Téma: W-Bin

Kamarád mě poprosil, abych mu sehnal plán ozvučnice typu W-Bin na 15" repro. Nevím čím to chce osadit ani na co to bude používat. Tak jestli někdo máte nějaké plány W-Binů na 15", tak mi je prosím pošlete. Děkuji

Re: W-Bin

Tak mu řekni, že to je blbost a snad se s tim nechce tahat.. Wbiny jsou out.

Re: W-Bin

On chtěl nějake takove nensi
http://hudba.bazos.cz/inzerat/1764642/P … -Laser.php

Re: W-Bin

Dominiku nechci aby to vypadalo nějak špatně,ale ty nemáš k dispozici vyhledávač?Tím také to nemyslím konkrétně na tebe,ale někdy mi připadá,že to vypadá tak,že někdo má něco v plánu a než aby se trochu pohrabal v "internetovém smetišti",tak založí téma na fóru,aby to udělal někdo za něj.

Re: W-Bin

Mám tyto boxy doma,ale už bez repro. Postavený na sobě slouží jako skříň. Vleze se do nich dost věcí ! Jsou to "dvojchlapovky" ! ( i když jeden zvukař je dovedl nosit tak, že vsunul ruky do otvorů ,přitiskl k sobě  a už to valil -vypadalo to jako -"bedna s nožičkama"  )
Ale jsou lepší bedny .  Zajímavé je ,že objem prostoru za reprákem je minimální a zvukovody obrovské ,už ani nevím jak to hrálo ,ale říkali : žeprý dost vysoko (snad jako střeďáky) . Teď jsem udělal takovou zkoušku- tu samou bednu  ( 90x55 x 58 ) jsem opatřil přední stěnou s basreflexem a s tím samým reprákem - repasovaným ARO 9408- a spustil jako sub ! Paráda ! Moc dobrý zvuk ! .....

Re: W-Bin

Tyhle konstrukce patří na smetiště dějin........

Web

Re: W-Bin

A ktore konstrukcie su moderne? Aj teraz sa konstruuju riadne monstra, LabSub, Bassmaxx, EAW KF940 atd. Niektore maju skoro 1m3 objemu.
Je moderny basreflex? no mozno, len je pomerne slaby.

Re: W-Bin

Ty spodky FH-1, mám taky ve svém PA.
Co patří na smetiště dějin a co je „in“ je jaksi otázkou kompromisů, módní vlny či vkusu a jistých nároků. Prostě je to léty prověřená konstrukce a pokud nemá člověk megalomanské požadavky, tak to vyhovuje.
Konkrétně s tuto FH-1 beru do zmenšeného PA pro ozvučení aerobiků aj. V hale to zní celkem slušně k daným požadavkům cvičenek.

http://img514.imageshack.us/img514/84/malpalrhx4.jpg
http://img261.imageshack.us/img261/453/malpaazmfw8.jpg
http://img148.imageshack.us/img148/8820 … leava9.jpg

V FH-1 mám EVM-18B (vešlo se to do prostoru místo 15“)
Exponenciály jsou osazeny  JBL E-120 a v hornách jsou  Celestion DCR-100. Crossovery EV Tapco 18X , plynule přeladitelná pásma mám v tomto případě nastavený na dělící kmitočty 120Hz a 2,5kHz.

A ještě jednu poznámku.
Na baskytarovém foru jsme několikrát řešili hmotnost a velikost nástrojových beden. Serou mě mladí baskytaristi, kteří se neptají jak daný box hraje, ale napřed se zajímají kolik to váží! Kurňa jestli to myslím s muzikou vážně, tak chci mít dobrý zvuk. To se týká celého řetězce od kvalitního nástroje až po bednu, kde v takovém případě mnoho fyzikální zákony neošidím.
Je zajímavé, že toto ponejvíce řeší mladí umělci, kteří mají mít vlastně nejvíce síly. Ale jak to tak často vypadá, jsou to máčky líné.=)

Re: W-Bin

No to si piš! Dyk mně se 4x12 skoro nevejde do auta lol

(upravil Sendy 27. 2. 2008 17:36)

Re: W-Bin

To je sice hezký, ale až si jako kámoš strhneš popáté záda při tahání Ampegu SVT  (40kg jednochlapovka) a bedny k tomu, tak přehodnotíš....

Web

(upravil ondra Ch 27. 2. 2008 20:28)

Re: W-Bin

2 Betaron: Já jen usuzuju z toho, že žádný velký výrobce PA dnes konstrukce W bin nepoužívá, nechci dělat chytráka, když má zkušenosti s PA jsou dost malé, nepochybuji o tom , že Ti to hraje dobře, ale to co jsem měl možnost slyšet já nebylo niky nic moc, většinou ty Wčka bučely jak kráva smile
Takže se omlouvám za kibicování.......

Web

Re: W-Bin

W biny s orig. repry nějak snad hrály, já si spíš pamatuju takový třeskutý hřmot vibrujícího dřeva (a skupinu typu Debustrol nebo Torr na scéně smile). Taky osazovaní těchto beden všemi dostupnými repry (takže Tesly, Tesly, Tesly, sem tam nějaký McKenzie, Fane, JBL, EV) se podepsalo na jejich kreditu.

Web

(upravil dominikreichel 27. 2. 2008 21:47)

Re: W-Bin

Betaron: mohl bych se zeptat, co to jsou za zvukovody v tech "hornach" ??? A jeste, nemas nekde doma plany na ty prostredni bedny, s tou stribrnou prachovkou ???

Re: W-Bin

Zvukovody jsou masivní hliníkový odlitek. Jedna je originál a druhá je podle ní udělaná ve slévárně. Mám je přes dvacet roků a nevím jestli od toho mám nějaký dokument. Stejně tak je to i s exponenciálami, tyto jsem nedělal. Až půjdu na zkušebnu, změřím. Někde na netu jsem ale plán viděl.

Sendy nesmíš se na vše dívat tak černě.=) Samozřejmě vim, že to není to nejlepší, ale stojím nohama na zemi. Za více jak 30 roků, co se pohybuji po podiích jsem slyšel a viděl ledacos.
…a housera jsem měl taky big_smile

Re: W-Bin

Betaron: Ne ze bych to chtel nejak moc resit, ale tobe v aparatu chybi vejskace? Ta DCR-100 je stredova horna hrajici do 8kHz a ma byt doplnena jeste tweetery.

Re: W-Bin

Hanzsi bereš to moc do detailu. smile Toto co vidíš na fotce jsem schopen odvézt na dvakrát v pežotovi 405 kombi, prostě co nejmíň krámů. Na ozvučení earobicu to bohatě stačí. Mohu tě uklidnit, za normálních okolností v kompletním PA používám Fane HF-250 Bullet Tweeter.
http://img166.imageshack.us/img166/7062 … 120ba0.jpg
a stačí jeden na stranu, dříve jsem používal 2ks.

Re: W-Bin

Betaron: Jo jasny.... a to je aerobik jo? Ja myslel, ze jsou to zavody v pokladani PET-flasek na znacky!! smile

Re: W-Bin

Betaron: mel bych jeste dotaz na ten crossover. celkem se mi libi, ale nevim kde ho sehnat. hledal jsem na netu a nikde se to neprodava. nevis, kde by se to dalo koupit ???

Re: W-Bin

Dominiku, Crossover EV-Tapco EX-18 nekoupíš, je to už 24 let co jsme je kupovali do kapely. Jsou stále výborné, s plynulou regulací pásem, 18dB pásmové zádrže, čtyřnásobné potenciometry. Přepínač umožňuje přepnutí buďto: varianta dvoupásmová – stereo, nebo varianta třípásmová – mono. Možnost ovlivnění poměru hlasitosti mezi pásmy, přepínače pro obrácení fáze.
http://img136.imageshack.us/img136/4912 … x18fy2.jpg

Re: W-Bin

dominik: ja myslim, ze by se ti mohl libit tenhle dbx 223 - http://www.thomann.de/gb/dbx_223xlr_crossover.htm