Téma: Delta 12 LF

Chci se zeptat. Mám v plánu udělat si sub domu s tímto repro a vím že už to někdo chtěl dělat, tak se ptám jestli ste se do toho někdo nakonec pustil a jak to hraje?

Jinak sháním něco na doma 12-15" do 2000Kč. Teď mám jako sub 2 ARNka 6618 poháněná AZS 223, ale je to málo, co do hloubky basů mi to stačí ale chtěl bych razantnější. Nejdřiv by byl pohon ta AZS a časem něco lepšího...Myslim že ta delta když má větší citlivost tak by udělala vetší kravál než ty 6618 ne? nebo mi něco doporučte co byste mi poradili..

Díky za Vaše názory

Re: Delta 12 LF

No tak sub s deltou tady určitě stavělo víc lidí. Já jsem jedním z nich. Náhodou jsem na něj taky přešel z ARN6618. Nevím co od toho chceš, ale výkonově je to na můj panelákovej pokoj s rezervou (krmeno prozatím AUJ637). Ta AZS se na to ale není moc vhodná.

Re: Delta 12 LF

deltu nedoporučím do zavřený ozvučnice, i když nevím jak se tváří v basreflexu. Za tu cenu je to asi adekvátní ale bez basreflexu poměrně slabý...

Re: Delta 12 LF

Já ti nevím, podle toho co píšeš jsi ještě mladý a máš rád sílu v basech... Být tebou, ještě bych se nad tím zamyslel a raději si přišetřil alespoň na Kappu 15 LF, ono sice tohle platí u Conrada, Mcfuj atd, že se nevyplatí kupovat sráče a až potom dobrej kus(proděláš mraky peněž) tak trochu to platí i tady, když už, tak už. Ještě popřemýšlej wink
A ten zesik budeš muset sehnat robustnější, mnohem, robustnější. Nejlépe profesionální alá www.prodance.cz nebo něco od www.aldax.cz .

Re: Delta 12 LF

Možno vám to bude pripadať smiešne ale ja som prešiel s Delty15LF na 2x6618 a už by som tu Deltu do subu nikdy nedal. 2x6618 hrá podla mojho ucha oveľa lepšie. (Ozvučnicu s deltou mi navrhoval Hot.shot takže neverím že bola zle navrhnutá) smile

Re: Delta 12 LF

Byla s BR? Byal špatně navrhnutá. Neposerte se z něj...

(upravil A.J 22. 3. 2008 15:54)

Re: Delta 12 LF

Mam tu deltu 12 LF doma v 83 litrech a BR cca 43 hz.Zvukove dostacuje ,ale myslim si ,ze tech 83 litru je moc a spis bych tu deltu dal tak do cca 70 litru a ladil bych BR 46 hz.

Jako nejsou to zase az tak extra kopaky ,ale me to zatim dostacuje a te delte se uz moc pod 50 hz nechce ale 40 s poklesem jeste da.
ale radeji nasetri na tu kappu 15 lf jak psal Martin.Podruhe bych uz do delty 12 lf nesel smile

EDIT: fotky meho dila http://age.rajce.idnes.cz/Antukuv_sub/

(upravil check 22. 3. 2008 17:08)

Re: Delta 12 LF

Já si zrovna nemyslím, že Eminence obecně jsou dobrý reproduktory, Deltu řadím někam hodně hodně nízko (už ten název říká vše). Navíc to všichni používají v, dle mého názoru, špatných ozvučnicích (malá a vysoko laděná).
Při současném cenovém rozpoložení nemá smysl kupovat nicmoc jiného než Beymu 12LX60 za bratru dva a půl tisíce. Zřejmě se čistí sklady (výroba tohodle repro skončila), tak toho využijte, dokud můžete.
Podle hlasitostní preference, objemových a zesilovacích možností se dá použít v ozvučnici od 50 do 100l s BR  od 20 do 40Hz (50l+BR20Hz ne, 100l+BR40Hz taky ne...). Parametrický ekvalizér (SubSenior) je nutností.

Web

Re: Delta 12 LF

jak si checku na těch 25Hz prosimtě přišel? vzpamatuj se....

(upravil Bóďa 22. 3. 2008 17:52)

Re: Delta 12 LF

No tak možná bych šel do té 12LX60 nechce se jí náhodou někdo zbavit? Jinak měl jsem předtím 12BR70 tu jsem zrušil...asi vlastní vinou přiznávám, ale jelikož se to nestalo jen mě tak to nebyla jen moje vina(asi). Ta 12BR70 mi i výkonově vyhovovala kdyby vydržela trochu víc a hned si nebouchla...
V porovnání DELTA 12LF a 12LX60 co doporučíte spíš?Samozřejmě taky kysna lepší menší ale do těch 100l bych tomu obětoval.
A jakej zes k tomu?Dělá aldax něco hotovýho na sub? Ale co nejlevnějšího... ty 6618 krmim tou AZS a o moc víc nepotřebuju, tak doufám žy by třeba 12LX60ku ta AZSka chvilku utáhla..?

Jinak díky za rady

(upravil check 22. 3. 2008 18:15)

Re: Delta 12 LF

CrashPC: Úplně stejným způsobem, jako někdo přijde na jiná čísla. Prostě takzvaná Checkova aproximace prvního řádu.
Ukazovací zájmeno před pětadvacítkou používáš proč? Co ti vadí konkrétně na 25Hz, 26Hz by bylo už v pořádku? Vzpamatuj se prosím tě.
Bóďa: To ty si mi posílal ten magnet z 12BR70 nebo ji máš pořád doma (zničenou)?
Rozhodně je lepší 12LX60, vystačí si s menším objemem. O kolik koňských délek nebo tříd si nechci vymýšlet, ale o hodně.

Web

Re: Delta 12 LF

protože tahat jí basreflexem někam k 25Hz je kokotina a ty to víš. jestli ne, tak jsi stejně hloupý jako to tvrzení.

Re: Delta 12 LF

Řekni mi nějaký důvod, proč by se nemohla "tahat někam k 25Hz", na který bych neměl protiargument.

Web

Re: Delta 12 LF

ty máš checku protiargumenty uplně na každou píčovinu, tak co chceš slyšet. zkurvíš tim uplně všechno, od  konstrukce ozvučnice přes výsledný zvuk a tejrání ekvalizérem až k zatižitelnosti, a věcem který mě momentálně nenapadaj.

(upravil check 22. 3. 2008 19:07)

Re: Delta 12 LF

Mě se nezdá, že bych tím něco dělal špatně. O opaku si mě nepřesvědčil.

Web

Re: Delta 12 LF

To ani nějak nemám checku zapotřebí. Stav si ty repráky třeba na hlavu, když tě nikdo nedokáže přesvědčit, že by se to tak nemělo dělat.
Mě se občas také zdávají divné sny, ale o reproduktorech se mi jentak nezdává. Dokonce si myslím že ani bóďa nemá zájem o výklady snů lidí z tohoto fóra. Tak si je nech, a nemel planý kecy, a dokaž že to funguje jak má. Je to na tvé straně, nikde jinde. A nikdo nemusí dokazovat, že tvůj odhad určitě nefunguje.

Re: Delta 12 LF

Háá ha háá, Crashpc je ale čurák...  http://www.bvaudio.sk/Hibox.htm#F3A

Re: Delta 12 LF

Checku, co furt máš s těma 20 25 Hz u PROFIKŮ? Bože, ty reproduktory tím totálně znehodnotíš, tohle nech pumpám ala hifi, nebo nějaký hybridní... Jestli chce chlapec silný basy, ať nechá profika hrát tak, jak hrát má a nepodlaďovat.
Franku, ta citlivost 90 dB je fakt fajn.

Re: Delta 12 LF

To "fajn" myslíš ironicky? Asi jo. Tohle je hifi a citlivost je to víc než dobrá. Ukaž mi PAčko co pojede až ke třiceti rovně.

Jaký znehodnocení? Co to je za sračky? Myslíš, že se může dávat PA reprák jen do malý vysoko laděný bedny, aby to mělo "profi" kopavý "basy"?

Re: Delta 12 LF

drž píču nebo tě zabiju, Franku....