Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 2 z 3)

Audioweb.cz » Dílna » Nářadí TONA

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [21 až 40 z 58]

(upravil dokken 12. 5. 2008 23:30)

Re: Nářadí TONA

Nevím proč dělaj angláni se Stanley vercajkejm,elektrickej jedině taky žlutočernej DeWalt.Tak jako si anglán nekoupí iRiver ale iPod,tak je to s vercajkejm.Jako dlouholetej prodejce nářadí se v tomhle oboru dost orientuju.Pokud se ráčny týče tak nejvychytanější a naprosto nezničitelná (takřka) je od Facomu.Dělá se i pro Würtha.Jinak Facom je uplnej TOP.
http://www.danoland.com/nsxgarage/tools/FACOMratchets.jpg
co se týče očkových klíčů,tak obloučkovej systém ukradlo od Metrinche spousta firem.Würth tomu říká Powerdriv,princip je jasnej z obrázku.Pro nevěřící Tomáše jsem měli předváděcí sadu kde byla osoustružená hlava běžnýho šroubu.Kde se normální očkáč protáčel,obloučkovej ho s přehledem uchytil.
http://www.wuerth.de/de/produkte/handwerkzeuge/bilder/zebra-powerdriv-mit.gif
normální system
http://www.wuerth.de/de/produkte/handwerkzeuge/bilder/zebra-powerdriv-ohne.gif

Re: Nářadí TONA

Co si pamatuju, ráčna s kolečkem se rozbila dřív, ale i když blbě, pořád tak nějak fungovala. Ta s páčkou byla bytelnější, ale když ji někdo strhnul, už se netočila vůbec. Ale pořád se tu bavíme o zacházení a tlacích, který si ráčna nezaslouží. Když se k ní budeš chovat normálně, bude to parádní vercajk.

Re: Nářadí TONA

dokken: O ráčnách se nepřu, mám zkušenosti jen s pár kousky a také si pro případný pozdější nákup nechám poradit. Ale u oříšků jsem myslel, že se bavime o šestihranném provedení a ne o dvanáctihranném. Dvanáctihrany mám sice doma také nějaké, ale používám je jen na čtyřhranné hlavy (popřípadě na natloukání nebo vytloukání nečeho apod.) Myslím, že pokus s osoustruženou hlavou by se měl zopakovat a použít šestihranný ořech (samozřejmě kvalitní a s přesným rozměrem). I když osoustružená hlava není to samé, jako orezlá...

Tom: Když jsem naskládán pod autem, tak mě vůbec nezajímá, že ráčna si něco nezaslouží. Než bych se přes svůj břich vysoukal z pod auta pro něco jiného, radši použiju ráčnu...

Re: Nářadí TONA

Jenom potvrzuji, jak psal Jarob o bitech WITTE, že jsou fakt špica a nic lepšího snad už ani nemůže být. A Tonu mám a šel bych do ní zas i přes jejich poruchové ráčny, časem stačí koupit náhradní a zbytek drží.

(upravil dokken 14. 5. 2008 2:24)

Re: Nářadí TONA

jarob
Obloučkový systém je princip-systém,ne nácti-hranné provedení.Je šumafuk jestli se použije u ořechů nebo očkového klíče.
http://www.wuerth.de/de/produkte/handwerkzeuge/bilder/zebra-ringmaulschluessel.jpg
Ale říkej si tomu třeba dvanáctihran,i když je to podle mě blbost.Jakmile to má 2 oblouky na jednu ze 6 hran normálního šroubu je to tohle.To poznáš během vteřiny mrknutím oka.
Co se týče šroubováků a i bitů,nejlepší kvalitu má WITTE což potvrzuju a WERA.
http://www.offshore-technology.com/contractor_images/hermann-werner/3-stainless-steel-screwdriv.jpg

Ještě o zkušenostech s tou či onou značkou.Já pochopitelně tolik osobních zkušeností s nářadím nemám,nejsem mechanik.Ale mým každodenním chlebem kromě toho prodat,bylo taky vyslechnout cca 15 zákazníků denně a právě jejich vlastností zkušenosti s nářadím.Takže když si to člověk v hlavě zprůměroval,dokázal si udělat poměrně přesnej žebříček kvality.

Re: Nářadí TONA

Ceník z roku 2004, stažený z http://www.metrinch.cz/, stále platí?

Re: Nářadí TONA

Záleží na tom, co si člověk od nářadí slibuje a jak často a s jakym nasazením ho bude používat. pokud to budu používat na doma a jen občas, tak mě TONA přežije. Dost dlouhou dobu jsem s ní v práci denně spravoval náklaďáky a můžu ji jen doporučit. Taky sice odcházely ráčny, ale to bylo při každodenním používání.

   Co se týče nářadí METRINCH, není špatný, ale někdy může vadit " mrtvý chod "
ořechu na hlavě šroubu. Jinak na povolování ani né tak zarezlých jako spíš " ojetých " matek a šroubů je to dobrý. typický jsou odvzdušňováky na brzdy- jen je neurvat.

Re: Nářadí TONA

Pokud jste nekdy narazili na goly Stanley, tak si je neporizujte i kdyz jsou super. Jsou to totiz jen Tony na zluto. Ocelovy casti jsou uplne stejny.

Re: Nářadí TONA

Je to možné, já si pamatuji, že někde někdo psal, že část Tony koupil Stanley a druhá část začala vyrábět pod jménem Gola, nevím ale co je na tom pravdy... No, když už to teda oživujeme, tak se zeptám, jestli náhodou někdo nemáte zkušenosti s nářadím od mannesmann ( http://www.mannesmann.cz/ ) dost věcí je tam až podezřele levných oproti zaběhnutým a kvalitním značkám...

Re: Nářadí TONA

Mám mannesmann priamočiarku a zatiaľ je OK. No nemám ju dlho, zatiaľ ťažko posudzovať.

Web

(upravil PavelTl 2. 7. 2008 12:49)

Re: Nářadí TONA

Sice ne z vlastní zkušenosti, ale od kamarádů co je maj z místního plusu:
Bourací kladivo při stejným výkonu je větší a těžší než DeWalt, po pár hodinách se zlomil sekáč a do měsíce odešel i motor.
Pneumatický nářadí sice drží, ale nějak nemaká. Klasický rázový utahovák povolí a dotáhne ledacos, tenhle jen trochu přitáhne a musí se dotáhnout ještě klíčem, o povolování silně utažených šroubů si nechá akorát zdát. Sekáč krásně vybruje, ale seká pomalu. Byl jsem na to u něj kouknout když to tak vychválil a bohužel má pravdu, teď jen čeká až něco rupne a bude to moci vrátit.
Malá modelářská bruska nádherně vibruje a brousky odpadávají od stopek.

Taky se mi líbila cena a tak jsem se začal poptávat kdo má něco od týhle značky a zašel si to prohlídnout. Teď už se mi to nářadí nelíbí.

Edit: prostě klasický německý nířadí na jedno použití a ne na práci, jaký se všude prodává za pár šupů.

Re: Nářadí TONA

"prostě klasický německý nířadí na jedno použití a ne na práci"...hehe to je ale pitchovina

Re: Nářadí TONA

To PavelTl: Tvé vyjádření (#31) patří k tomu mannesmannu? A co třeba gola sady a klíče (očkoploché) má někdo z tvých kamarádů, že by jsi poreferoval... I když už tuším že srovnání s Tonu asi nedopadne pro mannesmanna dobře... Dík!

Re: Nářadí TONA

Fil: jj k Meneesmannu. Bohužel jen víc sem toho neviděl v práci.

Dokkene: ty to nejspíš nepamatuješ, ale jak se otevřeli hranice tak každej tahal z německa nářadí za pár šupů. Do tý doby sem neviděl vidiák s vytaveným plátkem po jedný díře do cihly, vrták do železa co pár dírách byl otočenej na druhou stranu, klíče co se ohýbají v ruce, nebo oříšky co se roztáhnou a otáčí na šroubech. Ale hlavně že to bylo levný.
Brácha taky neodolal a takovou sadu si koupil, i když s ní nikdo jinej nechtěl dělat a on jí opatroval, tak po roce byla většina bitů ulámaná a klíče buď roztažený, nebo zohýbaný a skončila ve štotu. Něco podobnýho si dneska ještě občas můžeš koupit v těch úžasných výprodejích, ale i ten čínskej šmejd co normálně koupíš v tržnici je podstatně kvalitněší než bylo tohle.

Re: Nářadí TONA

Jako Pečák doporučuji místní Tonu. Něco jsem se s ní namakal nejen já, ale i můj otec. I jeho 45 leté skušenosti s Tonou jsou veskrze dobré. Plus je, že přinesete do krámu jakoli starou a jakoli strženou ráčnu a za slušnou cenu obratem obdržíte repas splňující docela náročné tolernace. Teda tak je tomu aspoň u nás v Sazexu Jedná se o kvalitní nářadí a kvalitní materiál - výronky z lisu od plochých klíčů jsem jako malý pokládal na koleje. Po přejetí nákladního vlaku s 30 vagóny uhlí nebyl výronek mimo neznatelně menší tloušťku nijak jinak zdeformován lol

Jo a sikovky doporučuju od Knipexu.

(upravil jean 10. 7. 2008 12:02)

Re: Nářadí TONA

Hoši gola sadu od mannesmann mám doma. Perfetkné náradie, vydržalo toho už dosť. Na úrovny Tony hockedy. Račňa je pekne robustná, orechy majú ostré hrany a sú pevné, čo viac si želať. Navyše keď bola ako vždy zadarmo a mala 10 rokov záruku tongue. Aj keď to z toho odkazu dosť zaváňa čínou, žeby to prebrali žlutáci? Tá naša má už totiž takých 10 rokov.

Re: Nářadí TONA

https://i.postimg.cc/9w9Hqzvp/838057.jpg

co se k tomu dá víc dodat...viz moje příspěvky v tomto vlákně.

Re: Nářadí TONA

Takže to je už klasický čínsky šunt, veď to už napohľad vyzerá nahovno materiál.

Re: Nářadí TONA

Hmm, tak použitelné a ekonomicky nejníže bude asi fakt nářadí od Tony, že? Jak jsem psal, ceny byly fakt podezřele nízké...

Re: Nářadí TONA

jean: tak bych to necharakterizoval, 500m od baraku mi duni lis, kterej je seka jak bata cvicky .. male upozorneni, nebydlim v Číně. Může se jednat o vadu matroše, či o holý fakt, že dvoumetrovou trubkou se dá rozlousknout ořechů od mnoha firem ... včetně Mannesmanna wink - měl jsem také tu čest. Tona ovšem opravdu vychází dostupností a cenou/qwalitou asi tak nejlíp.

Příspěvky [21 až 40 z 58]

  Stránky: ««« 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Dílna » Nářadí TONA

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£