Re: E-shop

Joo, tech 18ohm jsem si nevsiml, popel na moji hlavu. smile

(upravil check 1. 7. 2008 10:06)

Re: E-shop

Hezký! Nepřemešlel si o ARN150-03 s přidaným stejným magnetem z neomag.cz? Mělo by to slušnou citlivost a BR by se dalo použít vejš. Jako stínící kroužek v 73 je nějaký hovínko. Mimochodem by sis tim zajistil jakousi exkluzivitu.
opamp: Byl by.

Web

Re: E-shop

V přípravě je nástupce KIT1, ptám se, o co přesně by případní zájemci stáli? Mělo by jít o snadno dostupná repra kruhového koše ze sortimentu Monacor, 2pásmovky s lepším středobasem průměru 5 až 6.5", bedna kvalitativně srovnatelná s kombinací z basic Seasů.

SPH-5TB + DT-25TB: asi 10l bassreflex mírně prezentní v basech. 5TBčko zklamal v parametrech (Q mohlo být nižší, citlivost 85dB), konstrukčně, vzhledově, zvukově je to ale výborný kousek. Od TPX membrány jsem čekal větší šílenosti nahoře, ale chová se slušně, zvukově nečekaně příjemný bez agresivity na středech. DT-25TB neznám.

SPH-176 + DT-107/DT-254: 17l bassreflex. Co do kvality a konzistence výborný bezrezonanční papír, DT-107 nechodí až k 20k, do 15 vzorně rovná, pak padá. DT-254 schopnější dole, jde výš, ale ne tak hladce. Moc bych chtěl WG-300, ale DT-300 použít nechci.

(upravil chyna.cz 1. 6. 2009 16:42)

Re: E-shop

jak je na tom SPH-170 ? to jespíš vyšší bas do 4 pásma než středobas do dvoupásma ne? nebo byšel použít vzhledem k menší Xmax...
jinak SPH-176 je nejspíš dobrá volba

Web

Re: E-shop

Neznám ho, Jarouš o něm řekne víc, chytře ho využil v d'Appolitu společně s DT-80. Má-li být v BR, chce větší litráž.

Re: E-shop

Co takhle zkusit něco s monacořím koaxem SPX-5/2TB? Třeba definitivní řešení centrů k DK a zárověň stereobudky trochu jinak.. Vím, že stojí víc ale trojpásmo za to jěště pořád nikdo neudělá. Další výhodou by mohla být snad jednodušší výhybka a taky budka jen s jedním otvorem pro repro.

Re: E-shop

Využijte akci -15% v e-shopu!

(upravil ivan 8. 7. 2009 18:47)

Re: E-shop

Ja som za SPH-176 + DT-107 ... chcel som stavat projekt prave s tymito menicmi ale odradila ma velkost bedne ... a zrejme az prilis jednoducha vyhybka ... aj ked tie repra sa k sebe naozaj pekne hodia ... link na spominany projekt: www.thesoundofrumoh.nl/datasheets/ontwerpen/mindstorm.pdf

Re: E-shop

Antonio, měl jsi v ruce SP-202E? Myslím, že by stálo za to udělat s ním dvoupásmo jako náhradu těch prasáckých Monologů. Stačila by k tomu DT-300 a WG, zapouštět se to nezbytně nemusí, díry vyřeže každý přímočarkou.
Hrůza sledovat, jak každej pižlá Monology s ***** ARVčkem se zkreslením 70%.

Web

Re: E-shop

Kdes vzal těch 70% ? Federmanizuješ ?
Moc kvalitní reprák to není, ale plácej raději pitomosti bez čísel.

Web

(upravil check 9. 8. 2009 12:53)

Re: E-shop

Na měření, "překvapivě" to je slyšet. Sice je to hlavně dole, ale nepotřebuju feritový 1" abych dělil na 4kHz, na to jsou lepší vejšky za půlku.
Měření jsem bohužel smazal, bál jsem se o stav podlahy.
Dost možná se vyskytuje víc verzí magnetu od stejného typu, viděl jsem i slušně vypadající (něměřil), tady na měření jsem měl trn pólového nástavce tak nějak krásně zaoblený, jako kdyby ho v pekle ukuli, navíc cívka kmitala spíš nad mezerou než v ní.

Web

Re: E-shop

Ton naměřil zkreslení 70% ? Jseš si jist ? Neměřil jsi to někde kolem rezonance a s kusem hřebíku ve špáře ?

Web

(upravil check 9. 8. 2009 13:00)

Re: E-shop

Za měřením si stojím, stejné podmínky měření jako ostatní měniče u mě na webu. Vejškáč jsem měl komplet rozdělaný, čistý, dokonce jsem se pokoušel o tuning, když jsem zámotek vaty odlepil od kaloty !!! a nahradil ho tlumením přilepeným k magnetu. Ale když magnet vypadá jako původní nárazník vlaku ze Studénky, tak je veškerá snaha marná.

Web

Re: E-shop

70% THD je dosažitelné velmi podivně, evidentně jsi mimo využitelné pásmo. Tam může převládnout rezonancí zdůrazněná harmonická nad základní, zcela potlačenou tuhostí systému. Netvrď, že ta kalota má THD 70% někde uprostřed pásma.

Web

Re: E-shop

To nemá uprostřed pásma, už z principu tak velká vzduchová mezera přináší zkreslení, vždyť tím úplně stejně trpí pásky.  Ale znova říkám, aby se eliminovaly problémy, muselo by se dělit na 4kHz, takhle velký vejškáč má pak na děličce výkonovou díru jedna báseň. ARV78 je na tom mnohem lépe, i když ta má taky svoje chuťovky lol. Cokoliv od Monacoru je spolehlivě přehraje.

Web

Re: E-shop

check: Neměl, ale pravda, nevypadá zle. Za ty prachy je tu i Teslí 230ka, ale kdo se s tím chce patlat...
Viděls co dělá 078 v rezonanci a jak se to přenáší do frekvenčky?

(upravil check 9. 8. 2009 21:55)

Re: E-shop

No, ona teslí 230ka tu je a není. 150 a 180ky prodává Intertechnik pod značkou Gradient, ze 180tek seká Xavian, ovšem TVM nic z toho nechce prodávat lidem a prý nemá dodavatele. Moji objednávku na 230ky mi stornovali.
Je to už docela slušnej reprák, ale do třípásma, do dvoupásma bych to nepoužil jednak kvůli tomu nižšímu módu membrány a druhak kvůli stoupající třetí harmonické směrem ke středům (víc než je obvykle) a to jsem ještě neviděl relevantní měření vyšších harmonických...
Chára u toho Monacoru vypadá čistě a nějakou výchylku to jistě taky mít bude (odhaduju z rozměrů magnetu a citlivosti). Sice to má nějakej bordýlek, ale dostatečně daleko... Napráskalo by to spoustě mnohem dražších věcí i z DIY.
78ku jsem tu měl, jak jsem už psal, je mnohem lepší než 104ka, ale má to mouchy ... ehm masařky. Měl jsem ji komplet rozebranou, první chyba je overhang cívka, druhou je limitující cívka o zadní pole a třetí třešnička na dortu jsou profukující terminály. Pak pravděpodobně naráží diffuzor do membrány, ale to by byl detail smile.
78ka má jenom o řád vyšší zkreslení než normální repráky, s tím že se v podstatě jedná o magneticko mechanickou limitaci a asi by se to s výhybkou srovnalo.  104 je horší o dva řády než je norma a stav je to permanentní.
Psal jsem to polopaticky i výrobci, přesto z nich pořád lidi staví. Smutné.

Antonio, takže žádný takový kit, stavebnici nebo jenom výhybku pro chudé dělat nebudeš?

edit: Já si u toho SP-202E nevšiml impedančky, bude to mít hodně kraťoučkou cívečku.

Web

Re: E-shop

3p pravda, ale v týhle cenovce a pro koncového uživatele je to vcelku buřt, konstrukčně je to hlavně lepší než 226. Snad bych ještě posečkal jak TVM zprasí polypropylenovou/aramidovou verzi (pokud nekrachne) a ty přifařil k DT/WG-300.

Z toho, co píšeš, je 078 v tom případě absolutně odepsanej měnič, nepoužitelnej.

Stavebnice už nejspíš žádná nebude, ledaže by Monacor přišel s něčím, co by mě vyloženě zaujalo a chtěl bych si to sám udělat... Takže pro chudé nic.

Re: E-shop

Rýsuje se stavebnice KIT2, opět menší 2p se stejným využitím jako předchůdce, tedy PC nebo stojanovky pro menší prostor. Bassreflex jdoucí hezky dolů s SPH-135C + DT-101SK, vhodně rozmístěné oba měniče k zamezení difrakcí v ose i mimo ni. Do měsíce by mohlo být hotovo.
Zajímal by mě předběžný zájem, zda má smysl to dokončit a realizovat. Cenově zhruba kolem 4800Kč se vším všudy.

Re: E-shop

to se mi jeví jako celkem slušné smile  do jakých budek se to dává? a nějaké schéma výhybky? nebo bude výhybka už postavená?