Téma: Poraďte se zesilovačem

Znáte někdo tyto dva kousky?

http://www.aukro.cz/item337423805_4_kan … d_1kc.html
http://www.aukro.cz/item336855785_4_kan … d_1kc.html

Je to použitelné na jednoduchou, nenáročnou sestavu 2 repra ve dveřích a jeden subwofer? Ma to vstupní subsonický filtr? Dá se to přes něco připojit přímo na silový výstup z autorádia? Nějaké fázování apod? A další poznatky, o kterých asi nemám tušení...
Díky

Re: Poraďte se zesilovačem

čaues nekupuj to ikdyž ta cena je taková jaká je, to rači pošetři na monoblok protože repro,které máš ve dveřích si píchni na autorádio ( no a jaké máš autorádio?) - bohatě to stačí pro takové to poslouchání a na sub dozadu si kup monoblok, asi nejlepší řešení podle mě.

Re: Poraďte se zesilovačem

Ono v těch zesilovačích se stejně bude krčit obyč můstek typu TDA7396, nebo nějaká Toshiba... už ani měnič se neobtěžujou tam dát... (mnohdy naštěstí).

Re: Poraďte se zesilovačem

Co to znamená, že tam není měnič? To jako, že je vše napájeno pouze 12V a nezvyšuje se tam napájecí napětí? Má to nějaký vliv na to, když chci jen lepší poslech a nemusím se s tím nikde předvádět? Klesá s tím nějak rapidně kvalita nebo výkon? Co kdybych poslechl radu Lojzka a zakoupil toto:

http://www.deramax.cz/select_det.php?id … ents=-1,98

Mimochodem, k čemu tam je ten knoflík, označený Q? (Nedivte se mým hloupým otázkám, zabývám se touto problematikou teprve pár týdnů...)

Re: Poraďte se zesilovačem

ten prvni vypada jako kopie Alpiny, otazka je, co je to ve skutecnosti zac. To posledni ani omylem.

Q by melo byt navoleni sirky pasma parametrickeho ekvalizeru. Z obrazku ale nejde precist, co to je. Dost by se divil, kdyby to opravdu melo PEQ.

Rikam to porad. Za 1500 koupis stary kousky od Denonu, das to jen na predni kvalitni (no, relativne) kompa, udelas radne vestavbu a budes spokojenej. A vestavbou nemyslim kopnuti stredobasu, v nejlepsim pripade jeste koaxu, do original papundeklu.

Re: Poraďte se zesilovačem

Mrkni na Ahifi.cz. Najdeš tam starší zesíky za pěkný ceny. Tomu hajzlu od Lojzka se obloukem vyhni a tomu co jsi sem hodil ty radši taky. Abys pak nezjistil, že i rádio hraje líp než zesík na kačku...

Re: Poraďte se zesilovačem

Lojzek sem nic nehodil, nekřivdi mu, to všechno byly moje "skvělý objevy"... Ale moc díky všem za radu. Mrknu na ahifi. Je ještě někde něco podobného použitého? Ale nemyslím tím žádné aukce.

Re: Poraďte se zesilovačem

Tak jsem trochu cestoval po netu, znáte někdo tyhle kousky? Jsou to použité věci, za pomlčkou je cena. Byl bych moc vděčen za nějaká doporučení.

Magnat The Rock 600 – 2000
Axton Impact C500x4 – 1900
Pyle QA 4400 III – 2000
Spectron SPA4000 – 1700
Mac Audio mac ATTACK 4050 – 1700
MAGNAT XCITE 561 – 2000
Magnat classic 360 RAPBULL - 2000

Re: Poraďte se zesilovačem

zesiky.com tam jsou pekny zeleza

Re: Poraďte se zesilovačem

"Železa" znamená šrot nebo dobrý? Promiň, v tomto slangu se ještě moc neorientuju. Ze zesiky.com jich je většina.

Re: Poraďte se zesilovačem

No, na zesiky com jsou relativne dobre veci, vedle uplneho srotu. Ale je fakt, ze tam aspon nema veci typu thunder nebo McFun a tak ...

A zrovna ten tvuj vyber jsou TY veci, kterym bych se odtamtud vyhnul...

Re: Poraďte se zesilovačem

Nojo, když já jsem si řekl, že víc jak dva litry do toho nedám (původně to byl jen jeden, ale tak nízkou cenu jste mi zamítli hned na začátku). Vždyť je to jen do staré škodovky... Poslední tři kousky na mém seznamu jsou z ahifi, prý zkontrolované a použitelné. Tak jestli ještě někdo můžete, poraďte mi to nejmenší zlo, co se z té hrůzy dá vybrat. A pak už buď dám pokoj anebo nekoupím nic. Ale i tak všem moc děkuji za názory a rady.

Re: Poraďte se zesilovačem

MacAudio ATTACK 4050 je dobrý zesilovač, ale nemá HI-Imput. Signál by jsi mu musel převést na linkovou úroveň. Seženeš ho do 2000,-kč. Mají ho například zde http://www.ahifi.cz/zlevnene-auto-hifi/ … ovace.html . S Ahifi.cz mám jenom nejlepší zkušenosti a navíc na ten zesilovač dostaneš rok záruku.

Re: Poraďte se zesilovačem

Trefil jsi se do toho, co se mi líbilo vzhledem k provedení ovládacích prvků. S absencí Hi-inputů si poradím. Ostatní je pro mě španělská vesnice. Jen ta barva se mi moc nehodí- mám červené auto. Nee, to byl pokus o ftip... Tak kluci, poraďte ještě někdo. Nebo je v cenové relaci do dvou litrů v podstatě jedno, co si koupím?

Re: Poraďte se zesilovačem

http://www.autohificlub.cz/forum/7/8548 … k-r2180i/0
ale je to pres 2 litry a neni to 4kanal, kazdopadne na subwoofer perfektni kousek. Vim, ze je to skoro dvojnasobek, nez cos chtel, ale je to delo... A nejakej vicekanal na zbytek pak uz sezenes snaz, nebude to muset byt takove, kdyz sub bude vyrizenej.

Re: Poraďte se zesilovačem

Nojo, dělo to je. Už jsi někdy viděl prázdný reproduktorový koš a membránu připlácnutou ze vnitř na čelním skle? Já ne, ale myslím, že takhle nějak by asi dopadl můj subíček s ARN při neopatrném otočení volumovým čudlíkem. Fakt nechci vyvinout nějakou novou zbraň... Ale už je rozhodnuto, bude to čtyřkanál. Teď jde jen o to, jestli Mac Audio nebo Magnat?

Re: Poraďte se zesilovačem

Neřeš jestli MacAudio nebo Magnat, je to jedno. Ber to MacAudio Attack 4050. Je to velmi dobrý zesilovač. wink

Re: Poraďte se zesilovačem

To je přesně odpověď, kterou jsem chtěl slyšet- všechny zesilovače v kategorii použité, do dvou tisíc, jsou stejné. Ještě trochu popřemýšlím, co si vlastně koupím. Ale babakusi, jestli se rozhodnu pro to, co jsi mi doporučoval a ono to nebude to pravé ořechové, tak si tě fakt najdu a ...
...pokecáme o tom, jak je život a kvalita zesilovačů relativní.
Díky všem za příspěvky. Tímto považuji toto téma za uzavřené. Možná by se nějak mělo smazat, aby zbytečně nezabíralo místo.

Re: Poraďte se zesilovačem

S tim, ze jsou ty zesy stejne bych zase tak nesouhlasil. Pouzity zesilovac rv 2006 za dva litry bude uuuplne jiny zesilovac, nez rv 2000- za dva litry. Mineno tak, ze novejsi bude daleko vetsi sracka.

Re: Poraďte se zesilovačem

železa jako dobry poctivy železa smile
ja bych sel do Axton Impact C500x4