z traktoru tak sem na konci tý trubky skákal abych povolil zarezlej šroub (nastříkanej odrezovačem) a ten 30 let starej Toňáckej ořech je stále jako novej. Klíče občas taky nastavuju metrovou trubkou (ty mám krásný nový Cr-V, tak tři roky starý) a ještě sem nic neroztrhnul.

Re: Nářadí TONA

Pavle, tak to sa Ti čudujem, že si neukrútil ten štvorhran na račni. Ja som povoľoval centrálmatku na kolese a ukrútil som tam aj trhačku aj vratidlo... 30tka hlava matice, od výroby auta to nemal nikto rozobrané. 19 rokov hrdze, no... Rozbruska pomohla lol Nadstavoval som dvojmetrovou lešenárskou trubkou a pravdupovediac sa vôbec nečudujem, že som to skurvil. Holt, nieje na takéto veci robená. Orech to vydržal úplne vpohode.

Web

(upravil jean 18. 7. 2008 11:10)

Re: Nářadí TONA

Kvalitné náradie vydrží aj metrovú trubku v pohode. Dvojmetrovú rúru použije asi len ... domyslite si. Normálny človek behne za starým majstrom, ktorý možno za nejakú lahvinku poradí ako na to.

Charlesbass tak prečo na tej stránke mannesmann už nedávajú 10 rokov záruku, keď je to stále tá istá kvalita??

Re: Nářadí TONA

Tak k tomu obrázku přece jen napíšu nějaké upřesnění aby nevznikl dojem že používám jen dvoumetrové trubky lol
Ořech byl používán v řízené utahovačce,což je asi 40 cm včetně rukojeti,utahovací moment kolem 50Nm,zhruba 1000 utáhnutí denně a nejedná se o žádné rázové utahování.
Roztrhnout jde asi každý ořech,ale dal jsem to sem spíše proto co píšu na předchozí straně-praskne to většinou vždy v těch rozích,ořechy od Tony co mají místo ostrých rohů obloučky jsou na tom podstatně lépe a Metrinch je v tomto bez konkurence.Jde spíše o únavu materiálu umocněnou geometrií šestihranu kdy každý ostrý roh představuje potencionální místo lomu.

Re: Nářadí TONA

na staré hrdzavé skrutky treba chémiu smile potom ti ide aj s náradím z teska smile

Web

(upravil chyna.cz 19. 7. 2008 19:56)

Re: Nářadí TONA

u nás v truhlárně vydím používat především značku makita
a fakt že dostává naprdel vše co tam je, tak asi vědí proč to tam mají

Web

Re: Nářadí TONA

Tak u mě je síla až na posledním místě. Napřed to chce trochu šikovnosti - vyčistit mechanicky, trošku si pomoci chemií, případně teplem kde to jde a až nakonec silou. A ještě předem poklepat aby se to odrazilo, než se zabere a něco utrhne. Ale když už všechno selže (ani chehie se nedostane všude, obzvláště když je věc nastojato a odrerovač stéká okolo, místo aby šel do závitu a dosedacího kužele) tak zbývá jen hrubá síla (kde nepomůže síla, tam pomůže ještě větší). Řezat flexou je až ta nejposlednější možnost, když už to vážně jinak nejde.
Šrouby většinou zničím jen ty moderní ve stáří pár let nebo desetiletí - ty se rovnou ukroutí. Když sem rozebíral starý mašinky tak se šroub málokdy ukroutil, tam musely pomáhat závitníky a chemie. Nejlepší byly ručně kovaný šrouby po dědcích - ty stačí odtrhnout a pak se točí lehce, kolikrát i rukou, jen tak bez klíče.

Re: Nářadí TONA

Redy, keby si mal 19 rokov staré auto, netvrdíš to s chémiou... chémia mi nepomohla, skúšal som všetko. Ani dva týždne máčania sa v chemikáliách nepomohli. Skúšal som veru aj teplo z teplovzdušky, proste všetko.

Web

Re: Nářadí TONA

akú konkrétne chémiu? smile mám priemyselné veci z weiconu a rozpúšťa to kryštaliskú koróziu lepšie ako kyselina fosforečná

Web

Re: Nářadí TONA

Tak takéto špecializované sračky som na to neskúšal. Bežnejšie veci áno. Trhám na aute skrutky denne, na tak starom je to bežné. Holt, nedá sa inak.

Web

Re: Nářadí TONA

Co se týká chemie, nejlepší je stará červená brzdová kapalina, nedávno mi pomohla rozhýbat kombinačky vyorané po xx letech na poli.
A ještě k Makitě: Co ted chodím na brigádu, máme tam celkem tak 10 kousků, a nemúžu říct jediný křivý slovo. Ted se koupily 2 těžký sekací kanga, který jedou min. tak 12 hod. denně,a bez problémů. A ke každýmu bylo aku rádio, a to je teprve nářez smile
http://www.akunaradi.cz/zbozi/3839/AKU- … BMR100.htm
voděodolný, prachotěsný, stereo, aux in. A hlavně ten zvuk, tolik hustobasůch bych o dvou 5cm repráčků fakt nečekal. Všem doporučuju, kašlete na hajfaj, kupujte makitu lol

Web

Re: Nářadí TONA

S chemií je to jako s ostatním nářadím, když chceš aby fungovala musíš si připlatit. Teď mám doma zrovna Würtha - není špatnej, ale to předtím (už ani nevím jak se to jmenovalo) bylo o dost lepší a taky dražší. Mě ten spej vydrží pár let, takže si raději připlatím za něco kvalitního. Ty běžný věci za pár stovek nějak moc spolehlivě nefungují, takže kupuju jedině průmyslový. I když jsou řádově dražší tak se můžu spolehnout že k něčemu jsou. Většinou to kupuju po výstavach nebo od dýlerů, tohle se běžně v drogerii neprodává.
A elektrický nářadí mi domů stačí Narex případně zelená řada Bosh. I když sem si nedávno pořídil akku od Hilti - starší na burze, ale běhá líp jak nová z makra.

Re: Nářadí TONA

Pavel: Copak jsis to pořídil od Hilti,snad něco z toho staršího programu pro NASA co potom proniklo i do spotřebky?Měl jsem možnost s jednou několik měsíců dělat a paráda,malá,hranatá,dobré baterie a perfektně vyvážená do ruky.

Re: Nářadí TONA

Mi máme v práci všechno nářadí od Hilti, ale firma ho má jen pronajaté a platí měsíční nájem, asi se jim to vyplatí. Jejich aku vrtačky jsou nejlepší ze všech a to jsem měl Bosh profi, Makitu, Narex.

Re: Nářadí TONA

Leonardo:  netuším co je to za řadu.  Je to pěkně odřený a bez štítku, ale klasická Hiltina v kufříku. Malá , lehká, dobře vyvážená a silná. Určitě má dost naběháno, ale na domácí použití bych novou nezaplatil a tahle bude bezpečně lepší než ty neznačkový hračičky.

Re: Nářadí TONA

to all
to je ale zas přehled blbostí

Re: Nářadí TONA

Pavel: Já jsem dělal s tímto starším typem...

http://www.hilti.com/holcom/modules/prc … OID=-23495

Re: Nářadí TONA

Hoši, nechci vám brát iluze, ale svého času byly nejlepší pistolové akumolátorovky černá řada AEG. Neuvěřitelná výdrž mechaniky, a baterky vydržely strašlivé zacházení.  Fungovalo to i s několika zkratnutýma  článkama dál, jen to holt nemělo maximální výdrž ani otáčky smile.  Inteligentní nabíječka sama poznala, kolik je článků celých a podle toho nabíjela. Dělali s tím kotvení, takže to jelo nonstop. Nevím jak teď, ale tehdy to bylo o dost lepší než obdoba od Hilti. A mimochodem, v těchhle aku Hiltinách jsou vnitřky z Číny, třeba motory jsou PRC, teď už to v PRC dělají prý komplet.

Web

Příspěvky [41 až 58 z 58]

  Stránky: ««« 1 2 3

Audioweb.cz » Dílna » Nářadí TONA

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£