Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 92 z 108)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

  Stránky: ««« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 108 »»»

RSS

Příspěvky [1,821 až 1,840 z 2,159]

(upravil rayer 9. 4. 2014 18:46)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

redyuri napsal:

1-2mA vedia byť/sú smrteľné.

To tak mozna pri pusteni pres elektrody zabodnute do primo srdce, kdyz 0,5-1mA je prah vnimani proudu, a podle CSN je bezpecny proud <=10mA pro DC...

Web

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

U ss proudu což je případ různých Ua jde i o to, že se z toho zdroje můžou nabít jiné obvody, proto se někdy místo max. bezpečného proudu uvádějí max. náboje v µC a pak jde taky o to, že i malý proud ze zdroje velkého napětí vyvolá citelné štípnutí a leknutí, což v kombinaci s vakuovou technikou může vyvolat sekundárně malér - imploze, pořezání, pád atd. U dětí to všechno násobně hůř. U lidí s "budíkem" taky. Takže 50 mA sice průměrný chlap ustojí s prstem v nose, ale spoléhá na to leda idiot.

(upravil bacil2 16. 4. 2014 7:31)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

...podľa tohto týpka by mali navrhnúť nejakú bezpečnostnú normu:

https://www.youtube.com/embed/aiz36cxDeXQ?rel=0

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Konečne som si dokončil HeadAmp.
DPS je od killerX3, myslím že ten headamp robil aj right13. Pozabával som sa hlavne s ledkou vpredu, pretože som to chcel mať pekné, biele, nie-do-očí-bijúce. Bohužiaľ, difúzne biele ledky som nezohnal tak som si vložil kus plexiskla vložil do skľučovadla na vŕtačke a spravil si na ňom kužeľ plechom ktorý mal v sebe trojku dieru. To som strčil do pripravenej diery a z boku nalepil ledku. Fotky zvnútra dám keď to dokončím, druhý pár zadných cinchov bude použitý ako výstup keď vytiahnem jack. Nepodarilo sa mi celkom zachytiť ako to svieti pekne, nie je to modré ale biele a nepôsobí to vôbec rušivo.

Viac fotiek je tu:
https://plus.google.com/photos/11087926 … 5393296113
https://lh4.googleusercontent.com/-TwcDDQN66ic/U1ghJMlqDBI/AAAAAAAAE-w/CWsR2waM9xs/w1185-h889-no/P1010559.JPG

(upravil kure05 24. 4. 2014 8:48)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Máš to pěkný. Chválím použitý cinch konektory. Mě jediný co se nelíbí u těch Hammond krabiček, jsou ty plastový distanční rámečky mezi samotnou krabičkou a čelníma panelama. Když jsem dělal s těmahle krabičkama tak jsem to prostě neosadil a vypadá to mnohem líp. Ale je fakt, že u černý škatule to není tolik rušivý, jako u tý stříbrný, kterou jsem použil . . .


http://2i.cz/2i/i/5358c1c9/e431b524e0e81f5ee660fcb913684f61/ca4494be6d.f.jpg

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Tak pani,

.... teda poviem Vám, trošku som sa nadrel kým som to napratal do krabice 1U ale je to tam. HYPA1 vyzerá síce krajšie v krabici 1U ale po 30 minutach má celá krabica cca 50 °C. Takúto teplotu má na svedomí 15w trafo talema, nakoľko väčšie sa do krabice 1U nezmestí. Používam ho aj ako preamp aj headamp. Som s ním nad mieru spokojný. Keď ešte nebola HYPA1 doma používal som ako headamp HA610. No po príchode HYPA1 letel HA610 do kúta. HA610 je s porovnaní s HYPA1 totálna zvuková sračka!!!

http://imgupload.sk/images/v/r/vrtnr3eqg7xy4axcbbpf_thumb.jpg http://imgupload.sk/images/f/8/f81cb0v1qxiyhnlkqdh8_thumb.jpg http://imgupload.sk/images/f/8/f87jym19aghj4ttn1row_thumb.jpg

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Vůbec mě to nepřekvapuje, prakticky každé rychlé diskrétní zapojení je jasně lepší než operák, byť seberychlejší... Je to smutné a může se nám to nelíbit, ale je to tak - mnohokrát ověřeno.

Jinak škatule moc pěkná, bylo by i nějaké foto vnitřku ať se můžem pokochat? smile

(upravil Dohnalik 26. 7. 2014 18:17)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Mnohokrát ověřeno? Můžu poprosit o to ověření? smile Myslím tím komplexní měření, pokud to hraje o tolik líp, musí to jít změřit. H610 trpí na lokální oscilace, proto ti možná hraje tak, jak hraje.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Proč je preamplifier s malým P, respektive proč je Class s velkým C?

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Asi to bude extra třída lol  Pohled dovnitř by zajímal i mě.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Zaujímavé že vám nikdy nevadia tie operačné zosilňovače v prevodníkoch. Človek by čakal že bude zvuk trvalo poznačený... Asi niesu až také zlé...

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

To je něco jinýho, ty operáky v převodních ten zvuk sice poserou, ale plně diskrétní řešení ho zase celý opraví smile Nemám nic proti hypě a podobným, sám mám HYPU 1 a je super, ale tvrdit, že high-speed diskrétní řešení je vždycky lepší než operáky, to je prostě demagogie a píčovina.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Pokud to hřeje hodně, stáhněte kliďák třeba na 30mA. Pokud je to provozováno na 300-600Ohm sluchátka, není to žádný problém.

Web

(upravil mechanik 28. 7. 2014 0:29)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Dohnalik napsal:

To je něco jinýho, ty operáky v převodních ten zvuk sice poserou, ale plně diskrétní řešení ho zase celý opraví smile

big_smile big_smile

Dohnalik napsal:

Nemám nic proti hypě a podobným, sám mám HYPU 1 a je super, ale tvrdit, že high-speed diskrétní řešení je vždycky lepší než operáky, to je prostě demagogie a píčovina.

Tiež súhlasím s oboma častami.

Schválne si niekedy porovnám BUF634 a zhodné diskrétne riešenie. Údajne ani tam integrované riešenie neni dobré. Ked sa ludom zdá že IO má jedovaté výšky a trochu plochý zvuk tak to môže byť práve tou rýchlostou, pomalší obvod zase bude mať prijemne výšky, plný zvuk.

Ja momentálne ako predzosilňovač používam IO + diamond. Ked raz bude na to priestor tak skúsim postaviť predzosilňovač, ktorý bude vychádzať z koncáku ktorý teraz používam. Koncáku ktorý topologiou sám pripomína operačný zosilňovač... Som zvedavý ako to bude fungovať oproti IO s diamondom. Len ma mrzí že už na výstupe nebude diamond a keby som výstup nahradil ním vzniklo by niečo vzdialene pripomínajúce AD797.

Pred tým diamondom som toho skúšal viac ale mne sa najviac páčil AD797, mal ten pravý priezračný zvuk aj ked pre neho to malo príliš nízky zisť tak pri meraní bolo THD asi o 10db horšie než s LM4562/LM49720. Tiež som skúšal OPA637 pre ktorý tie podmienky asi tiež neboli idealne ale pri meraní bol na tom tak ako LM49720. No na výškach to podla mna nebolo to čo AD797. No už mám ten nový plošný spoj a redukcie tak sa s tým niekedy pohrám.

Asi 10 hodín som hladal chybu. Najskôr som si myslel že stačí stiahnuť kludový prúd. Potom som prešiel k variante že obvod kmitá a vyskúšal som pomalšie osadenie. Potom som povytahoval vývody a zapojil ich v inom poradí aby som vylúčil zle navrhnutú dosku. Prešiel som datasheety všetkých použitých tranzistorov a na koniec som zistil že eagle má otočené vývody BC546/BC556 a asi aj iných BC čo som už raz zistil ale zabudol som to prerobiť. sad

(upravil JeF111 28. 7. 2014 0:11)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Dohnalík, to chce klid smile
Já věděl že někdo hned začne vřískat, jinak bych to sem nepsal big_smile
Hlavním rozdílem v měření bývá settling time a průběh open loop gainu. Je pravda že jsou i diskrétní preampy které jsou dost mizerné, třeba některá zapojení s více diferáky, proudovými zrcadly atd. Ale měl jsem na mysli právě tu Hypu, nebo všemožné verze Dispre, Borbelyho zapojení a různé variace na diamond buffer a podobně. Samozřejmě jsou i velmi dobré OZ které jsou optimálnímu diskrétnímu řešení velice blízko - třeba AD797, AD8022/8066, TPA6120... ale cenově je to nesmysl, možná až na TPAčko.

Pokud mluvím o ověření poslechem, tak je test vždy naslepo a výsledek musí potvrdit více lidí nezávisle na sobě. Malý příklad - minulý víkend byl velkým utkáním Mark Levinson No. 28 versus Dispre2 v3 a sám majitel Levinsona přiznal, že dispre je lepší a přesně popsal v čem stejně jako další dva nezávislí posluchači o několik dní dřív (měl ho u mě na opravě). Levinson je v signálové cestě osazený AD845 a na výstupech má LT1010 což jsou oba dva velmi rychlé obvody. Rozdíl byl malý, ale jasně popsatelný.

Samozřejmě že zvukové rozdíly ovlivňuje všechno v řetězci, hlavně zdroj signálu - s CDčkem nic nepoznáte, to vám garantuju wink

Omlouvám se za to zjednodušování, na fóru to asi nejde jinak.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Podle mojeho názoru dělat diskrétní diamond je blbost...vím, že mě za to tady spousta lidí sežere, ale BUF634 je daleko lepší obvod ve všech směrech. Settling time bývá u operáků nižší, pokud je implementuješ správně, použiješ správné techniky návrhu atd, v opačném případě hrozí lokální oscilace, který neuvidíš ani na bežným 16 bitovým FFT, ani na škopku. Průběh openloop gainu jsem nezkoumal, netuším proč by měl být o tolik jiný, ale třeba máš pravdu. AD797 je zvukově špatný operák, 8066 je výborný, ale kvůli některým věcem není ideální. TPAčko je velice dobré, ale proudová zpětná vazba vyloženě určuje jeho použití a dokáže pěkně zatopit oscilacema. Podívejte se do whitepapers AD, TI, na eval boardy jednotlivých operáků a dojde vám proč spousta DIY zapojení a návrhů PCB zní špatně smile

Dispre není koncepčně nic oslnivého, stejně tak zvukově...nízké PSSR, při osazení diferáků jfety nesymetrie kladné a záporné půlvlny atd...

Někdy by to chtělo slepej test výborně navrhlého diskrétního buferu ala LT1010 nebo BUF634 s nějakým operákem, případně jfetovou vstupní částí a nějakého dobrého preampu.

Co se týče toho zdroje signálu...nemáš v něm náhodou tak operáky? smile Tady je to další kategorie a dalších spouta věcí, D/A převodník je to poslední, co má vliv na zvuk (myslím čip, ne krabici) a diskrétně řešené výstupní obvody D/A převodníků...větší blbost už s tím udělat zkrátka nejde, ale někomu se to zvukově líbí, jelikož je tam VF, zkreslení, mikrodetaily, levozadní a předozadní prostory, prokreslenější hlasy...

(upravil mechanik 28. 7. 2014 1:27)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

A čo je na zvuku toho AD797 konkretne tak zlé? a kde všade si to testoval? smile

Návrh plošného spoja je hlavne pri rýchlych obvodoch klúčový, to je fakt. Sám budem robiť už tretí návrh na koncák... To zistí asi každý kto si vie odmerať THD. Bez toho by som dnes už radšej nič ani nerobil.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Je pomalej. Excelentní operák ve všech směrech, až na BW a SR, což je u audia důležitý. Pře buffer může být naprosto OK, já mám zkušenosti jenom s D/A, kde zkrátka při komplexních pasážích nestíhá, nicméně měří excelentně, klobouk dolů před Analog Devices, opět.

(upravil mechanik 28. 7. 2014 1:40)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Na preosadenie zvukovky tymi 8066 som zvedavý. Zatial ked som niekam použil fety na vstup tak som mal pocit že je to na výškach trochu menej čisté. Som zvedavý ako sa to bude zdať tu. Len tu mám nedokončených projektov nahromadených mnoho tak sa radšej do ničoho nového nepuštam. Človek si myslí že niečo postaví a bude zase robiť na niečom inom ale tak to nefunguje. Ono všetko chce nejaky vývoj a čas a na prvý krát to nejde a tak to radšej odložím než tu mať dalšiu načatú vec ktorá funguje len na 50%, tým nemyslím tie IO vo zvukovke.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

FETy jsou odolnější proti vstupnímu VF rušení, méně čisté na výškách klidně může být způsobný tím, že je tam míň zkreslení na výškách.

Příspěvky [1,821 až 1,840 z 2,159]

  Stránky: ««« 1 ... 90 91 92 93 94 ... 108 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£