Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


Audioweb.cz » Autohifi » Zosilovač k Seléniu

  Stránky: 1

RSS

Příspěvky [10]

Téma: Zosilovač k Seléniu

Zdravím, akurát robím búdku pre Selenium Streetline 12W2A (55l bassreflex, 45Hz) a chcem sa spýtať aký zosík by ste odporúčali. Rozmýšľal som nad MacAudio MPX 2500 ktorý by mal do 4ohm dávať 240W. Bojím sa však čo to bude robiť bez subsonicu...

Re: Zosilovač k Seléniu

bez subsonicu to voděláš. sad

Re: Zosilovač k Seléniu

Ani nie, ked to neskuria ti, co posielaju videa do realm of excursion. Len to nehul pri sub testoch na plny kotol. Tych 1x240W tiez nemusi byt celkom pravda. To zistis ciastocne napr podla poistky v zosiku. Ak ma 20A, tak tych 240W je akurat snom.

Re: Zosilovač k Seléniu

Komare prosimtě.... ty z Realmu jsou poměrně profíci a maj ty bedny na ty SPL dragy odladěný, a než postnou dobrý vidko tak taky leccos odsmažej. 240W v akustickym zkratu je zadělávka na odkouření repro uplně normálně.

(upravil KocuR 16. 1. 2008 11:16)

Re: Zosilovač k Seléniu

A nemáte tip na nejaký zosík v podobnej cenovej a kvalitatívnej relácii ktorý by bol vybavený aj subsonickým filtrom?
Inak MPX2500 má Highpass aj lowpass , keby som to pomocou highpassu obmedzil zdola na 40Hz (nižšie už sa nedá) tak by to mohlo byť nápomocné pre reprák, len či by bol budúci majiteľ spokojný s tým ako to bude hrať subwoofer testy :-/

Re: Zosilovač k Seléniu

Mal by byt spokojny s tym, ze to bude tlacit ako dive. Aku ma strmost ten Highpass filter? Ono vacsina tych autozosikov ma HP na 40Hz najnizsie.

Re: Zosilovač k Seléniu

12dB/okt.

Re: Zosilovač k Seléniu

Já sem koukal po tomhle: SPECTRON SP-A2200 má i nastavitelnej subsonic a bassboost, stojí okolo 2,9k, ale nevím, jak to bude s kvalitou...

Re: Zosilovač k Seléniu

Ak 12dB, tak sa neboj, ze to nebude skakat na nizsich frekvenciach. Kludne to tak moze hrat. Dvihajucu sa vychylku akurat skroti ten HP filter a ubytok velky nebude, auto basy posilnuje, tak ci tak. Bude to hrat a zaroven to neodpali bas.
HP filtre pre subsonik mavaju od 24dB/okt vyssie, taky ozajstny subsonik na Xoveroch ma aj 36 alebo 48dB/okt.

Re: Zosilovač k Seléniu

No tak reprák dnes konečne po dlhom čase došiel, takže som konečne mohol vyskúšať subwoofer. Na repráku ma dosť sklamal plechový koš, normálne som sa ho bál poriadne priskrutkovať k bedni... Zvuk bol ale pri domácom teste celkom fajn, pri porovnaní s ARN312 jednoznačne bolo počuť vyššiu citlivosť, aj basy boli o niečo rýchlejšie a tvrdšie. S tým ladením by ho však pri 20Hz ktoré sú pri subwoofer testoch bežné, asi utrhlo. So zapnutým HP nastaveným na 40Hz to ale išlo podľa očakávaní. Za takú cenu celkom fajn basák.

tu je biedna fotka, digitál bohužiaľ nemám sad
http://img227.imageshack.us/img227/9703/p0347ap4.th.jpg

Příspěvky [10]

  Stránky: 1

Audioweb.cz » Autohifi » Zosilovač k Seléniu

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£