(upravil danda 15. 3. 2008 23:57)

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Kicker: Nedá mě ,to abych také nereagoval, a to jsem se musel i zaregistrovat!.. Tedy. nevím, co vás , mladé,  vede k tomu, kombinovat domácí poslech a jakési (::?..) PA na ozvučování. Snad jedině možnost ten cajk si s sebou vzít někam na mejdan a tam s tím dělat rambajs (machra, balit holky atd..). Na VELMI KVALITNÍ DOMÁCÍ POSLECH si postav bedničky z TVM, zvukově to je fakt dost dobré, rozhodně 100x lepší než většina sra**ek z PRC jakožto "domácí kina.." ale i nevhodné Pa systémy. S kombinací reproduktorů a vhodných výhybek docílíš skoro excelentní zvuk a za nemnoho (??..)peněz. Druhá věc je stavět OPRAVDOVÝ (!!!) PA systém. Tyto dvě věci fakt nelze nijak kombinovat, vždy z toho vyleze akorát hovadina. Reproduktor jakožto eletromechanický měnič je NESKUTEČNÝ PROPLETENEC KOMPROMISŮ (!) a pro PA je to extra kategorie,. Zde  do hry zcela zásadně vstupuje ještě účinnost (citlivost) jakožto množství kraválu vyrobeného Tvojí bedmou z jednoho Wattu výkonu zesilovače (udávají ho SERIOZNÍ výrobci ve vzdálenosti 1m.při příkonu 1 Watt jakožto PRŮMĚRNOU hodnotu do poloprostoru). Pro tyto účely je to ten skoro nejzásadnější parametr.Při ozvučování je pak do reproduktorů tlačen maximální výkon po dobu třeba i 12 hod na nějakém festivalu, a to ještě za teplot okolí kolem 50 st., reprosoustavy stojí na červencovém sluníčku..a také hraje zásadní roli i životnost, ty bedny musí vydržet desítky koncertů a až potom se vyměnují membrány.. Proto se zde používají velmi drahé reproduktory, jenž mají vysoké účinnosti (kol. 100 dB / 1W /1m), vyměnitelné membrány atd. Soustavy bývají vícepásmové, nejčastěji subbas + 2pásmový kompakt. Výhybka v kompaktu je naladěná tak, aby byly maximálně využité reproduktory a zároveň se pomocí jí vyrovnaly nerovnosti frekvenční chrakteristiky jednotlivých reproduktorů a fázvé chyby v okolí dělící frekvence. Toho se dosáhne změřením použitých reproduktorů již osazených v bedně ve (nejlépe) volném prostoru pomocí růžového šumu a dalším návrhem (kolikrát až neskutečně složitým..) vhodného obvodového zapojení.A to pro TU DANOU KOMBINACI NAVRŽENÝCH REPRODUKTORŮ A ŽÁDNOU JINOU!! A to celé mnohokrát dokola. Doporučuji studium ODLADĚNÝCH, ZMĚRENÝCH profi výhybek od opravdu ODBORNÍKA  na www.profirepra.cz  a třeba i jinde, u výrobců atd. Uvidíš, že UNIVERSÁLNÍ BLITKA z Dexonu atd nemá s OPRAVDOVOU VÝHYBKOU nic společného... Pokud se hodláš zabývat touto problematikou seriozně i dále, doporučuji nejdříve studium literatury jakož třeba i zde, na netu, pročítat diskusní fóra, ale raději ty, kde píší ODBORNÍCI, (www.prodance.cz) ZVUKAŘI, PRAKTICI, a nejenom  TUNINGOVÍ VYPATLANCI A RADOBY DISKŽOKEJOVÉ...
Vydržať!

Web

(upravil Thales 16. 3. 2008 0:35)

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Ale tak já to docela chápu. Někomu se zvuk podprůměrného gumáku ala TVM nelíbí a prostě mu víc svědčí na basech ten profi zvuk. Nevidím důvod proč by měla být hovadina mít profi basy a středy a výšky hifi. Obráceně je to samozřejmě hovadina.

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Thales:"gumové repráky z TVM" budou v bytě VŽDY dávat lepší výsledky než ty "profi" . mají mnohem vyrovnanější kmitočtovou charakteristiku a zcela zásadní věc: POTŘEBUJÍ JEN ZLOMEK OBJEMU  než reproduktory s tuhým závěsem a vysokou účinností. Jejich nízká účinnost je daň za jinak velmi dobré parametry. Na co potřebuješ několikaset wattový repro domu? Budeš dělat diskotéku před domem či sousedům? A tu subbasovou bednu vyměníš za šatník? Těch 2x 20 W udělá v obýváku taky docela slušný kravál a dost nervů sousedům... P.S.: TVM dělali a stále dělají velmi slušné repráky, téměř vždy kvalitativně nesrovnatelné s nejrůznějším póvlem z dovozu..

Web

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

No jestli zrovna TVM bude hrát doma líp než skutečný profi bych netvrdil, ale co jsem slyšel tak třeba Age říkal že zkoušel svý 15PW5+D210Ti i v bytě a moc se mu to nelíbilo.

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

to danda: 2 X 20 watů sice udělá kravál, ale někomu to je prostě málo a sou i tací, kteří si můžou dovolit pustit doma něco co dá i víc než 100 W a sousedy tím neruší. - Jinak s tebou naprosto souhlasím.

(upravil Thales 22. 3. 2008 19:20)

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

>danda
Třeba je to tím že TVM nenabízí opravdu slušný 15" basák. A třeba je to tím že profík a hifík mají zcela rozdílný projev a někomu to prostě víc sedí. Neříkej že Tesla gumák bude vždy hrát lepší. Nebude - opravdu nebude. Opravdu záleží na stylu muziky kterou člověk poslouchá a na tom co mu líp sedne. A že si to necucám z prstu podtrhuje že to mám doma. Oboje - profi, hifi i hybridní studiové 15". A slyšel jsem kompletní řadu Tesla/TVM basáků a středobasáků.
A k těm stovkám wattů - říkal snad někdo že tady jde o výkon? Ten přece nemusí být zdaleka využit. Jde tu o charakter zvuku.

(upravil sinclair 22. 3. 2008 11:40)

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Mně jenom není jasný, proč jste tohodle mladého debílka neposlali do prdele hned, jak začal cintat cosi o autohifistech a mít blbý kecy. Vždyť ani nebyl schopný čitelně a česky vyjádřit, co vlastně chce a už jsou toho tři strany..

Web

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

sinclair: viz http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=61388#p61388; http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=61697#p61697 a http://audioweb.cz/viewtopic.php?pid=63883#p63883

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Kicker napsal:

mno strasne vtipny nezbyva my nic jinyho nez se dat k autohifikum stemi si rozumim daleko lip

To bude nejlepší, dokonce mi tím uděláš i radost.

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Smažte to.

Web

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

Ti malí sráči snad adresu tohohle webu roznášejí jak chřipku nebo co...nebývalo jich tu tolik a když už nějaký přišel, choval se jakžtakž...?

Web

Re: Prosiiiim poradte vyhybku!!!

jo, smažte to...

Web