Téma: Emi Beta - 10 do auta?

Co myslíte? Šlo by tohle repro nacpat do uzavřene ozvučnice do auta? kamarad už v te bedně odvařil 5 repraku (většina MC Fun a pod) a chtěl by něco lepšího? Samo za rozumnou cenu... Myslite že je to vhodny kompromis? Měla by to byt 10"...

Re: Emi Beta - 10 do auta?

Když problém je v tom že tohle je úplně jiný typ reproduktoru. Nejde o to že by tam nešel ale jestli se mu bude jeho projev líbit. Není to totiž subbasový repro.

Re: Emi Beta - 10 do auta?

Tie repro, čo tam mal, mu hučali a duneli, a toto bude kopať... Aký je k tomu zosilňovač?

Web

Re: Emi Beta - 10 do auta?

Kdyby misto 5ti sracek "za rozumnou cenu" koupil rovnou jeden pradny, mel by po starostech.

Kdyz kazdy MacFun stoji v 10" treba 500, nebo i vic, ted honis betu... V souctu uz tam mohl mit klidne profika, nebo treba TIW250.

A proto ani nebudu davat rady na repro "za dobrou cenu" ktere zase "odvari". Ta beta v aute nebude taky zadna vyhra. Kvuli jejimu charakteru ji budete mit snahu rezat hrozne nizko, coz se li logicky nebude libit a budete ji honit v podstate pouze pod jeji Fs. A to moc dlouho snaset nebude.

(upravil KarelXth 19. 3. 2008 9:57)

Re: Emi Beta - 10 do auta?

Ta Beta (pokud už bys jí tam dával) jedině v bassreflexu. Dejme tomu 40-50l/50Hz. Pod tím MUSÍ být ostrý ořez, řekněme na 40-45Hz/18dB/oct. Nemá moc velkou lineární ani maximální výchylku. Klidně dosedne cívkou na dno magnetu. Navíc má hodně krátké přívody k cívce-řekl bych, že se při větší výchylce klidně urvou. Celkově to není ani zdaleka ideální reproduktor pro tenhle účel. Nicméně při splnění výše napsaných podmínek to nějak fungovat bude.

Re: Emi Beta - 10 do auta?

Mno. protože mě osobně připadá Emi Beta 10 spíše použitelná jao střed. (kde je výchylka menší) Mno. Ale co by potom šlo použít? Zes dava sin 120W. (měřeno)

(upravil DeadMAN 19. 3. 2008 11:31)

Re: Emi Beta - 10 do auta?

Aspoň Delta 12LF

Beta 10 - 1690Sk
Delta 12 LF - 1990Sk

Nieje o čom...

A ja uvažujem nad Kappa 15LF

Web

Re: Emi Beta - 10 do auta?

Přesně tak. To je za těch pár korun dobrá volba. Neříkám že to je ideální ale za ty prachy si těžko budeš shánět lepší.

Re: Emi Beta - 10 do auta?

Mno... Máte pravdu!! A mám otázku. Někde jsem tuším četl že někdo měl Deltu 12 ve 4 Ohm?? není to blbost? a jestli ne kde se to da sehnat? nikde jsem to neviděl.

Re: Emi Beta - 10 do auta?

Myslím, že 4 ohm nieje. Ale ničoho sa neboj. 8 ohm nevadí. Stratený výkon doháňa citlivosťou, a aj zosiku sa bude do 8 ohm lepšie pracovať... Ja ju mám...

Web

Re: Emi Beta - 10 do auta?

volvacek: není důvod jí mít ve čtyřech ohmech. a s odhadem takovým, že tam má nějakej zesík "za rozumnou cenu" bude 8Ohm verze lepší. ono zas tak moc SPL neubyde....