Téma: tda 1562q

Mam problem zo zosikom do auta. jedna sa o zosilnovac na subwoofer s preladitelnou vyhybkou
po prvom odskusani fungoval bez problemov napojeny na baterku auta no teraz ked ho zapojim
tak mi reproduktor hra hudbu normalne a pri basoch to tak zvlastne puka.
Odskusal som asi 3 repro a na vsetkych 3 to robilo to iste.
Chcem sa spytat ci mate podobnu skusenost a ze v com by mohol byt problem?
Dufam ze to nebude tda

(upravil babakus 19. 4. 2008 12:44)

Re: tda 1562q

Začalo to dělat až když jsi to dal do auta? Jestli jo, tak máš natažený slabý káble, zkus použít větší průřez.

Re: tda 1562q

nie neviem si to vysvetlit skusal som to u kamosa tam to nechal pustene asi 10 min na 1000w repraku
a islo to v pohode teraz ked to napojim ci uz do auta alebo na vlastný zdroj tak to robi to divne pukanie pri basoch.

myslis kable na napajanie +12v alebo výstup na repro?

(upravil babakus 19. 4. 2008 14:23)

Re: tda 1562q

myslím napájecí kabely, musíš použít dost velky průřez. Takové minimum je 8 mm2, lepší když použiješ ještě "tlustší" kabel.

(upravil marecek1984 19. 4. 2008 18:11)

Re: tda 1562q

mne robi to iste... nelamem si tym hlavu, bude to asi shitnou konstrukciou tdacka. po odpracovani niekolkych hodin ta asi zacne robit. tie kable niesu problem, mal som ho zo zaciatku napojene na tenucky kablik a nic...  ked mam sub v kufri tak to pukanie aj tak nie je pocut.
este dotaz, to tda je robene na vystup z repra alebo na nizkourovnovy vystup? (mam napojene na repro)

(upravil spy01 23. 4. 2008 16:57)

Re: tda 1562q

marecek1984  asi ti to nerobi to iste co mne. ty mas asi iny problem lebo subwoofer ma hrat basy a nie nejake divne prdy.
tie basy vobec nie je pocut len to namiesto nich spravi puknutie.A kable nebudu problem lebo aj ja som to mal prvy krat napojene na
tenucke kabliki a islo to.
Schema: 

http://www.chrudim2000.cz/tuning/interi … 0W-doc.pdf

Uz som vyskusal aj vymenittie 2 male integrace asi zostava len vymenit tda

Re: tda 1562q

A co když je to tím že tam jsou osazené shitoidní kondy na šmejdském plošňáku? A ty prdy jsou způsobené tím je se chudák ten integráč snaží přepnout z B třídy do H třídy a nejde mu to. Tím by to být čistě náhodou nemohlo?

Re: tda 1562q

Nejprv bych se asi zeptal, jak naložil s pinem 16 a na jakém potenciálu visí.

Web

Re: tda 1562q

plosak mam dobry lebo som to robil nazehlovacou metodou a vypada to jak keby to robila firma.
spajky mam tiez velmi dobre a tie kondy by mali byt tiez dobre. Ale v pondelok asi budem vedet nacom som lebo s majster to skontroluje na generatore. Nastavi na nom myslim 1khz a bude skusat kam signal vedie a kde nie. mozno to je kondikmy.

a tomu sinclairovmu prispevku nerozumiem.
Co znamena ze na akom potenciali visi?

Re: tda 1562q

Zajímalo mě kam ho máš připojený...

Web

(upravil ondra Ch 26. 4. 2008 18:19)

Re: tda 1562q

Ten pin je vstup, který podle napětí na kterém "visí - (je připojen) určuje v jakém režimu bude obvod pracovat, buď  ve stavu Mute, ve třídě B, nebo v H čku. Příslušné napětové úrovně najdeš v kat. listu. Celkem mě překvapuje, že ve většině zapojení co jsem viděl, není připojen......Připoj ten vstup na +Ucc přes odpor cca 10k, ať je na definované úrovni....

Web

Re: tda 1562q

Když už jste u tohohle švábu, jaký to může mít DF?

Web

Re: tda 1562q

Na to by som sa vybodol, máš to len na supvolfer. Aj tak to závisí od celej konštrukcie a komplet zapojenia..

Re: tda 1562q

No, vzhledem k tomu, že je to můstek a do velmi nízkých impedancí to bude kolem stovky, což není nejhorší. Chtělo by to ten modul změřit, ale já teď žádný po ruce nemám..
Takový malý rekordman v DF mezi šváby je z těch jednodušších TDA1514A. Tomu jsem naměřil na 100Hz/4ohm přes 300.

Web

Re: tda 1562q

takze ak ma na tom 16 pine privedenych 12V tak mi to prepina (z B triedy do H) automaticky vsak? Ked to dam cez 10K tak bude stale trieda H? A ked nie tak neviete ako mam ten 16 vyvod napojit aby som mal stale H triedu? z datasheetu nie som o nic mudrejsi. dik

Re: tda 1562q

Připoj to přes 10k na +Ucc a pak poreferuj.........

Web

Re: tda 1562q

Právě začínám stavět známému zesilovač do auta s 2-ma TDA-čkama 1562Q (nejsou nároky na kvalitu, spíš na cenu a chce ať to "basuje", takže výkon). Co jsem viděl schémata, tak nikde nebyl pin 16 zapojený. Z datesheetu mi není moc jasné, jak přesně funguje. Myslel jsem, že pokud na něm není žádná úroveň, tak se zesilovač přepíná z třídy B do H sám podle potřeby. Když ho připojím na pevno např. přes ten odpor, jak píše ondra, tak bude ve třídě H pořád a přijdu o výhodu, kdy se přepíná mezi B a H.
Nevíte někdo, jak to tady s tím pinem přesně je?

Ještě me varoval kolega, že bych měl použít na místě násobičů ESR elektroliyty místo obyčejných. Zase jsem tady o tom nikde nenašel ani zmínku. Mám v plánu tam dát paralelně 2x3300u /25V Jamicon, tak doufám, že to bude v pořádku...
Díky

(upravil Bystrouš 5. 5. 2008 20:39)

Re: tda 1562q

Já mam stereo verzi se dvěma TDAčkama z Amara 10/2000 a tam taky nejsou piny 16 zapojeny, jenže když je spojím,abych na oba přived napětí, tak přestane hrát úplně sad Nechápu....?

Re: tda 1562q

O těch kondech psal Leoš asi na starém fóru, je vhodnější je složit z více kusů low ESR, ale nepřehánět s celkovou kapacitou, která má být tuším 4700u, takže asi 3x1500, nebo 5x1000u. Pokud použiješ výrazně vyšší kapacitu, tak můžeš zlikvidovat tranzistory, přes které se nabíjejí.

Re: tda 1562q

Což se mi v jednom případě, kdy jsem použil 4x1500uF z řady LXZ podařilo. Chodilo to na stole asi půl hodiny, napájeno z tvrdého stab. zdroje 18V, výstupní výkon měřený burstem přesahoval 75W do 4ohm. Ale pak lup a bylo po vnitřních fetech. Takže s kýblováním nepřehánět. Zvlášť v případech, kdy jde o integráče zakoupené u neseriózních prodejců.
A taky mi není jasné, co se v tomhle threadu furt řeší. Buď ten šváb funguje tak jak má, téměř na jakékoliv desce a nebo nefunguje a v tom případě je třeba s ním mrsknout do kýblu a u ERA Components objednat nový, zaručeně originální STM.
Postavil jsem těchhle konců několik, všechny makají v tvrdých podmínkách do dvoucívkových subwooferů a chodí naprosto bez problémů.

Web