Téma: ElectroVoice

Ahoj, poraďte prosím repro pro TL4025. EVM-15L nemůžu sehnat.

Re: ElectroVoice

Mara no jestli uz ten EVM-15L mas je mozny si nechat poslat recone kit z ameriky. Jestli nemas zadny a chces jen stavet tu konstrukci, tam myslim, ze vhodny repro je BC 15PL100.

Re: ElectroVoice

Diky za tip, a ještě by mě zajímalo jestli jsou vhodný jako spodek pro MT 102 ze Speakerplans(osazaeno 2*Emi kappa pro 10 + 1*B&C 75PTN). K dispozici mam 6 těch TL(ještě neosazeno) na 2 MT. Popřípadě co byste doporučili jinyho jako spodek-požití převážně venku.
Diky za názory.

Re: ElectroVoice

No je to tezky... ta bedna MT102 urcite hraje jako blazen,,, znam ji. Ale ty dve desitky nejsou schopny jit dost dolu, aby se to dobre navazalo k subbasu, kdyz dejme tomu byva delen na 100Hz. Ta MT102 ma plnou citlivost az od 200Hz. Mozna by se dalo dohnat trochu pomoci EQ.
Co se tyka osazeni ty MT102 - ty Emi Kappa mi za cca 3,3tis. prijdou, ze by se tam za ty prachy dalo dat neco lepsiho BC 10MD26, BC 10PE26, RCF L10/750

Re: ElectroVoice

no mezi MT a TL bych ještě měl 12'' středobas taky od EV, ale typ jsem nikde nenašel, v podstatě taky exponecialní horna pro jdeno repro šorokej asi 1m a horna je tvořena ronvou deskou asi ve dvou třetinách délky od repro ještě zalomenou jako víc do otevření. ty by měly vykrejt tu mezeru, v podstatě 4pasmovej system. Ale spíš se mi jedná jestli ty basy by nebyly lepší nějaky jiny.

Re: ElectroVoice

Kdyz tam bude jeste 12" stredobas ok.
Jinak s tema subbasama to je tezky radit, v principu konstrukci subbasu neni tak moc:
bassreflex, hornflex, kratka horna, dlouha horna, bandpass...
A kazdy ma svoje vyhody a nevyhody napr.
basreflex - mala bedna, univerzalni ven i dovnitr, nizsi citlivost
kratka horna - vysoka citlivost, ale nezahraji moc dolu
dlouha horna - asi nejvyssi citlivost, ale velmi velka bedna
atd...

Re: ElectroVoice

Dik, nějakej takovej výčet jsem potřeboval, protože tyhle mají opravdu dlouhou hornu a na těžky bedny sme zvyklí, vždyť i ta MT102 má kolem 70kg. Takže osdime těch 6 a ještě bch chtěl 2 a k tomu časem možná ještě 3 ty MT

Ty TL 4025 mají udávanou 121db:)