Jít do obsahu fóra

Nejsi přihlášen. Přihlas se nebo se zaregistruj.


(Stránka 46 z 48)

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Tipy z inzerce, aukcí a podobně

  Stránky: ««« 1 ... 44 45 46 47 48 »»»

RSS

Příspěvky [901 až 920 z 948]

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

Použitelný je generátor z datasheetu LT1115

http://cds.linear.com/docs/Datasheet/lt1115fa.pdf

str. 14 všechny součástky jdou nasamplit nebo nahradit

a tady je v podstatě návod jak to ještě vylepšit..

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph … ght=lt1010

Web

(upravil jura80 24. 6. 2012 19:09)

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

Ahoj.

pzwak: Díky za námět (a taky za email), a současně se omlouvám za pozdější odezvu- dřív to nešlo. Tu možnost termistorů samozřejmě znám- sám jsem pro první pokusy používal žárovku (jako PTC, ale to je jedno). Pro nějakou jednoduchou variantu generátoru by tahle možnost asi byla fajn, jak žárovka, tak třeba ty trochu víc "cool" termistory. No, nevýhoda všech těchto řešení ale je ve větších zkresleních na nejnižších kmitočtech. Třeba žárovka 24V/50mA, u mé zkušební konstrukce, udělá něco nad 0,2% zkreslení na cca 6Hz. Pokud použiju ke stabilizace Vactrol a vyhraju si kolem časových konstant, můžu se v pohodě dostat hodně hluboko pod 0,01% na 5Hz.;) Nicméně, hodně uvažuju kolem kombinace vactrolu na nejnižších kmitočtech a žárovky trochu výš. Všechno má svoje výhody a nevýhody- uvidíme.

reed: Taky děkuju. To téma na hifi.slovanetu jsem četl komplet, a až jsem se podivil, jak nízkých zkreslení jste dosáhli (zvětšením časové konstanty u aktivního filtru). Což ale není mým cílem- já se snažím spíš dát do kupy univerzální, kvalitní, širokopásmový generátor, z těch nejlevnějších a nejobyčejnějších součástek, samo, taky s nízkým zkreslením, ale teda s tak nízkým, jak to ještě má smysl. Má to svoje problémy (ty neobyčejnější součástky), ale výhody jsou jasný. A speciálně, ten generátor mám navržený komplet z tranzistorů. A všechno je moje, původní. Tranzistory jsou fajn taky proto, protože se dá generátor snadno zlepšovat přímo jako hotový kousek, klidně bez změny obrazce PCB, jen záměnou tranzistorů, pracovních bodů...

A jinak, pokud by ten generátor z datasheetu měl dobře stabilizovat amplitudu, musí tam být potenciometr s vyloženě precizním souběhem (to taky není můj cíl)...
______________________________________________________

Koncem týdne jsem něco naměřil na vactrolu NSL32SR3 a nestíhal jsem se divit, jak se to v reálu chová. Má vysoké teplotní koeficient odporu, kladné (+0,007/K (!!!) ). Hmm, staticky určitě. Dynamicky se to chová tak, že po zahřátí odpor nejdřív začne klesat, pak teprve stoupat. Taky to má vliv na stabilitu- podstatné... Neměl by tady někdo ponětí, jak jsou na tom ty vactroly z toho zapojení z datasheetu???

Předem dík za info.

Web

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

pzwak napsal:

Ten generator by stal rozhodne za hrich, ale myslim ze pujde jeste hodne s cenou nahoru. Kdybych nemel Hameg 8037 http://www.akh.se/hameg/hm80/hm8037m.pdf tak bych do nej sel.


Jak se tak dívám, tak 4 hodiny před koncem je tam jen 1100Kč... To Aukro asi fakt jde do kytek (to říkají i další prodejci)...

Web

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

no vidis, a skoncil na 2950,- coz uz je realnejsi cena. Samozrejme je otazkou jeho stav, ale pokud je ok, za ty penize stal...

Web

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

No, vidím, vidím... Nakonec se přece jen objevili přihazovači, co chodí těsně před koncem aukcí... Myslím, celkem optimistická zpráva.;)

No, ale stejně, když vzpomenu, jak to třeba bylo s prodejem součástek, například dva roky zpátky, a jak je to dneska, no, nevím, nevím... Pamatuju si hromadu nicků těch, kdo třeba brali i ode mě, ve velkým, no, a dneska, dneska, jak to sleduju, tak většina z nich se vrátila na Aukro rozprodávat všechno to, co tam nakoupili.

Web

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

Jura80: takovy je zivot, nejen penize jsou v obehu. Pokud na tom prekupnici vydelaji, jejich vyhoda, ale uz ani tam to tak moc nechodi... Aukro se stalo eshopem se vsim moznym povlem a zajimavou vec aby tam clovek hledal jak jehlu v kupe sena.

Web

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

iba Košice, tesla azs 223
http://elektro.bazos.sk/inzerat/1638280 … zs-223.php

a k tomu tesla ars 1034 ten istý predávajúci:
http://elektro.bazos.sk/inzerat/1638227 … s-1034.php

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

Jura80: Dosáhnout ultranizkeho zkreslení přeladitelně tak aby se to dalo použít pro měření dnešních zesilovačů tzn. zkreslení 0,00nic nebude žádná sranda. Ale držím ti palce smile Většina lidí má na oživovačky nějaký dělaný nebo profi generátor fcí který nevyhoví pozadím pro měření, mnohdy ani tvarem sinusu nebo náběžnou hranou obdelníku.. Ten kdo měří  zkreslení přes zvukovku má většinou generátor na pevném kmitočtu (1, 6, 10kHz ap.)

Jinak jen pro sinus je bezva tohle

http://imageshack.us/photo/my-images/85/sinxt.jpg/

viz.

https://www.audioweb.cz/viewtopic.php?id=11340

opa ten vactrol nahradil ledkou a fotoodporem v trubičce a výsledek má na těch 6kHz excelentní...

Web

(upravil mechanik 29. 6. 2012 18:16)

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

jura80, to je na aukre uplne normálne, ja som tak pred pár rokmi kupoval DENON DCD tušim 1(5?)20 alebo 60, držal sa na 1800Kč a asi pôl hodinu pred koncom začala ísť cena hrozne hore, povedal by som skôr v posledných minútach, prihodil som hádam +2000Kč a vypísalo to že nedosahujem dostatočnú sumu... (už bola vyššie)  a skončilo to tušim niekde okolo alebo dokonca nad 5000Kč big_smile

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

Zdravím,

díky za reakce.

pzwak: Hlavní asi je, když ty součástky někde neleží a nestárnou, nebo když je někdo neprodává za neúměrně vysoký, lichvářský ceny. Jinak si to ale neumím vysvětlit. Ti nejsilnější zákazníci, podle odběrů a pod., asi byli drobní podnikatelé, hmm, jakoby snad zkrachovali, nebo co- nevím. Jeden dokonce nedávno rozprodával s tím, že prodává z důvodu finanční tísně (ale to zrovna asi nebyl podnikatel). No, to je taky život.

reeb: Teď nevím, co si představuješ pod pojmem ultranízkýho zkreslení. A taky, o jak nízký zkreslení se snažit. Já osobně mám představu, že tam má být tak zhraba pár tisícinek procenta. Každopádně, díky za podporu. Jo, a to téma o generátoru na Audiowebu a to schéma jsem samo viděl- dík.
Můžu se zeptat, proč tam použil vactrol domácí výroby, co to má za výhodu oproti hotovým vactrolům? Jinak, na 6kHz by se dalo při stabilizaci obyčejnou žárovkou udělat tak asi 0,00025% při amplitudě generátoru 2,1Vef, i míň, podle amplitudy na té žárovce (v tomhle případě 0,7V na žárovce 24V/50mA). Když vezmu vactrol, tak potom je možný, že třeba na 6kHz dá větší vlastní zkreslení, než dělá žárovka (ale jen úvaha, takhle malý zkreslení nemám jak měřit)...

mechanik: Jo, jo, Aukro je nevyzpytatelný. Jednou jsem takhle, ku svýmu překvapení, prodal za cca >200Kč hromádku několika germaniových tranzistorů a diod...

Web

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

no treba ty germaniove trandy a diody nekdo chtel do sbirky. Ono sehnat tranzistory ze zacatku jejich produkce treba z roku 1955 napr. hrotove z USA je docela problem a sberatele jsou vsude a sbiraji kde co smile A teslacke ve sklenenych bankach delane jako elektronky asi taky nema kde kdo. Brzo to dopadne stejne i s temi beznymi typy... a treba zalitujes, ze jsi je prodal... wink

Web

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

Tisícinky jsou OK, např. pro měření zesíků DPA..0,00025% je krásný výsledek, to chci smile
Použil vactrol vlastní výroby protože je skrblík smile

Web

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

Zdravím po nějaké době (nějak nebyla možnost psát).

Já to vidím tak, že za takových třicet let se stanou sběratelský kousky i z běžných KC, KF, KD, KU... Ale kdo ví, co bude za tak dlouhou dobu...

Těch 0,00025% jsem myslel jako teoretickou hodnotu zkreslení (při těch uvedených parametrech), co "vyrábí" jen žárovka sama od sebe. Zkreslení zesilovače, kondenzátorů, rezistorů, potenciometru a tak podobně jsem neuvažoval. Každopádně, já jsem u toho svýho generátoru šel tou cestou, že například na úkor zkreslení tam budím rozkmit přes em. sledovače, ty transformují vstupní impedancu rozkmitu na vysokých kmitočtech, a tím pádem na 500kHz dostanu menší zkreslení. V ak. pásmu se naopak zkreslení zhorší. Mělo by se to držet kolem několika tisícin %. Až bude hotovo, nechám to proměřit a dám vědět.;)

Web

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

http://www.annonce.cz/inzerat/dve-repro … 41es6.html

Třeba to někomu přijde vhod pokud je ještě má.

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

http://aukro.cz/aktivni-subwoofer-schne … 86960.html

Nic proti inzerátu, ale ten popis mě dostal ;o)

"Co se týká zvukového projevu... no prostě to "duní"... to je asi tak všechno co vám k tomu řeknu - z mého pohledu kvalitního audia jsou víceméně všechny běžně prodávané subwoofery naprostý nesmysl... ale lidé to používají, chtějí, kupují... Takže pokud skutečně "chcete domů subwoofer", tak si vydražte tento, protože to bude "dunit" stejně jako jiná "dunidla" smile))"

(upravil Lojzek 7. 9. 2012 19:15)

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

ATOMIC

big_smile big_smile super big_smile big_smile

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

Hele, pánové, mám pár let aktivní subwoofer Aiwa TS-W9, snad to píšu dobře, protože mi tehdy dorazil z Aukra v dezolátním stavu. Nebylo pomalu k přečtení označení, ale vyfoukal jsem ho, čistý a funkční, žádné nafouklé kondenzátory.
Chci mu udělat novou boudu, naprosto rigidní z hlediska možných rezonancí, no bude tím pádem větší a těžší, ale hlavně vyměním kabeláž k basáku, provázky, a basák který má průměr pouhých 16cm, ten vyměním taky.
Chci vědět za co.
V porovnání se subem z domácího kina, vybavuju si, tenhle fakt hrál, tamta krabice jenom hučela. Myslím, třebas to nebude Hi - Fi, podstatně zlepšit se to asi nechá. Jaký basák, místo Aiwy?

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

Bože, proč to píšeš sem?! Prakticky chceš novej návrh subu (ozvučnice i repro). Takže si zvol nějakou finanční hladinu, vyber repro a podle toho se udělá ozvučnice. Zesilovač v tom bývá nejdražší sranda (předpokládám, že když už to jdeš dělat odznova, že tam nenecháš ten defaultní Aiwáckej bůhvíco). Možná bude pro tebe vůbec nejlepší vzít už odladěnej projekt a obšlehnout to.

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

http://pocitace.aukro.cz/e-mu-0404-pci- … 53717.html

Re: Tipy z inzerce, aukcí a podobně

Tak ten europopis toho relátka mňa fakt dostál...  českoněmecká zprzněnina....

Příspěvky [901 až 920 z 948]

  Stránky: ««« 1 ... 44 45 46 47 48 »»»

Audioweb.cz » Nezařaditelné » Tipy z inzerce, aukcí a podobně

Podobná témata


~±«|»¼½¾²³&@µΩπØ$£