Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 4 z 4)

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Ochrana k zosilovaču

  Stránky: ««« 1 2 3 4

RSS

Příspěvky [61 až 71 z 71]

Re: Ochrana k zosilovaču

ehm, současty sou už fakt na doraz aby to aj niako ladilo, pri rele rozsirit dps a na druhej strane posunuť tie dva kondiky a je to, predsa M stačí smile

Re: Ochrana k zosilovaču

Posuň si aj konektory fastin smerom od toho relátka, prípadne naopak..Nenapcháš tam ani prt. Navyše ak ten prt má izolačnú bužírku..

(upravil dodik 9. 2. 2009 18:43)

Re: Ochrana k zosilovaču

Ahoj, pri použití týcho ochrán v praxi som narazil na problém zo zapojením do prevádzky, prikladám blokové schéma(narychlo načarbané v malovaní)
Problem spočíva v tom že ak to zapojím takto ako to je relé nezopne, ak ale ochrany pripojím z dalšieho pomocného trafka(adapteru) kde GND prepojím s GND vystupu ochrana funguje ako má, len sa tomu chcem vyhnúť pretože už nieje dostatok miesta.
Tu je v blokovej schéme nakreslené ako sa ochrana má zapojiť http://img514.imageshack.us/img514/2815/popisvz9.jpg a moja schema http://www.postimg.cc/image.php?v=Pq1HfEn9
Za postrehy vďaka.

Re: Ochrana k zosilovaču

Tyto ochrany sem montoval uz do 4 zesilovacu a nikdy nebyl zadny problem.Napajeni bylo vzdy brano z transformatoru pro koncove stupne.Tak ze mas nekde chybu.. GND ochrany musi byt samozrejme pripojeno na stred trafa,jinak ti rele nesepne! Tohle si zkontroluj.

(upravil Dohnalik 27. 10. 2011 15:39)

Re: Ochrana k zosilovaču

Tak oživuji toto téma, jelikož jsem si zmíněné ochrany vyzkoušel a fungují velmi dobře, udělal jsem jim i vylepšený plošný spoj, upravil je pro stabilizátor se zenerkou a překopal na novou součástkovou základnu.Ochrana je oprásknutá z Tesla 820A, jen trochu upravená. Tuhle verzi, která mí misto monolitického stabilizátoru zenerku s tranzistorem, nemám odzkoušenou, ale myslím, že problém nebude.

Schéma
https://lh5.googleusercontent.com/-b60pVfAM4cw/Tqlcc9IwAwI/AAAAAAAABY0/kquPgQrKFyI/s1440/schema.PNG

Deska
https://lh5.googleusercontent.com/-Zi2PIEH9wTA/TqlcdJBnERI/AAAAAAAABY0/AEEJcTiFlms/s1440/deska.PNG

Foto první verze
https://lh4.googleusercontent.com/-euZK2GPgwUk/ToYEe3RqwDI/AAAAAAAABVk/vkrTES2AhCA/s912/P9300601.JPG

Každý navrh na zlepšení příjmu, pokud má někdo zájem o BRD soubor, tak je zde.

(upravil Bobeš1 27. 10. 2011 22:19)

Re: Ochrana k zosilovaču

Na záporné napětí to nefunguje!
Máš ve schématu přehozenej kolektor s emitorem u tranzistoru T 6!

Re: Ochrana k zosilovaču

Sakra, udělal jsem tuhle chybku, když jsem prohazoval tranzistory za jine typy, ma prvni verze funguje na obě polarity napětí už od asi 1,5V. Díky, už pracuju na opravě (ono to bude fungovat i takhle, jen ten tranzistor stačí v desce otočit).

(upravil marda 4. 11. 2011 17:11)

Re: Ochrana k zosilovaču

Je zvykem, že přívod od zesilovače jde na střední vývod relé. Tys to narval na krajní.

Re: Ochrana k zosilovaču

Zdravim, vim jak je oblibenej tady pandatron, tak se radsi zeptam jestli je to jejich reseni ochrany v pohode, at nedopadnu jak s predzesilovacem. Je to z KTE. Zarazi mne, ze to je na stereo, obvykle vidim pro kazdej kanal jedno rele, ale kdyby to fungovalo..
http://pandatron.cz/?26&ochrana_reproduktoru

(upravil right13 27. 7. 2013 20:30)

Re: Ochrana k zosilovaču

keď už sa tu tak pekne zbierajú. Dávnejšie som s opampom upravoval klasické teslácke ochrany. BRD som stratil tak som tu dosku prerobil, rozmery 79x47mm

http://mirprojekt.webnode.sk/ine-/ochra … uktorov/#!


P.S. na fotkách DPS je jedna chyba ktorá ich znefunkčnila, to som samozrejme upravil ked som to našiel ... Nájdete ju niekto ?:)

Web

Re: Ochrana k zosilovaču

Ad Pandatron - v jejich diskuzi je oprava zapojení, pokud to nesmázli. Takhle se to dělalo u levné spotřebky, společné relé pro oba kanály...

Web

Příspěvky [61 až 71 z 71]

  Stránky: ««« 1 2 3 4

Audioweb.cz » Zesilovače, receivery » Ochrana k zosilovaču

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£