Téma: zapnutí subwoofru

Dobrý večer.Prosím nevíte někdo kde bych našel nějaký plánek na zapnutí subwoofru.
Aby se zapnul zároveň se zesilovačem nebo při průchodu signálu,ale zároveň aby to bylo dostatečně ošetřené,aby se nezapínal,
při každém rázu třeba při zapnutí akumulaček nebo ledničky.

Re: zapnutí subwoofru

Nepomoch by v tomhle Audioswitch Aldax?

Re: zapnutí subwoofru

To bude zřejmě ono,ale spíš bych uvítal nějaký plánek,popis případně odkaz z amara a podobně.

(upravil lada 2. 4. 2008 8:45)

Re: zapnutí subwoofru

Pokud se obejdeš bez desky a chceš indikovat signál jako Audioswitch, tak třeba http://sound.westhost.com/project38.htm

Toto http://sound.westhost.com/project40.htm a http://sound.westhost.com/project79.htm pak zřejmě funguje jako spínač reagující na zapnutí "řídícího zesilovače" (nebo jiné komponenty) tak, že sleduje jeho proud odebíraný ze sítě.

Re: zapnutí subwoofru

Ty Elliotovy věci nechodí dobře. Na detekci přítomnosti signálu je potřeba citlivost okolo 5mV nebo méně, to žádný podobný modul nemá, nemá ani časovou konstantu okolo 10-15 min na vypnutí při nepřítomnosti signálu...Kterýsi z jeho zapojení má konstantu asi jen 2 minuty, to znamená, že si odskočíte na hajzl, uvařit kafe nebo telefonujete a subwoofer se mezitím zbytečně vypne-čímž samozřejmě trpí relé, nárazovým proudem elektrolyty zdroje apod.
Od našich zákazníků, co si Audioswitch pořídili vím, že už by neměnili. V podstatě se můžete o subwoofer a jeho napájení přestat starat. Audioswitch má navíc na desce termistor pro měkký start, přepěťovou ochranu /velký varistor/ a ještě i kompenzaci indukčnosti primáru, aby to při vypínání nepráskalo.
Audioswitch je vychytaný modul a pokud vím, zatím nikomu z lidí co znám se nepodařilo nic podobného stvořit, co by uspokojivě fungovalo.

Web