Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Reprosoustavy » Jake reprobedny pro Onkyo?

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [10]

Téma: Jake reprobedny pro Onkyo?

Zdravim ,
mel bych maly dotaz na zdejsi odborniky. Pred casem jsem poridil AV receiver Onkyo tx-sr600 a pouze docasne jsem k nemu pripojil reprobedny oznacene jako ETA2481(8 ohm 130W - ARV104,ARX150 a 2x ARN226). To "docasne" se protahlo uz na 6 let smile A porad mam pocit ,ze Onkyu neco dluzim a ze si urcite zaslouzi neco lepsiho. Poradte co poridit. Chtel bych sloupy,ale pokoj mam jen 4x5m. Cenu bych videl cca do 15000 za 2 kusy. Jeste mam k tomu subw. od Infinity Alpha Sub. Poradite mi ? Dekuji.

Anebo ponechat "docasne" zapojeni. smile smile

Re: Jake reprobedny pro Onkyo?

K ONKYu dobre sedely Focal (nutno dodat, ze Corus 715, to uz neni nijak levna zalezitost) - az jsem se divil. Podle vsechp redpokladu by to melo rvat usi, ale ono se to nekona. na 494 hrajou perfektne. Ja mam 601 a na nich DIY SEASy fGecku a feFku, jejichz mekkost je u reciveru podle mne velike plus.

Re: Jake reprobedny pro Onkyo?

jj, taky doporucuju spis neco s textilem nahore. v kupovanejch se moc nevyznam, ale napis si Johynovi, myslim, ze neco jako ma on je pro tebe to pravy orechovy. s cenou by ses mel taky vejit. je to klasika 10+5+1 s 10BR60, 5MP60 a ted tusim ma na vejskach 27TFFW. nebo kdyz malinko pritlacis, pustil bych ti svoje 3p. moh by sis je prijet klidne poslechnout, mam taky onkyo (501), takze bys hned vedel, na cem ses... nebo muzes preosadit ty soucasny-treba dva RS225, nad to nejakej tangBand treba a na vejsky treba peerles HDS, nebo jestli chces pasek... mrkni treba na htguide.com, ve foru si najdi hotovy projekty, docela se tam podobny kombinace stavej...

(upravil spidla 20. 2. 2008 12:15)

Re: Jake reprobedny pro Onkyo?

Dekuji za tipy.  Spise jsem myslel zda nemate zkusenosti primo s nejakymi reprobednami od firem typu HECO , KEF , Wharfedale apod.  Tady jsou ale asi spise na foru jen konstrukteri co? Otazkou zustava co nakonec hraje lepe. Ja se v tom nevyznam a proto bych asi uprednostnil jiz overenou znacku z obchodu. Ty repro co tam jsou ted (TVM),jsou dobre anebo nic moc?
luikas: A kde bydlis? Kdybych mel cestu kolem.

Re: Jake reprobedny pro Onkyo?

Popravde sortiment hotovych beden vubec neznam. Stacilo mi par nakouknuti do kategorie 10-20k na to, abych se do smrti smrtouci ujistil o tom, ze diy ANO.
Spis nez to cos napsal se divej po Shan, Xavian, mozna i vyssi rady AQ...

Nehnal bych se za 3pasmy s vetsimi basaky, to neni k reciverum prilis dobra volba, jako maximum bych videl tak 8", pokud 3pasmo - zvlast kdyz tam mas sub. Ke kinovemu subu bych v soucasne dobe dal asi prave to 3pasmo 8+4+1. Takove za tve nastinene finance asi nekoupis, ale postavit do 20k by slo a mooc pekne.

Re: Jake reprobedny pro Onkyo?

Opravdu nechceš si něco postavit sám, stačí trochu zručnosti, truhláře(nejlépe někoho známého), chlapi ti tady poradí s teorií-nějaká simulace a pak nejlépe přeměřit a bylo by to. V nějaký době by se měl pořádat nějakej hromadnej nákup ze zahraničí, kde pořídíš celkem levně a zde né moc dostupné měníče.

Re: Jake reprobedny pro Onkyo?

Leon: Proc  to kazit sam ? smile smile  A neni tu nejaky stavitel z OV a okoli se kterym se da domluvit ? Podivam se , poslechnu a treba i koupim.

Re: Jake reprobedny pro Onkyo?

Kdybys netrval na sloupech a luzném vzhledu (dýha atd.), dalo by se uvažovat i něco z pasivních studiových monitorů (Dynaudio, Adam, ...), snad by se do té ceny dalo vejít. Pokud nemáš větší zkušenosti, možnost poslechu v klidu atd, je u té profi techniky málo pravděpodobné, že bys narazil na předraženého šmejda (což v oblasti spotřebky jistě není problém) nebo nějak "zvukomalebně" (tj, jinak než "věrně") laděnou bednu.

KEFky lze pořídit v těchto cenách jako sloupy?

Jinak z okolí OVA je myslím Glatz, dělal víc projektů pro někoho a vzhledově to má rozhodně namakané. Osobně bych se (jako neznalý co se týče ladění beden) držel nějakých osvědčených projektů (Zaph, stavebnice z Visatonu... nevím, jak dobře jsou laděné třeba stavebnice z Intertechnik.de, ale je jich tam dost).

Re: Jake reprobedny pro Onkyo?

ova je ostrava? ja sem z pardubic, to je trochu z ruky... na tom co pise Michal sice neco je, ale zas bych tolik nepausalizoval... ja si z tohoto duvodu vybral na basy 10" s pomerne silnym motorem(ta kontrola membrany by IMHO mohla bejt tak na urovni 6-7"), ta 10BR60 by asi na slabsim recievrovym zesiku mohla trochu zlobit... ale i tak by to byl proti TVM skok kupredu... ale sem toho nazoru, ze dobry bedny se predvedou i na obycejnym zesiku. v komerci se nevyznam, takze s tim ti neporadim, ale kdybych uz si musel bedny kupovat tak v tyhle cene bud z druhy ruky nejaky 2p (ale ty sou dobry tak ke kompu smile ), nebo prave diy(tam zas nemuzes mit tak vysoky esteticky naroky, ale zas vetsinou bejvaj tyhle konstrukce poctivejsi). jinak to co mas za tuhle cenovku funglovky na krame nebude nic moc... mozna bych uvazoval o necem od quise, ale na 3p to taky nebude...

(upravil Benazi 13. 3. 2008 20:56)

Re: Jake reprobedny pro Onkyo?

Právě že to je naopak.V prvé řadě potřebuješ dobrý zes,který tlači.Všelijaké receivry a dom.kina stojí po zvukové strance za prd.
Dělali jsme poslechový test: otec má Onkyo TX-SR602 E
                                         Brácha Marantz PM 7200
                                        kámoš Dexon Dap 700
                                        bedny AQ kentaur 680
http://eshop.dexon.cz/popisy/27036.pdf

https://i.postimg.cc/sG2Q5qRw/452659.jpg https://i.postimg.cc/7G9JGDj5/452665.jpg https://i.postimg.cc/Vrmbk5Zy/452670.jpg https://i.postimg.cc/MXZQkMjV/467211.jpg

Další bratříček Dap 500 slušný stroj.
poslechové testy jednoznačně prokázaly kvalitu konce Dexon Dap 700, Marantz PM 7200 rovnocenný až po přepnutí do třídy A , onkyo až na třetím místě.Z toho vyplyvá že domácí hifi stojí za prd.

Příspěvky [10]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Reprosoustavy » Jake reprobedny pro Onkyo?

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£