Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 71 z 108)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

  Stránky: ««« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 108 »»»

RSS

Příspěvky [1,401 až 1,420 z 2,159]

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Jan16 napsal:

...tak to zas jako dycky skončí u toho, že kdo nemá centimetr tlustej eloxovanej přední panel, má hovno...

Jenže přesně o tomhle to není. Mám na mysli velikost a font písma, umístění popisů, stupnice okolo knoflíků ... A tam je fakt jedno, jestli má panel 5 nebo 20mm.
Moje představa moderního designu sluchátkového zesilovače je např. tenhle obrázek půjčený ze slovanetu
http://loudspeakersoft.com/forum/uploads/70_sluchatkac.jpg

Web

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Přesně tak..v designu hrají  roli detaily a každý pro to holt nemá cit.

Já zas nechápu vyzvedávání druhého extrému, jako že je správnější když je to z papundeklu, odlupuje se z toho barva, je to plné minimálně 40let starých součástek  a zdálky to smrdí kontejnerem?

Web

(upravil Betaron 21. 5. 2013 11:46)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

..ano, Bastlecs má krabici, tedy konkrétně čelní panel, velmi vkusně provedený, vyvážený, vzhledově lahodící oku.

Gravírování větší plochy frézičkou přináší úskalí v nerovnosti povrchu, neboť tady jsou očividně poznat už 0,02mm rozdílu v rovinnosti plochy. Bohužel, i když nechám povrch Al materiálu brousit kvůli zaručené rovinnosti, eloxováním dojde k určitému vnitřnímu pnutí v materiálu, k deformaci a pak už rovinnost celé plochy není stoprocentní. Při upnutí do svěráků provádíme doklepávání rovinnosti, ale nikdy se mi to nepovedlo tak, abych byl zcela spokojen.
Tázal jsem se našeho ředitele, zda-li budeme někdy v dohledné době pořizovat laserové pracoviště pro značení a popis strojních součástí, když mechanicky označujeme všechny součásti číslem výkresu. Bohužel zatím nejsou investice takového druhu na pořadu dne lol Samozřejmě hned věděl, na co by se mi to hodilo smile

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Já zas k tomu tady u nás přístup mám, ale neumím si vytvořit podklady pro celý panel, kdyby to někdo udělal v CADu , tak to stačí nasypat do mašiny a jedu. Bohužel ale max velikost na jeden zátah je u naší mašiny 150x150mm ,tak by se musel panel o standartní šířce dělat na 3x , což už je zase náročné na sesazení..... Jinak i tahle mašina stála snad 1,5mil Kč, tak se ani nedivím Milane že se šéf zdráhá smile

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Taky Bastlecs psal že ten přední panel ho stál majlant.. smile

Web

(upravil Jan16 21. 5. 2013 16:35)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Jenže přesně o tomhle to není.

Ale je. Tak když ne panel, tak modrej alps za 6 stovek, nebo červené kondy WIMA. Jakmile tam jedno nebude, bude to mít automaticky zvuk nahovno. Každý přece pozná, když by tam někdo náhodou osadil kondy arcotronics.
Jakmile někdo ve svém diy bude mít něco jiného, než Modrej alps, vaginálně červenou wimu, zásadně nippon LXZ i na místech, kde k tomu není sebemenší důvod a zbytečně předimenzovaný toroid nebo aspoň předraženou talemu místo běžných malých EI, zásadně centimetrový panel s tlačítkem antivandal, zahradní hadici na přívod signálu (nejlépe symetrickou použitou pro nesmyetrický signál, protože to pak přece hraje líp) a jako zrcadlo naleštěné chromované trámčiky pod tranzistory, tak výsledný zvuk ať je to co je to musí stát automaticky za prd, to každý pozná pohledem na fotku, aniž by danou věc vůbec slyšel, nebo aspoň viděl na měření. Na něco jsem zapomněl?
Promiňte pánové, ale já to tady takhle vidím... http://danyk.cz/kniha/37.gif


//Na jednu stranu se tomu můžete zasmát, i to tak bylo myšleno, na druhou stranu je to docela pravdivý fakt. http://danyk.cz/kniha/30.gif

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Proč to neudělat pořádně že? než koukat na nějakou mršinu, tak nic, snad do garáže, pokojíku na chlastačky proč ne,v bejváku asi  potřeba kus kvalitního železa, jak vizuálně tak zvukově. Je to přece na delší dobu.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

navic by to melo byt aspon trochu spolehlive, aby se to kazdou chvili nepo... a taky se na to budou muset divat i ostani spolubydlici a navstevy, tak by to mohlo vypadat. 10mm hliniku je zbytecnych, ale zase by to nemuselo vypadat jak naohybane ve sveraku a natrene stetcem. Nemluve o tom, ze jen zcast doby je zarizeni aktivni, po zbytek pusobi jako dekorativni predmet.

Co se tyka pouzitych soucastek, u nekterych na provedeni a vyrobci zalezi min, u jinych vic. Je jasne, ze zvukovy rozdil mezi MKP wimou a MKP a arcotronics ani u vazebnich kondu velky asi nebude, ale jsou jedinci, kteri ho pry slysi. Tak proc by si tam nedali Wimu. Co se tyka modrych Alpsu, po zkusenostech s jinymi "potenciometry" (soubeh, prechod kontaktu) na exponovana mista volim taky Alps, i kdyz stoji nekolikanasobne vic. Zatim se mi to vyplatilo, neni nic horsiho nez kolisani hlasitosti mezi kanaly a nelibe zvuky linouci se z beden pri zmene hlasitosti...

Na druhou stranu souhlasim, ze na nekterych soucastkach zase tolik nezalezi a spousta komponent je pouzita zbytecne predrazenych diky masivni masazi a dojmologii.

Web

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

jan16 : u mne bod za antivandala a podobně vidím ten Neutrik konektor na sluchátka.

Koukal jsem, on ma Bastlecs i další moc pěkný sluchátkáč
http://www.hpas.estranky.cz/fotoalbum/sds/bstsds01.html
a ty jeho knoflíky basy/vejšky/... mi připomínají jedny z GME za par kaček/ks

Web

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Bohužel tyhle knoflíky (byly ještě v černém a zlatém barevném provedení) už nevedou. Jaká škoda. Teď už mají jen nějaké pochybné předražené plastové šmejdy.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Tak modrý ALPS význam má, rozdíl ve zpracování (souběh, sedminásobmý kontakt sběrače) životnosti i parametrech (přeslechy) je jasný.. Nevím o tom že by někdo někomu tady vytýkal jiné kondy než Wima, to si sám dobájíš jako spoustu jiných věcí.

To že nemáš peníze a rád věci ojebáváš  ještě neznamená že by se z toho měl stát standard..
Na to abych měl prasobastl a šmejd nemusím něco bastlit, stačí zajít do vietnamské tržnice.

Web

(upravil Jan16 21. 5. 2013 19:09)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

To že nemáš peníze a rád věci ojebáváš  ještě neznamená že by se z toho měl stát standard..
Na to abych měl prasobastl a šmejd nemusím něco bastlit, stačí zajít do vietnamské tržnice.

Budu klidnej, neb se nechci rozčilovat. Ale chtěl bych tě vidět, jak Betaronovi řekneš do očí, že rád věci ojebává.  Že teď nechápeš o čem mluvíš? Já se ti nedivím.
(Doufám, že to tu čte teď třeba Maras...)  A jsme zas u těch alpinistů. Na mě si tu budete otvírat papulu, když někam náhodou strčím TR212, ale Betaronovi bys na to neřekl ani baf.  Nemusíš to odůvodňovat, není to potřeba, rozdíl je snad většině patrný.

Jen pro jistotu: Nechci, aby to tu někdo bral, že nemám rád drahé věci nebo tak. Je věc každého, za jak draho a jak udělá. Ale není to povinnost.  Někdy by to taky chtělo zvážit okolnosti, za jakých daná věc vzniká, proč vzniká a za jakým účelem. Pokud však říkáte "ojebaná" nebo "sračka" libovolné věci, která není HIGH END, pak to tedy dává smysl jen je to z mého pohledu zvláštní terminologie.

//Modrý Alps jsem zmiňoval pouze z důvodu, že jak někde není, je to automaticky na hovno. Nikde ti netvrdím, že Alps je na hovno, čti prosím pozorně.

//Asi už jsem vás pochopil, jen mi to dalo víc práce... Všecko co není HIGH-END, je ojebané. Tak jo, máme jen dva stavy. High end a větnamskou tržnici. Nic mezi tím neexistuje. http://danyk.cz/kniha/04.gif

(upravil reeb 21. 5. 2013 19:28)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Mě je upně jedno co si kam dáváš, nic proti tobě nemám, jen nechápu tvou neustálou potřebu shazovat POCTIVĚ udělané věci, sestavené z KVALITNÍCH součástek.

Pokud má někdo sluchátka za třeba 4 tisíce co bys mu tam poradil teda za potak? Stejně tak modrá talema má význam, protože málo vyzařuje, cpe-li se do malé krabičky se sluchátkáčem. Těch pár ušetřených stovek se člověku vymstí..

Pokud je něco technicky blbě tak to napíšu komukoliv, už sem to napsal i Betáčovi../proto mě moc nemusí/ a nikdy to nemyslím  nijak zle, prostě jen názor. Naproti tomu jiní napíšou aha, to mám blbě, dík to změním. Holt podle nátury smile

Nevím proč se pořád oháníš slovem High-End, kromě tebe ho tady nikdo nepouživá. Budˇje něco udělané pořádně nebo je to ošizené a je to šmejd..

To kdybys zavítal na Hifinázory nebo jiná fora, tam se teprv hemží hifistickou alchymií, signálové kabely za desítky tisíc (stříbrné ), antivibrační nožky...atd. atd.

Web

(upravil Dohnalik 21. 5. 2013 19:13)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Betaron ty součástky používá pokud vím proto, že je všechny má doma. Kdyby neměl, tak si myslím, že si ten Alps koupí, nebo ne? Mi je to celkem jedno, já nerad točím točítkama, takže pro mě buď elektronickej PGA nebo relátka smile
Osobně mi přijde, že už do všech hodně reješ, když si to chci udělat pěkný, tak si to takový udělám o tom DIY je, když si to chci zbastlit a nepoznám rozdíl, tak si to zbastlím... a nikomu nic nenutím. Mám AKG K 701, který mě docela i něco stály, když jsem měl ve sluchátkáči RG09, nebo jak se tam malá potvora jmenuje, tak to bylo vážně docela naprd, ten souběh prostě nebyl ani zdaleka stoprocentní. PGA má souběh tuším řádově v setinách nebo tisícinách dB, takže to už se dá smile

(upravil Jan16 21. 5. 2013 19:14)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

reeb: Tak jinak: Dovedeš taky pochopit, že někdo ten HIGH  END nepotřebuje?

Dohnalik: Ano, s tím co říkáš samozřejmě souhlasím.  Když tedy Betaron může používat šuplíkové součástky, proč já bych nemohl? Ještě teď si pamatuju, jak se tu do mě někdo navážel kvůli použitým odporům v zesilovači...

Moc reju... hm.. Kdyby nikdo nerýpal, tak tu máme ještě pravěk a totalitní režim. Byl bych jen rád, kdyby všichni byli souzeni stejným metrem, to je jediné, o co mi jde.

(upravil reeb 21. 5. 2013 19:21)

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Chápu že někdo "high-end" nepotřebuje. Nechápu proč má někdo potřebu High-end shazovat a zesměšnovat.

Třeba i ta Wima má ve spoustě aplikací význam, kvalitní dielektrikum FKP a v EZK stojí 3,50,-  Co k tomu víc dotat. Zrovna na tomhle foru jsou lidi kteří tyto "předražené" součástky používají učelně, ne z nějakého snobismu jakože nápis ALPS, Wima ..(od toho jsou jiné fora)

Stejně tak se dávají Nippony, protože jsou kvalitní..

A i kdyby si do dávali třeba jen kvůli červené barvě nechápu proč by je měl někdo shazovat..

Web

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

No mi nepřijde, že by tady každý nutil všem nějakej hájend. Pokud si někdo postavím kvazoš s 20mA kliďákem (nemyslím tebe), tak mu taky nikdo nebude snad vytýkat to, že tam použil elyt v signálové cestě, protože zkresluje...nikde jsem to teda alespoň neviděl.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

No právě, většinu těch věcí si Jan vybájil a nějak domyslel...

Web

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

reebe, my dva se asi nikdy neshodnem, neb zahradní hadice a koaxiální kabely k reprobednám budu shazovat tak dlouho, jak mě to bude bavit smile
Hele, nechme toho, tohle téma mělo bejt o něčem jiném, a to že sem #1410 myslel z půlky jako srandu, je věc další.

Ale stejně si dovedu živě představit, jak mi tu naserete na hlavu, kdybych sem hodil i jen třeba jednoduchou vyhybku pro sub (kterou možná ještě provozuje Pískomil, pokud jí už nevyhodil), jen třeba proto, že sem tam použil TL072.

Re: Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Tak já zrovna na koax hraju a je to žůžo.. Piš si co chceš... lol

Web

Příspěvky [1,401 až 1,420 z 2,159]

  Stránky: ««« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 108 »»»

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Fotogaléria Vašich DIY zosilňovačov

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£