Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 1 z 3)

Audioweb.cz » Autohifi » Ozvučení Nissanu Sunny

  Stránky: 1 2 3 »»»

RSS

Příspěvky [1 až 20 z 45]

Téma: Ozvučení Nissanu Sunny

Ahoj kluci. Chci si ozvučil tohle auto a byl bych rád za vaše názory, připomínky a rady. Prozatím budu reproduktory živit rádiem, časem plánuju zesilovač. Vzhledem k omezenýmu rozpočtu vybírám z levnějších, nebo starších komponentů, ale doufám, že i tak bych mohl "dostat" příjemně hrající sestavu
Dopředu se vejdou 16cm basáčky s hloubkou 75mm max. Tam se v nabídce moc neorientuju, takže uvítám rady. Výšky mám Sinus Live Neo 25s, který bych rád použil.
Do kufru chci 25cm sub v bedně okolo 30-ti litrů. Jako prozatimní pohon mám 2x 50W Sencor. Přemýšlím o Dexonu WD 100 (líbí se mi citlivost, míň už Fs), Helixu (Dark) Deep Blue 10, dál o Monacorech CRB-250 TCR a CRB 10-TC (nevím jestli vzhledem k cenám nelžou parametry, u 10-TC nizká citlivost) a o DLS Classic KW10.

http://eshop.dexon.cz/popisy/k61.jpg
http://www.ahifi.cz/subwoofery/helix-dark-blue-10.html
http://www.monacor.cz/catalogue-product … SubKtg=315
http://www.monacor.cz/catalogue-product … SubKtg=322
http://www.ahifi.cz/subwoofery/dls-kw10.html

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Mno vzal bych asi toho Helixe!Nejaky kompa do dveri a vzadu nechat jenom ten basak!Pokud repro jen na radio tak vybirej mezi repro Hertz.

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Ale hlavne se obloukem vyhni DSK. Mam strach, ze by ti je tu nekdo mohl doporucit...

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

O řadě DSK už jsem slyšel ledacos "pěknýho", neboj...:) Umbro, Hertz sice má pěkný citlivosti, ale jsou měřený nestandartně. Takže ve skutečnosti jsou pak o pár dB nižší než je uvedeno, ne? Alespoň toliko jsem kdesi kdysi četl...

(upravil Dj Way 19. 2. 2008 22:41)

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Pocul som hrat ten subik DreXoN BSS 1255 (vo fabii) a asi by som si ho nekupil, urcite k nemu treba aj subsonic, dost lietal a hral pomerne tvrdo. Jeden kamos ma JBL JBL GT4-12 v uzavretej asi 20l ozvucnici a si myslim, ze to bolo o dost lepsie ako ten DreXoN. Tu je ten JBL ale aj s ozvucnicou: http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product- … =93191204A

Web

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Sice predpokladam, ze se svym nazorem neuspeju, ale spis bych doporucil se na SW vykaslat a udelat poradne predek. Nepises, co mas za radio, ale jako peknou kombinaci bych zvolil treba starsi Denon (DCA 600) a DLS C6, popr. se starsim Clarionem, dle financi, a hlavne poradne udelat instalaci.

Dexon si hned vyskrtni, jestli nejsi masochista.

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Tohle doporucim i ja. Ne primo znacky, ale koncepci. 6.5 s dobrou vyhybkou a dobre osazeny umi udelat peknej bordel, to ted zjistuju u sebe.

OT: Dokonce mne napadaji kacirske myslenky o subu se 4mi a vice 6.5" - bude to prostorove nenarocne.

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Michale, ty už máš v autě zabudovaný vpředu ty Seasy? Poreferuj kdyžtak. Myslím, že by nebylo na škodu ukázat všem, jak se liší zvuk tvých repro na rozdíl od konvenčních autohifi instalací.

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Chacha. smile

Ono se od te doby zmenilo spousta veci, vcetne auta, takze vysledek je ten, ze me SEAS do auta uz ma nekdo jiny a dela s nimi monitorky k pomilovani. smile

Vydrzte, audio do auta se dela na jare a v lete... smile A u mne bude prvni na rade ta silenost prehravaci. Navic v soucasnem aute jsou pozice na 6.5" ve dverich a pak tusim jeste na koaxy 5" pod sklem. Tedy idealni pro 3pasmo, coz take udelam, az to jednou budu delat. Zatim ani necitim potrebu, s dobrym zdrojem signalu (ktery ted nemam) hraje palubni docela dobre (pioneer).
Proto jsem taky prestal klasicka repra do aut doporucovat, kdyz se ted nemuzu na nic odkazat. Porad si myslim, ze jiste druhy menicu (bez "skutecneho" phaseplugu) zvlast v soucasne dobe cen v USA nakopou komercnim soustavam zadek, ale je s tim vic prace a vysledek neni predzvykany, ale vice odvisly od schopnosti a vlozeneho usili.

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

No já jen, že Mathes jde cestou konvenčního autohifi. Já bych se chtěl ubírat právě cestou Seasu, nebo i jiných, a vytvořit tak kombinaci adekvátní 5-tikanálovému Audisonu. No a taky při pokukování v eshopech s autohifi, když pominu kompa bez výhybek, ceny spolu s kvalitou rostou a rostou. Proto jsem zmiňoval ten rozdíl mezi autohifi (středobas + výhybka + výškáč allinone) a DIY instalací včetně zbastlené výhybky.

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Tam byva problem prave ve "zbastleni" vyhybky. Mereni v aute - no, co si budeme vykladat - a malokdo je schopen poznat neduh jenom sluchem, i kdyz to jde, nebo metoda pokus omyl.
Pokud bys tou cestou sel, rad budu u toho. U tveho pezota bude prvorade udelat neco s dvermi. Projdu web a kdyztak to placni do samostatneho threadu, at tu nezaclanime u Nissanu.

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Zatím probíhá level 1 - příprava na vytlumení dveří, takže to budu řešit později.
Mathesi, uvažuješ koupit lepší zes? Tím budeš živit sub? Tak ten Sencor dej nejdřív na přední repro a až budeš mít lepší zes, přidej sub.
Mimochodem, měl bych na prodej 2-kanál Dexon myslím SAD 2050. Má na sobě červenej nápis 200W smile
Asi to bude něco jako ten Sencor, i když ve fávu s HS250 hrál pěkně, přehlušil i motor ve 130km/h:-)

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Prave v ramci toho levelu 1, bych ty dvere vyresil poradne. Kdyz mas ambice tam davat neco lepsiho nez spotrebku...

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Zesilovač bych chtěl nějaký 4-kanálový magnat, nebo mac audio. Mít teď peníze, koupil bych si Sinclairovu 4050 Red Attack a zapojil ho 1+2 na předek a 3+4 můstek na sub.
Rádio mám na prd ("červená" řada sony). Je to dárek od přítelkyně, který ji doporučili "odborníci" v elektře. Na jaře/v létě chci koupit lepší. Proto jsem nepsal co mám.
Tome, na toho Dexona se zeptám kamaráda. Chtěl by zesík na přední repra. Kolik za něho? Jinak ano, bude hodně podobný Sencoru-2x 50W (2x 100W max), výhybka pro sub Ano/Ne...
Jak tlustý tecsound nalepit na dveře?

(upravil Tom 20. 2. 2008 12:13)

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

http://data.dexon.cz/profily/au02_01b.jpg
Tady je ten zesik v recenzi. Má pevnou dolní propust na sub a vysokoúrovňový vstupy. Poháněl ni v můstku nejdřív ARN226 a teď Hertz HS250, vždy bez jakýchkolin problémů, mám ho asi 3 roky.
Tecsound od Michala, dal bych 2mm + ALU

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Nemas ten HS250 nakonec taky ode mne?

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Ne ne, mám ho novej asi 3/4 roku, koupil jsem ho v jednom e-shopu ve výprodeji. Ale od tebe mám inspiraci smile

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Tecsound od Michala...?

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Michal ho tu před časem nabízel, spoustu lidí ho přes něj má, včetně mě. Ale v bazaru to už není v nabídce, tak nevím. Byl přes něj levnější.

Re: Ozvučení Nissanu Sunny

Čéče to už nějak nepamatuju... Takže výzva pro Michala - dá se od tebe ještě koupit Tecsound? Jo Tome, co za ten Dexon?Já měl svůj Sencor za 500,- (vycházel jsem z ceny od Sinclaira, když viděl střeva), jen abys věděl, takže popřemýšlej kolik chceš ty.

Příspěvky [1 až 20 z 45]

  Stránky: 1 2 3 »»»

Audioweb.cz » Autohifi » Ozvučení Nissanu Sunny

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£