Téma: kryci mrizka

Zdravim, vzhledem k presenci malych deti v nasem byte a obcasnym navstevam jejich vrstevniku si nedovolim mit obnazene menize bez ochrany.

Zvazuji klasicke reseni - ramecek potazeny tkaninou. Vidim tady problem s tloustkou ramecku kolem basoveho menice. V nejuzsim miste bych se dostal na 1cm, coz se mi pri celkovych rozmerech 115x36cm jevi jako kriticke a toto misto by nemuselo castou manipulaci vydrzet.
Jakou mate prosim zkusenost?

Co treba derovany plech? (http://62.168.62.45/cze/kontakty/divize4.php)

Jak nejlepe foxujete ochranne ramecky k bedne? Delate diry, nebo magnety?

Re: kryci mrizka

Udelal bych to normalne jak jsi puvodne chtel, ze slabe MDF (kolem 1cm), okraje nejak krasne zaoblit - to uz je na tobe. smile
K tomu slabemu mistu - co tam zafrezovat kovove tycky. Treba 4-5mm zavitovku a hotovo.

Re: kryci mrizka

Možná by bylo lepší než z MDF to udělat z překližky ta je přeci jen pevnější než MDF

Re: kryci mrizka

A úplně nejlepší to bude  , když to uděláš  z masívu smile Takový  dub , jasan ,  buk bych nedoporučoval , má tendenci pořád pracovat .

Re: kryci mrizka

prima... diky
A co fixace k samotne bedne? Obecne pouzivane plastove "cudliky" nemam moc rad. Je jine reseni? (kov na kov?)

Re: kryci mrizka

Kluci tu myslim schovavali neodymove magnety pod dyhu...

(upravil Betaron 21. 2. 2008 21:29)

Re: kryci mrizka

Pořiď si na bedny tahokov o síle 1,2mm. Používám jej na všech svých nástrojových boxech. Je zaručené že ho neprovalím ani stojanem od mikrofonu, pokud opilý sólista o něj zakopne a shodí.=D
No ale vážně, když tahokov natřeš několika vrstvami černým matem, nemusí to vypadat špatně ani na HiFi bednách.
Aby tahokov držel pěkně fazonu je dobré udělat mu lem na ohraňovacím lisu.
http://img149.imageshack.us/img149/6726 … ka1bu6.jpg
http://img82.imageshack.us/img82/2836/d … mkybg2.jpg
http://img249.imageshack.us/img249/5535 … svmtx5.jpg

Metr čtvereční stojí cca 600,-Kč

Re: kryci mrizka

Betarone jaký tahokov konkrétně používáš? Z ocele? měl bys nějaký link?

Re: kryci mrizka

tahokov (slovo) - to jsem nikdy neslysel. Ale je to vlastne to co jsem myslel ze by se dalo take pouzit. A upevneni toho k bedne? Falesny ramecek?

Re: kryci mrizka

Hote, sousední firma kde dělám vyrábí zahradní nábytek z různých tahokovů. Jakmile jsem zjistil na co je to ještě lepší, tak občas zajdu a odkoupím potřebnou velikost. Oni ale nejsou distributoři tohoto materiálu a kde to nakupují pro své židle, netuším.=)
http://www.zahradni-nabytek.net/

Kdysi jsem dělal ženským do aerobiku bedny a ARO666 a zde jsem použil rámečky a drátěné mřížky z Dexonu. Rámečky tam ještě mají, bohužel ony mřížky už několik let nemají.
http://img170.imageshack.us/img170/5741 … bzmsx3.jpg

Richarde jaký falešný rámeček!? Vždyť píši o zahnutí lemu, asi 15mm. Zítra z některé bedny odšroubuji mřížku a nafotím detaily. Mříž je k ozvučnici připevněna čtyřmi distancemi.

Re: kryci mrizka

Betaron :  a nemáš problémy  s vybracema a  různejma pazvukama  při  takové ploše  toho tahokovu a výkonu těch beden ?

Re: kryci mrizka

Joinere, sakra podívej na profesionální muzikantské aparatury! Používá to kdekdo ve světě.
Když se nad tím více zahloubáš, tak zjistíš že je to celé díravé smile a navíc je mříž uložena, opřena o potahový koberec, což je více než dostatečné tlumení.
Nic nedrnčí při malém výkonu ani při velkém kraválu, a to bych už asi neslyšel.=D
Bez obav, je to naprosto v pohodě.

Re: kryci mrizka

Já se jenom ptal smile  ,  vyfoť , jak to máš  připevněné k těm bednám smile

Re: kryci mrizka

Jak tahokov,tak spoustu dalších zajímavých materiálů lze sehnat na www.perfolinea.cz

Re: kryci mrizka

no kovova mriz je na magnety pomerne tezka... jinak se da ramecek docela dobre pridelat tema magnetkama... akorat to chce je poradne pridelat...

Re: kryci mrizka

no, tim rameckem jsem myslel nejakou "pomocnou" konstrukci, na kterou by se ten material pripevnil a zaroven tato konstrukce zajistovala styk s bednou. Nejde mit ohnuty tahokov jen tak... jak by na te bedne drzel?
Chci podotknout, ze nedelam bednu co bude potazena kobercem, ale chci vzhledove slusny a reprezentativni vytvor srovnatelny s profi vyrobky.

Re: kryci mrizka

ja to resil obyc smrkovejma listickama slepenejma a zajistenejma hrebickama, pak pres to pretahnes jen pruzvucnou tkaninu, ted si nevzpominam, jak se jmenuje,ale maj to v kazdym textilu, kde prodavaj latku na metraz... ty magnetky maj tu vyhodu, ze kdyz pak omylem do beden strcis, jen sklouzne ten ramecek...

Re: kryci mrizka

Té látce se říká streč. Když jsem měl děti malé, dělal jsem rámečky z MDF 10mm - vyříznout, ofrézovat/zakulatit hrany, nastříkat/natřít na černo, nastříhnout látku, potáhnout, přisponkovat, zavrtat štuple do beden a protikusy do rámečků. Je to spousta práce a nelíbí se mi to. Stejně jsem je měl většinou sundané, proto už krycí mřížky nedělám (...a taky jsem na to línej smile). Daleko efektivnější je to ty děti odnaučit (...ty ty ty !!..nésmíš!!! wink).
Jestli máš zafrézované příruby, můžeš je rámečkem překrýt, jako jsem to udělal já třeba na těchto bednách.

Web

Re: kryci mrizka

Richard
Budeme robiť pre jedného zákazníka kryty na repro podobne, ako sú na accutonoch. samozrejme tam je perforovaný plech pripevný z výroby. My to urobíme tak, že hliníková príruba / mriežka z ťahokovu / hliníková príruba. všetko sa to priskrutkuje aj s reproduktorom do dier, ktoré má repro normálne na uchytenie.

Re: kryci mrizka

fedor, to vypada dobre. Jiste ze je budu mit zafrezovany. Asi nic jineho nezbyva nez jit stejnou cestou a jeste to vyztuzit jak uz bylo popsano drive.

Mengel, Accuton se mi nelibi. To bych si mohl kouput skoro uz ty kryty z Dexonu co tady presentoval Baraton. To by byla degradace nejvyssiho stupne. Opravdu chci "as much as elegant" smile Zvuk by mel byt co nejlepsi, ale jsem ochotny udelat zvukove ustupky na ukor vzhledu.