Re: ARN 6614 v tandemu

Tak to radsi zkus klasicky do pushpull, proste ty repra dej cumakama k sobe a prehod polaritu u toho, co cumi kosem ven. Nezlobim se. smile smile

Halene, byla by ta hezka dvoukomorova vytvor nekde k poslechu?

(upravil Halen 24. 4. 2008 1:56)

Re: ARN 6614 v tandemu

Checku, Checku. Tříkomorovej BP má společnou vented komoru a dvě uzavřený. Přepážky mezi vented a closed částmi mají kruhové otvory a repra jsou čumáky k sobě na té příčce. To je Push-Pull isobaric, to není jenom tandem. A objem komor pouze 10-40-10. Na každé příčce je dvojice ARN6614 spojených sériově a celkově pak paralelně. Ladění je na zisk +6 dB pro pásmo cca 50-120Hz.

Michal - obávám se že teď ne. Naposledy jsem s tím člověkem mluvil v roce 1999. Bydlí v Trutnově. Bylo to laděný na repra z roku raz-dva a bez softu. Čili dnešní parametry možná plně nesednou na objemy ale ten chlapík je muzikant, má dva běžný satelity a podpořený je má touhle nenáročnou basovou krabičkou.

Re: ARN 6614 v tandemu

A neuspi mne to? smile

Chtel bych zkusit nejakou podobne silenou konstrukci, protoze mi to do jiste aplikace vychazi prostorove. Ale mam strach ze bude treba klesnou jeste o jednu jednotku rozmeru, tedy k 6.5". Nebyl by ovsem problem udelat 2x3*6.5 a hnat dvema kanaly s tim, ze zapojeni trojice bude ciste paralelni.

Re: ARN 6614 v tandemu

Prosím, mohl bys mi ukázat simulaci? Právě proto, že jsem si svoji udělal, tady cejtim perpetum mobile. A to sem zkoušel ARN6604, 14, 18.

Web

Re: ARN 6614 v tandemu

ARN sa radsej oplati kupiť nové a 6614 v tandemui je podla mna blbosť

Re: ARN 6614 v tandemu

čau chlapi, já vím že je to mimo téma ale myslíte že TVM konkrétně nějaké ARN-226-05/4 nebo ARN 6614 bude v autě jako sub moc trpět? viděl jsem v projektech - 30L uzavřená.

Re: ARN 6614 v tandemu

Trpet bude, ale funguje to, pokud jsi fakt klidnej clovek.

(upravil Lojzek 23. 5. 2008 6:28)

Re: ARN 6614 v tandemu

tak ono je to pro takového chlápka ve středním věku a nic levnějšího a slušnějšího než ARN mě nenapadá možná DEXON ta WD 80 ale 8'' na sub je myslím si už malá a je to i celkem drahé teda pro toho šéfa.
Jako já jsem měl v autě přesně ARN6614 a v lete vzimě a držely, pouze jedna se mi rozlepila ale to z duvodu že do ní peklo slunko

Re: ARN 6614 v tandemu

A co Carpower SP-252C ? Dobrej reprák za tu cenu, jenom ten fialovej závěs vypadá kolotočově.

Web

Re: ARN 6614 v tandemu

ale jo jestli stím mát dobré zkušenosti tak proč ne.. ten fialový závěs je fakt dobrý smile no a kolik na to dát oběm?? myslíš že 30-35L bude stačit?

Re: ARN 6614 v tandemu

Podle mě těch 30-35 litrů bude optimál, ale ještě si nech poradit od někoho jinýho. Já ten reprák teď mám doma ve 45l uzavřence a s SPV100 je to nářez smile
P.S.: Píše se OBJEM, děkuji.

Web

Re: ARN 6614 v tandemu

dobroš no tak ja to strčím do 45L .oukej diky

Re: ARN 6614 v tandemu

Do auta prý stačí asi o třetinu menší objem. Taky záleží jestli chceš úderný basy nebo dunivější.

Web

Re: ARN 6614 v tandemu

tak já si myslím že uderné má ve dveřích takové ty koaxiálky smile, ale hraje mu to celkem sluště, spíš bych přikyvl k těm dunivějším....

Re: ARN 6614 v tandemu

Abych se vrátil k původnímu problému (#1)- teď jsem si 6614 odpálil sám. Nevím, jestli je to normální průběh rozehrání reproduktoru- hrálo to čím dál níž, postupně jsem ubíral hlasitost na vstupu a zvyšoval frekvenci na HPF, ale stejně z toho vycházely takové divné pazvuky, jako by se membrána na nízkých kmitočtech nějak rozkmitávala nebo co. A dneska to odešlo úplně. A to to nebylo ani nijak moc nahlas, jen tam byla taková dunivá pasáž. Takže bych chtěl postavit sub s něčím silnějším. Do auta narvu max okolo 30l, a zatím jsem si vyhlédl tyhle dva kousky:
http://www.ahifi.cz/subwoofery/sony-xs-l104p5b.html
http://www.ahifi.cz/subwoofery/blaupunkt-gtw-1000.html
Můžete někdo posoudit, co je to zač a jestli to má cenu kupovat? Popř. máte doporučení na něco jiného v ceně do 1600?
Předem dík za odpověď-di.

Re: ARN 6614 v tandemu

Oba ty repraky jsou totalni smejdy. Asi tolik ti k tomu povim. Za 1600 uz muzes mit veci uplne nekde jinde a co konkretne uz po desate radit nebudu.

Re: ARN 6614 v tandemu

tie sony a blaupunkt sú takmer isto naleštené prdy smile podobné veci vidieť na autosalónoch a hrá to otrasne s mizernou citlivosťou smile:)

Web

Re: ARN 6614 v tandemu

Michale, já vím, že donekonečna opakovat stejné věci tě nebaví. Také jsem občas ve stejné situaci, jenže v úplně jiném oboru- také neustále opakuji stejné věci. Ale vžij se do situace člověka, který si chce trochu vylepšit zvuk v autě a moc tomu nerozumí. Pokoušel jsem se zde na fóru něco najít, ale už je tu takové množství příspěvků, že se vše stává značně nepřehledné. Ani odkaz "Hledat" mi nepomohl. Tak jestli bych tě mohl poprosit o ještě jedno zopakování nebo alespoň o odkazy na příslušné příspěvky. Dík.