Téma: Profík na basy, hifi na zvyšok pásma

Chcel by som si na doma postaviť reprosústavy s profi reproduktorom na basoch a hifi reproduktormi na stredoch a výškach. Neviem, či to je vôbec dobrý nápad, zatiaľ je to len v teoretickej rovine. Rád to s vami prediskutujem.

Na basy by som rád použil menič od firmy Selenium, 12PW5, mám možnosť ho kúpiť za dobrý peniaz, tak by som to rad využil, keď sa dá. Nie,ešte ho nemám doma:D len nad tým rozmýšľam. Datasheet je tu http://eshop.prodance.cz/Files/wooferpw … lf_new.pdf

Na zvyšok pásma by som si nechal poradiť od vás, na stredy bude vhodné niečo asi 6,5", rozmýšlaľ som nad SEASom nejakým, samozrejme som limitovaný cenou meničov, čiže na stredové reproduktory by pripadla čiastka zhruba 1200Sk+-
Výškové reproduktory som zatiaľ pozeral len od firmy SEAS, počul som len 27TFF ktorej zvuk sa mi veľmi páči a cenou to tiež nie je také zlé. Cena za prípadný iný výškový menič je približne cena tej 27TFF. Veľmi nerád by som použil kompletné osadenie profi meničmi, chcem to na doma, preto od toho chcem, aby to aj nejako vyzeralo, nechcem koncepciu s D210Ti.
Objem pre reproduktory nieje nijako limitovaný, môže to byť kľudne aj 120 litrová almara keď je treba. S výhybkami mi tu snáď niekto pomôže ak to bude reálne, teda ak sa to vôbec oplatí stavať.

(upravil chyna.cz 4. 3. 2008 17:31)

Re: Profík na basy, hifi na zvyšok pásma

to už tu plánoval Frank, akorát chtěl použít deltu 12LF. já bych použil nejspíš beymu 5MP60/N nebo nějaký seasL15 například. 6,5 je už moc velký, bude to chtít přiměřený 5" a jestli se ti líbili 27TFF tak klidně ty.
jinak bych byl rád kdyby takovýdel projekt někdo zkompletoval, podle mě je to dobrý nápad smile

Web

Re: Profík na basy, hifi na zvyšok pásma

OT: Chlapi, píše se akoráT smile

Je skoro škoda, že Frank zatím jenom plánuje a plánuje smile

Web

Re: Profík na basy, hifi na zvyšok pásma

Frank už docela praktikuje... MDF se neslepí sama, kór když to lepim jen občas, nemám to doma.

Re: Profík na basy, hifi na zvyšok pásma

Frank, mohol by si sa so mnou podeliť o skúsenosti? Zaujíma ma najmä stredové pásmo, čo je tam vhodné, na čo treba dať pozor.

K tomu môjmu návrhu, na basy pôjde SELENIUM 12PW5, na výšky SEAS 27TFF, neviem aký je rozdiel (zvukový) medzi 27TFF a 27TFFC, vidím, že má akurát pridaný magnet, najskôr kvôli tieneniu.
Na stredy netuším, bol tu návrh s beymou, neviem či mi sadne k výškam. Padla tu aj L15, ale tento menič je pre mňa už drahý, ak by to bolo veľmi nutné, tak by som počkal a našetril na L15, ale ak sa dá aj s tou beymov, tak by som to rád skúsil. Samozrejme, bolo by dobré, keby som potom nemusel s niekým zápasiť s výhybkou. Radšej by som kúpil SEASy, keď si sadnú ako BEYMu, ktorá bude všelijaká. Objemy si nájdem tu, medzi projektami budú určite, s výhybkou polaborujem s niekým.