Re: PA suby v autech

No ja mám v kufri dosť úzku bedňu s Deltou12LF a vždy ako som pridal pri rozbiehaní, tak sa prekotila... Tak som to vyriešil tak, že na vrch bedni som dal 2 samorezky, na nich držia pocínované očká z reprokáblu a  ide to okolo strednej hlavovej opierky vzadu... Drží to na 100% a nieje to takmer vidieť...
http://www.imagewoof.com/view_thumb/b8c74932/Delta.JPG

Web

Re: PA suby v autech

no to je to - mě ta bedna ujíždí komplet celá.

Re: PA suby v autech

Mne sa len prekacovala... Inak nemá kam ísť... Ale aj tak, po semestri budem robiť dvojité dno... Takto zaberá moc miesta...

Web

Re: PA suby v autech

normálně chemoprenem zespodu nalepit pásky suchýho zipu - pokud máš dobře ukotvenej tapec na dně kufru, tak se ti to taky ani nehne

Web

Re: PA suby v autech

Já měl pod boxem položenej zbytek běhounu z balónu. Kus gumy asi 50 x 40cm. Bedna se ani nehnula. Zrovna včera dostal Jarouš vzorek ve verzi "rohožka" smile

Re: PA suby v autech

Ahoj kluci. Do auta přece patří autosub. Žádný PA! PA reprák v podmínkách auta trpí a je to celkově slabota.
Zkoušel jsem dát svou 12lx60 v BR ozvuč. do auta a už pří relativně nízké hlasitosti kuckal sad
Nehraje moc dobře ani doma. Kdo ho chce, je k mání smile
Do auta autosub a domů Hi-fi sub.

Re: PA suby v autech

tak s tím jdi do bazaru(12LX60)
jinakv jaký bedně jsi jí měl a kolik ti zbylo místa v kufru?
kolik za ní vůbec chceš? tak 2500,- ne?

Web

Re: PA suby v autech

Vasku nesouhlasim. Ale hrube nesouhlasim. Deleni "PA,auto,hifi" je podle mne nesmyslne. Kde je hranice mezi jednim a druhym? Kdyz jsem nastavoval jednomu znamemu sub do auta, mel podobny problem. Nakonec vse bylo jenom nastavenim propusti.

Autohifi veci jou ty co se prodavaji v auto eshopech? Autosuby maji "velkou vychylku a obrovsky magnet"?
PA veci jsou ty z prodance? Basy maji vice vlnek misto jedne a papirovou membranu?

To, ze PA v aute trpi - jedinne co bych z toho bral jsou vibrace, PA maji obecne mene mista v mezere (tedy jinak - AH reprozbozi se obecne dela s vetsimi tolerancemi a s vetsi mezerou, protoze se pocita ze to budou pubertaci vozit v kostitrasech na vyseptanych nebo "tunenych" podvozcich coz implikuje ZNACNE nizsi citlivost a to se mi nelibi)

Usuzujes na zklade jedne 12LX60 v dale neidentifikovanych/nepriznanych podminkach, nebo nejake sirsi zkusenosti?

Re: PA suby v autech

To je pořád to samé. PA reproduktory nejsou pro každého, musí se s nimi umět zacházet.

Re: PA suby v autech

Podle této teorie by bylo záhodno ozřejmit, který sub je nejlepší na WC, ať mám jasno a vím, co tam koupit...
Jediné, co je dobré u PA repro dodržet je to, aby se slunko nemohlo opírat do části membrány a tak ji zkroutit.

Web

Re: PA suby v autech

Vašek: Tak to je teda dobré lol 12LX nehraje dobře ani doma   roll  Já bych použil jedině do autosubu PA reproduktor.

Web

Re: PA suby v autech

to je přesně ono. jeden zklamanej člověk, protože se mu něco nepovedlo, a PA je prostě bída big_smile
já už bych níž než do poloprofi nešel, a nevím zda bych se nechal u jakéhokoli repráku překecat na gumovej závěs. asi ne smile a jestli si chceš poslechnout jak to hraje, tak v okolí kladna můžeš smile

Re: PA suby v autech

Kritik, Crashpc: som za váš názor a prečo?? dal som sa nahovoriť pred pár týždňami vlastnými inštinktami a skúsenosťami iných, že veľmi dobrý SQ sub do auta je predator12 z carpoweru, ja som ho samozrejme použil do domáceho použitia, a neskutočne som sa sklamal, ako som už na inom fóre uviedol z pa subu sa jednoducho nedá prejsť na hifi sub, jednoducho tam chýba PA razancia a ´´ničivá´´ dynamika.

Web

Re: PA suby v autech

každýmu fakt vyhovuje něco jinýho, ale já dám nevím co právě za tu dynamiku, a nádherně barevnej a strukturovanej kostrbatej ostrej bas(jakej přívlastek tomu ještě přiřadit), přestože není tak hlubokej. já jsem se stále s tou nedostatečnou hloubkou moc nesmířil, ale s měkkym nečitelnym basem bych to viděl ještě hůř. až budou peníze, půjde domů 15" až 18" profík od BC, Fane nebo RCF.

Re: PA suby v autech

Zrovna nedávno bratr montoval 12LX60 do nějakýho aktivního subu...
Když jí ale srovnám s Power12, jsou to repráky podobnejch proporcí, tak ta Power12 je bytelnější. 12LX60 má "pouze" 4 žebra, Power12 jich má 6. Asi ví proč. Ten magnet váží 9kg...

A tuhle jeden typan rozstřelil auto, měl tam v bedně 2ks Pioneer 307 a že mu repra nějak chrčí. To musela bejt prda jako blázen, páč byly rozstředěný. Mají sice plechovej koš, ale poměrně tuhej a ze silnýho plechu. Tak je naheveroval zpátky tak, aby nechrčely a hrajou dál.
Kdo ví, co by udělal ten provík. Buď by to ustál bez úhony nebo by ta slitina povolila a byl by napůl...

Re: PA suby v autech

docela by mě zajímalo, kde ty SW řežete (LPF).

Re: PA suby v autech

Nečekaně hodně reakcí smile
Né, zatím si 12lx60ku nechám doma na domácí poslech, než půjdu do 2x (Peerless XLS + passiv). Už se nemůžu dočkat (ve 35l, 105db na 25hz). 12lx mám asi v 60l (přesně to už nevím, musel bych spočítat a přeměřit BR). Nepotřebuje zas tak velkou ozvuč.
Tím, že je PA do auta blbost jsem myslel hlavně praktičnost umístění. Když ho dáte do plata jako free air a někam to pošlete a nezabijete se o nic před váma, tak se o to stopro postará ten PA co byl ještě před chvílí za váma sad Když bude v bedně, bude šíleně velká. Myslím, že u většiny profíků tak 100 a více litrů. Dnes se prodávaj autosuby co hrajou v 20ti i v méně litrech.
Jasný, že je na každém aby si vybral, co bude kde poslouchat. Mě právě vyhovuje měkčí bas. Volím proto suby gumovým závěsem, větším pohonem, větší výhylkou atd.

Sendy: na WC jedině profi smile)
Crashpc: promiň, nejsem z Kladna ani z okolí. Rád bych si to poslechl a dal ti naoplátku poslechnout mé autí. A právě ta hloubka basu o které jsi psal. Profíci hrajou fajn (i dost nahlas, ale musíš je zespoda dost oříznout, aby hned nefuněli).

Doma budu mít woofer jak na filmy, tak na hudbu a nemám rád názory, že pro hudbu (v dnešním počítačovém a  světě) není potřeba nic co hraje pod 40Hz. Tam je ještě spousta muziky, kterou vám některé repro prostě nezahraje.

No to je tak celý a jak říkávali Lunetici: Ať má každý z nás tu muziku svou... smile

PA zdar !!! smile

Re: PA suby v autech

Jo a v autě to chce v první řadě tlumit. A až ve druhé znovu tlumit. A tlumit. Jinak se radost nekoná.
A poslední věc. V žádném případě nedávat repráky do plata a honit je autorádiem. A když už koupíte solidní zes., tak ho nemontujte na plato!!!!
Už jsem pár takových maniaků viděl a bylo mi jich moc líto...

Re: PA suby v autech

Boduard: ano, autohifi reproduktory jsou opravdu (naschvál i nechtěně) hardwarově modifikovaný pro práci v autě, a PA na to primárně neni stavěný. myslim že by se cívka taky vystředila, ale naštěstí u reproduktorů nikdo nepočítá s crashtestama. asi by měl smile
Jinak já mám magnet ještě těžší, jezdim s tim ve feluně, občas to narvu do nějaký díry, a reprák zaplaťbůh drží.

Vašek: už se to rýsuje. jen jak bude příležitost. zkusím tu 12TBX100 ve 48ti litrové bedně dotáhnout na 36-100Hz -3db, citlivost kolem 93db/1w.
jojo, škoda, taky bych to rád slyšel.

Re: PA suby v autech

Kluci, neudelame nejakej AudioWeb Autohifi sraz? smile

Sice momentalne nemam v aute nic na koukani, ale na vase veci bych se kouknul rad.