Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 19 z 28)

Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

  Stránky: ««« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 28 »»»

RSS

Příspěvky [361 až 380 z 543]

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

do 2ks by som siel....

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

dobre pocitam s tebou

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Jakmile do toho zamontujete železo, je po zvuku. Do sluchátkáče s elektronkami bych nikdy žádný transformátor nedával - proboha proč, když je tam od toho na konci výkonný katodový sledovač, ať už je to 6N6P či cokoliv jiného. Ostatně výstup na sluchátka je z katodového sledovače veden přes festovní MKP kondenzátor /alespoň já to tak mám/, takže i při nějakém průstřelu konce by se sluchátkům nemělo nic stát.

Web

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Neodskusam, neuverim smile Ale nie, 2 z 3 moznosti (najviac pouzivanych) som mal moznost pocut (CF s C na vystupe, hybrid s FETami na vystupe), a 3. chcem odskusat, prave vystupne trafko.
C na vystupe CF sa snazim davat cim kvalitnejsi elektrolyt premosteny MKP/MKT zvitkom s pomerom hodnot asi 1:1000. Poslednykrat som pouzil na sluchatkac so 6AS7/6n13s/6080 680u/400V Epcos premosteny ruskym 820n/400V PETP K73-11 a hraje to bajecne smile Ub je cca 200V naprazdno.... takze snad aj prieraz by to mohlo prezit.

Leosi ako stojis s tym 6n6p sluchatkacom? Budu k tomu nejake blizsie info, alebo stale je to vo vyvoji?

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Ja to chci taky vyzkouset....OTL s 6N6P uz mi v prkynkovy verzi hral,pak jsem to rozebral a jeste se nedokopal k finalni verzi...rad bych udelal poradny zdroj,dual mono,s tlumivkama...pred tim ale chci vyzkouset verzi SRPP s trafama...pokud by to hralo srovnatelne s 6N1P OTL asi uz tu verzi s 6N6P OTL delat nebudu....mam jeste jedna AKG sluchatka,stara studiova K-141 s impedanci 600 ohmu,to je pro 6N1P idealni,maji ale velmi mohutne basy,to se fakt neda.Pokud equalizuju ve Foobaru je to lepsi,ale na K-701 to nema...

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Po delší době otvírám opět tento link, poněvadž poznámky které píši, mám dojem že náleží právě sem;
V době kdy jsem udělal tři prototypy sluchátkových zesilovačů nebyla možnost prověřit vysokoimpedanční sluchátka, kromě staršího modelu Sennheiser HD-590 o impedanci 120 Ohm.
Minulý měsíc se mi ozval člen „JanoP“ z fora „svět elektro“, s tím že jede na festival do Vizovic, a při té příležitosti mi na čtyři dny - než se bude vracet zpět do Bratislavy - zapůjčí sluchátka AKG K-141-Monitor, o impedanci 600 Ohm.
Jelikož jsem „hodně sluchátkový“, můžete mi věřit že sluchátka K-141 byla po tuto dobu zevrubně prověřena na všech mých sluchátkových zesilovačích, a vždy konfrontována se sluchátky Sennheiser HD-595, impedance 50 Ohm.
AKG K-141-M jsou sluchátka střední třídy, cena okolo 2,7 tis. Na baráku používám ke sluchátkovým zesilovačům přehrávač Technics SL-PS670A, v činžáku SL-PS770A. K testování pouštím mé oblíbené CD Cassandra Wilson – Traveling Miles.
https://i.postimg.cc/gxWSfnsd/2081432.jpg https://i.postimg.cc/sM46ysHW/2081433.jpg

První poslech sluchátky K-141-M přes triodový sluchátkáč se mi jeví nádherně čistý, klidně znějící se všemi detaily hudebních nástrojů minimalistického jazzu Cassandry včetně nuancí jejího skvostného hlasového feelingu. Zcela jistě lze poznat odlišný zvukový projev v porovnání s HD-595, které v takovémto přímém srovnání zní jakoby poněkud agresivněji. Je potřeba ale dodat, že HD-595 mají citlivost 112dB a K-141-M 98dB, takže charakteristika zvukového projevu bude vždy trochu jiná, podobně jako je tomu u různě citlivých reproduktorů.
Co je ale znamenité ?! – vysokoimpedanční sluchátka vyloženě svědčí zatížení výstupu elektronkového OTL sluchátkového zesilovače. Zvukově výtečné, hlasitost bohatě více než dostačující bez vnímatelného zkreslení. Padesátiohmová HD-595 při stejné hlasitosti už začínají nakreslovat.
Naopak docela problém je spojení sluchátek K-141-M s tranzistorovým sluchátkovým zesilovačem, zde je ta velká impedance zatraceně poznat a je potřeba hodně otočit Volume napravo. Co se týká sluchátkového výstupu s integrovaným obvodem v přehrávači SL-PS670, o tom už ani nemluvě…

Co k tomu více dodat? ………pořídit si taky vysokoimpedanční sluchátka !! Bohužel či bohudík sluchátka Beyerdynamic T1 či Sennheiser HD-800 jsou cenově nad rámec mého finančního hýření.
Z plejády renomovaných výrobců připadá v úvahu Beyerdynamic s modely audiofilních sluchátek vyráběných ve variantách 32, 250, 600 Ohm _ DT-770…DT-990.
Dále budou pro elektronkové sluchátkáče vyhovovat 300 Ohm sluchátka Sennheiser HD-600,
anebo zejména HD-650, po kterých už léta pokukuji, a nyní když vidím už docela přijatelnou cenu  7 – 8 tisíc, tak jsem neodolal a jsou čerstvě doma big_smile
https://i.postimg.cc/pptJd3FJ/2086015.jpg https://i.postimg.cc/3ktXnRbt/2086017.jpg https://i.postimg.cc/sMjPYSKB/2086018.jpg

Zvuk je famózní, zatím vstřebávám a vychutnávám zvukovou proměnu yikes smile
https://i.postimg.cc/4H17yLDW/2086019.jpg https://i.postimg.cc/LnHgwSPw/2086020.jpg https://i.postimg.cc/xqGb68XL/2086023.jpg

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Milane,diky za obsahly report...ja mam K141 pujcena uz asi pul roku od kkamarada z Nemecka,na mne maji moc basu,takze jsem musel equalizovat,600ohmu fakt tem OTL sedi...nakonec jsem koupil K701 a ta mi zvukove mi vyhovujou,vykon triodovyho OTL s 6N1P dostacuje,ikdyz obcas je to na hrane...OTL s 6N6P porad ceka na realizaci,soucastky zraji ve skrini...-)

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Paradny report. Co ten "moj" sluchatkac s 6AS7/6n13s? Nedostal si sa este k nemu, zaujimalo by ma porovnanie a Tvoj nazor samozrejme.
Ja som si na cestach kupil pred nedavnom Senn HD280pro, a zatial sa mi velmi pozdavaju.... casom chcem ist do niecoho vyssieho, ale teraz su na rade reproduktory wink

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

zdenoeddie napsal:

Co ten "moj" sluchatkac s 6AS7/6n13s? Nedostal si sa este k nemu, zaujimalo by ma porovnanie a Tvoj nazor samozrejme.

..ne, nezkoušel. Na jakékoliv bastlení nemám myšlenky ani čas, veškerou energii směřuji k různým pracem na baráku – fasáda je nedávno provedena na celém domě. Pak honem na dovolenou a nyní pokračují další doplňující práce v interiéru. Ikdyž mě osobně se týkají pouze přípravné, pomocné a uklizečské práce, to důležité je na odbornících, přesto musím organizovat, hlídat rozpočet, stavební dozor aj. Dnes se začalo s restaurací pěti sgrafit valašských motivů, které jsou na baráku už 50roků.



..tak abych zůstal alespoň trochu „in“, věren myšlenkám bastlení, hifi a jiné hobby, ulil jsem z rozpočtu na rekonstrukci domu pár peněz a udělal si radost v podobě referenčních sluchátek  HD-650 a foťačku Olympus SP-720 UZ smile

(upravil kudlibabka 2. 8. 2012 13:02)

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

jo to sis koupil pekny hracky...ja si z rozpoctu na restaurovani naseho domu uz taky ulil peknych par desitek tisic...no temer vsechny prace delam sam a pouzivam prirodni zdroje stavebniho materialu,tak se to da...:-)
jestli ti zbejva jeste nejaky peniz muzes si namisti 6N2P koupit tohle:
http://www.ebay.de/itm/Matched-Pair-ECC … 3205wt_906

(upravil kudlibabka 14. 11. 2012 14:02)

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Jak uz jsem informoval v jinym vlakne mam zbrusu novy OTL sluchatkac s 6H5C na konci a E88CC budicem,hraje vyborne,vykon pro 64R sluchatka naprosto dostacujici.K jeho stavbe mne inspiroval zdenoeddie,kterej na nej uz nejakej cas hraje.
Dneska jsem porovnaval ruzny budici lampy a nejvic mi sedi ruska 6N6P,porovnaval jsem s E88CC Philips,E188CC Philips,PCC88 Tesla,ruskou 6N1P.Mam udelanej pripravek na zhaveni lamp,takze kdyz menim jsou uz lampy pekne nazhaveny a hned hrajou jak maji...sluchatka mam AKG701,zdroj signalu z HD pres asynchronni USB i2s konvertor a AK4396 DAC.V signalovy ceste jen jeden kondenzator na vystupu z chipu,rusky MBM 1uF160V + bypass rusky silver mica.Pro porovnavani jsem vybral :Pink Floyd - [The Wall (MFSL Ultradisc UDCD 2-537) (Disc 1) #07] Goodbye Blue Sky
u 6N6P je moc prijemny podani vokalu,klidny vyrovnany podani nastroju a asi trochu mohutnejsi spodek.Mezi ostatnima lampama jsem nebyl schopen poznat rozdily,prijde mi ze hrajou stejne,trochu ostrejsi podani vokalu a akusticky kytary...Takze budu hrat na 6N6P sedi mi nejvic,ostatni lampy jsou taky naprosta spice,klidne bych je tam taky snesl....:-)) jeste zkusim casem porovnat 6N6P s E80CC,ta mi v nekterych pristrojich prisla lepsi nez 6N6P,ma ale jinak zapojeny zhaveni tak nutno prepinac,cenove je ale nekde jinde ...stejne tak jako ty Philips E88CC nebo E188CC...naproti tomu PCC88 Tesla mi hra uplne stejne i pri zhaveni 6,4V...nakoupil jsem jich krabici po 10kc a vybral kusy se shodnymi systemy,na 5% shodu to byly skoro vsechny...prijemny poslech...

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

kudlibabko, 6n6p a 6n1p si tam napraskal bez upravy zapojenia?

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

ja jsem to zapojeni mirne upravil aby to bylo presne jak ma byt pro 6N6P,pro jiny z uvedenych lamp je to pak taky akceptovatelny,ikdyz se lisi predpeti pro 6H5C...ale pro porovnani zvukovyho charakteru jednotlivych lamp je to OK,potvrdilo se mi to co jsem cekal na zaklade testu v jinych pristrojich....6N6P uber alles...podotykam,ze misto anodovych odporu mam tlumivky 200H/6mA na amourphous core...zvukove se mi tam libi vic nez odpory...dalsi verze by mohla byt s budicem v SRPP

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

V com spocivala zmena okrem tlmiviek prosim? Tie 6n6p by som tiez rad odskusal... ale predpokladam ze by trebalo zvysit Rk pre ne.

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Rk jsem nechal stejny,mam vyzkouseno ze 6N6P muze pracovat s katodovym odporem 300 az 1000R....upravoval jsem pouze hodnoty srazecich odporu ve zdroji pro budic tak,aby na mrizku slo tech cca 75V a katodovy proud byl do 30mA,pri zapojeni E88CC je oboji mirne zvysi...

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

vcera byl u mne kluk ze sousedni vesnice,ktery si vyrobil elektrosticky sluchatka a zesilovac k nim....testovali jsme s AKG701 a mymi sluchatkaci...ta jeho homemade hraji stejne dobre jako moje 701cky,moc prijemny zvuk a navic perfektni bastl,vsechno vcetne kozenych polstrovani drevenych musli si vyrabel sam...

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Škoda žes to nevyfotil smile

Web

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

jj to je ono!

(upravil Dohnalik 17. 11. 2012 18:37)

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Tak to je machrovinka lol V čem je obecně elektrostatika lepší než dynamika?

(upravil jik 17. 11. 2012 22:46)

Re: Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Taky se přidávám - opravdu machrovinka. Ale nevím, jestli bych zrovna já měl trpělivost vyrábět ty trubkovnice smile - tolik děr rozměřit, nadůlčíkovat, předvrtat, vyvrtat.

Pěkná a originální práce!

Edit: Kdysi dávno jsem měl sluchátka orthodynamická, nevážil jsem si jich a už je nemám. Škoda. Princip mechanické konstrukce je podobný. Princip tvorby zvuku samozřejmě úplně jiný

Příspěvky [361 až 380 z 543]

  Stránky: ««« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 28 »»»

Audioweb.cz » Sluchátka » Sluchátkový zesilovač a RIAA korektor s flaškami

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£