Téma: Prosonic YSBD-B200

Zdravim mam tento reproduktor ale bohuzial nikde nemozem najst ziadne blizsie informacie ktore potrebujem pre stavbu ozvucnice. Neviete mi niketo ohladom tohto poradit alebo prip. povedat , ze aku by potreboval litraz alebo dlzku bassreflexoveho natrubku...diky za vsetky info.

Re: Prosonic YSBD-B200

Takový reproduktor by nemusel být špatný na testování, ale dělat pro něj ozvučnici? Co to prosímtě vymýšlíš za zvěrstva? Co v tvém příspěvku dělá zmínka o BR? Pokud za každou cenu chceš tomuto reproduktoru udělat ozvučnici "ušitou na míru", nezbyde ti nic jiného, než jej nechat proměřit. Radši ti doporučím koupi nějakého reproduktoru, který má i známé TS parametry. Co např. Beyma 8BR40?

Re: Prosonic YSBD-B200

Pokial ma chcete kritizovat tak to tu potom vobec nemusite pisat, jednoducho nan potrebujem postavit co najskor box ale neviem akych rozmerov..ten reproduktor je uplne novy bohuzial ale nemam k nemu ziadne papiere...takze potrebujem aspon priblizne udaje ak mi v tomto viete niekto poradit...

Re: Prosonic YSBD-B200

no kupodivu nevíme jakou má mít bednu, a už vůbec né, jaký má mít ta bedna rozměry. stačí 3 základní údaje o reproduktoru, ty asi taky nemáš co?

Web

(upravil check 18. 4. 2008 20:51)

Re: Prosonic YSBD-B200

Little, jak můžeš říct, že je něco špatné, když nevíš, co to je? Samozřejmě se dá předpokládat z názvu, ale...
Jediná cesta bude asi měření, buď u někoho, kdo to umí, nebo svépomocí (u mě na webu je návod).
A jinak poslední dobou laškuju s představou, že pro správnou aproximaci stačí foto reprofuktoru a parametr Xmax smile.

Web

(upravil little 19. 4. 2008 18:02)

Re: Prosonic YSBD-B200

Vážně nevím co řešíš, vždyť to beztak bude hrát na prd. Celkový činitel jakosti bude jistojistě vysoký, takže jediným schůdným řešením zůstává uzavřená ozvučnice. Zkusil bych jej dát do cca. 30ti litrové ozvučnice (pořádně vytlumené)...

EDIT: Checku, podle názvu je to snad všem jasné. Viz např. Sony Xplod (lol lol)

Re: Prosonic YSBD-B200

Jak vies, ze cinitel jakosti bude vysoky? Nebol by lepsi Bassreflex ?

Re: Prosonic YSBD-B200

S jistotou to nevím. Soudím jen podle názvu. Nechceš ho aspoň vyfotit ze strany membrány a magnetu? smile

Re: Prosonic YSBD-B200

už sa tu opäť spomína sony xplod ...  ale mám dobrú správu, už som ich konečne predal (sa ich zbavil) 2 kusy za dva táce big_smile

Web

Re: Prosonic YSBD-B200

http://i30.tinypic.com/wjjlgl.jpg


http://i31.tinypic.com/65o2op.jpg

(upravil little 19. 4. 2008 18:53)

Re: Prosonic YSBD-B200

A je jasno. Vidíš tu fakt hustou gumu?! Už jen podle ní poznáš, že je ten reprák fakt kchůl...

(upravil Vsoft 19. 4. 2008 19:07)

Re: Prosonic YSBD-B200

Chapem...ale so tym teraz..mam ho vyhodit?? oplati sa mi pre to robit ten box ci nie? Fak t by to hralo tak hrozne?

Re: Prosonic YSBD-B200

Ale co, když už ho máš, tak ho vyhazovat přece nebudeš. Akorát bez těch parametrů se prostě seriózně nic nenavrhne. Dělat basreflex by byla sázka do loterie i kdyby se pro to ten reprák hodil, bez parametrů cesta k průseru. Zkus ho dát do té uzavřené, buď to bude hrát podle představ, nebo ne. Pokud ne, vyvrtat díra na BR a zkusit, jestli se nestane zázrak jde vždycky. No a pokud i potom se zázrak nestane, tak ho prostě někde na autohifi fóru či bazaru prodáš. Za pokus to stojí, jen ta cesta ke slušnější bedně nemusí bez parametrů být tak hezká a přímočará.

Re: Prosonic YSBD-B200

No sice to vypadá hnusně, to ale ještě nic neznamená. Stejně i velikost magnetu u pochybných značek nic neznamená. Chce to změřit parametry, bez nich se nehneš. U mě na webu je návod, součástky tě vyjdou na pár korun a ještě se něco užitečného naučíš.

Web

Re: Prosonic YSBD-B200

Ak mam pravdu povedat, tak merat sa mi to moc nechce:D ale skusim teda tu uzavretu...uvydim co z toho bude...