Téma: 3-pásmo s Beymou

Malé nezrovnalosti ešte mám s usporiadaním repro v bedni.
1. Potrebujem vedieť, či sa oplatí usporiadanie V+S+B obrátiť naopak, teda basak hore, stred a výška priblizne v strede stlpovej bedne(vo výške ucha sediacej postavy). Prínos vidím hlavne vo výškach. Má to zmysel?
2. Kde umiestnit a na kolko Hz naladit BR aby to išlo tak, no odspodu. Bol by som za mierne plus na basoch. Objem 30L +/- 5L.
3. Už v starom fóre som to začal riešiť-ale nedošlo k výsledku, takže znova. 8Woofer+5MP60+T2030 Mám schémy výhybiek Bas+vyska a stred+výška ale skombinovať to sa mi zdá čudné (fáza asi nebude vporiadku). Preto prosím niekoho, kto vie simulovať výhybky aby mi venoval svoj drahocenný čas a pozrel sa mi na spomínanú kombináciu...
4. A či sa pri týchto reprách oplatí zafrézovanie. (som proti-pracnosť, nedostatok vybavenia)

+ prosím majiteľov bejmy T2030 aby sa vyjadrili k jej rozobraniu a následnemu nastriekaniu (na čierno) toho škaredého hliníku. Hlave či to ide aj zložiť speť.

za pomoc vopred Ďakujem

Re: 3-pásmo s Beymou

Proč tam nedáš 10BR60?  smile
T2030: povolíš ty 3 šrouby a máš to hliníkový čelo celý dole a můžeš si s ním dělat co chceš...co se ti nelíbí na hliníku? myslim že nastříkaný to taky nebude vono, chtělo by to eloxovat.
frézování se vyplatí a taky se vyplatí při simulaci uvažovat Z osu. vlastní zkušenost.

Re: 3-pásmo s Beymou

basak nahoře myslim by mohlo byt dobré, pokud teda bude výškač ve výšce ucha. 8" je podle mne málo to to 3pásmo nemá skoro význam, aspoň tu 10", ja bych tam stejně radči viděl jějaký ten 12" profi ale to by samože chtělo mnohem větší objem, ale nebudu ti profika nutit je to jen můj názor... Jestli chceš T-2030 nutně v černý tak nechat naeloxovat ale nechal bych jí ve stříbrný

Re: 3-pásmo s Beymou

Preco myslite ze bude 8" malo? Mam TVm 226 a tie mi nadoma stacia az az. Akoze ta bejma basuje menej ako 226? 10BR sa mi tiez nezda(dizajnovo)
A ostatne veci?

(upravil 7tech 18. 4. 2007 11:25)

Re: 3-pásmo s Beymou

8´je málo, protože tam můžeš dát větší. Třípásmo je třípásmem právě proto, abys mohl použít velký basák. Osmipalec tam dát můžeš, ale prostě nevyužiješ možnosti třípásmového řešení.
Smysl umístění basáku ve větší výšce bych viděl ve dvoupásmu, kde hraje i středy. U třípásma to bude fuk.
A jelikož to bude pasiv a výhybky tudíž nebudou moc strmé, dal bych středy a basy co nejblíž k sobě.
To frézování má smysl u výšek. 3mm schůdek udělá i 3dB hup na charce. (Místnost k tomu udělá dalších 10-15dB big_smile)

Re: 3-pásmo s Beymou

No tak dobre, ale zostanem pri 8". Najviac ma trápi výhybka. Del. kmit. by som si predstavoval okolo 200až800 a 2až5k. Neviete mi to niekto odladiť aby som nemusel zakladať nový thread?

Re: 3-pásmo s Beymou

Jaro, mezi středem a výškou zkus použít tu výhybku od Kilomaxe, je změřená a hraje výborně. "Jen" na to navázat basák...

(upravil Michal 18. 4. 2007 14:54)

Re: 3-pásmo s Beymou

2 unseen, mohl bys sem plácnout to kilomaxovo schéma? Já o to přišel... Taky se to u  mě bude přišívat k basům.

Díky.

Re: 3-pásmo s Beymou

Tady: http://img231.imageshack.us/img231/8779 … 030gi7.png

Re: 3-pásmo s Beymou

unseen: pěkné schémátko smile
Nemohl by k tomu někdo naroubovat tu basovou větev na df okolo těch 300 - 500hz pro 12BR70? BTW, není tady někdo z Prahy, kdo by mohl pomoci při konstrukci výhybky?

Re: 3-pásmo s Beymou

Naroubování těch basů nebude prča (aby to za něco stálo), protože přidáním propusti do středové větve se zmrší i přenos středů v oblasti děličky střed/výška. Pokud počkáš, tak já to budu řezat tak kolem 500-600hz 12db/oct, a počítám, že tak do 14dnů se na to půjde a bude se to měřit, takže žádná alchymie s LSPCadem.
Chci zkusit i verzi jakoby dvoupásma, kde horní pásmo bude zase dvoupásmo (tedy horní propust u středů bude pracovat i pro výškáč), co to udělá v praxi. smile To bude maso.

Re: 3-pásmo s Beymou

Zajímavé! Jasněže si počkám. Bez pomoci od někoho tady tu výhybku prostě nepostavim. Do týhle části výroby se sám prostě nepustim.

Re: 3-pásmo s Beymou

michal : to bude maso smile odfajcis vyskac a budes mat klasicke dvojpasmo : basak a stredak smile

(upravil Jaro 18. 4. 2007 21:21)

Re: 3-pásmo s Beymou

A co BR? kolko chce ten 8woofer+ aku vyhybku nanho?
A co toto? ako 2p moze byt? nasiel som to tu na fore, ale neviem kto to ladil ani ako... http://audioweb.cz/viewtopic.php?id=92

Re: 3-pásmo s Beymou

Prosim Vás, odladte mi niekto nato výhybkuu...

Re: 3-pásmo s Beymou

kdyz mi na mejl (hot.shot-kyselaryba-centrum.cz) posles frd a zma soubory tak se pokusim to nasimulovat

Re: 3-pásmo s Beymou

Nejako ich neviem zohnat, hladam a furt nic...

Re: 3-pásmo s Beymou

ktora beyma je vhodna do objemu cca 70litrov?

Re: 3-pásmo s Beymou

do 70l se uz vejde nejakej 12", i kdyz 12BR70 by chtela vic, mrkni i na ostatni vyrobce. na 10" je to IMHO moc, i kdyz jak na kterej...

(upravil Tom.boy 28. 4. 2007 22:19)

Re: 3-pásmo s Beymou

nooo,tak dalo by sa este trosku odprasit na tych 80 litrov,tam uz sa z toho moc nestriela,viac menej som limitovany cenou menicou,za kus tak zhruba 2000Sk,cize nejakych 1500Kc