Re: HORN v aute

Myslím, že se ubíráte špatným směrem v úvahách. Ve sluchátkách se nízké kmitočty vyzáří a pracují do boltce, který má nějaký tvar a pohltivost a cvičí to s bubínkem. Zatímco v autě se to odráží a fackuje, krom toho, co pohltí tapecírung, sedačky a  jiné pohltivé věci.

Web

Re: HORN v aute

Ty sluchátka byl blbý příklad-tam je přímá vazba na bubínek. Dejte si sluchátko 10cm od ucha, jestli ještě uslyšíte nějaké basy..

Web

Re: HORN v aute

To je zase opacny pripad, ne? Kdyz dam sluchatka dal, je to otazka velikosti membrany a akustickeho zkratu u mych otevrenych. Je jasne, ze tam basy nebudou, nemaji se ani kde vzit.

Bevime se o subu v aute, ktery meni objem vzduchu v tom aute treba o +-litr... Coz je na par metrech3 docela rozdil.

Vysvetlete mi nekdo principialni nemoznost vzniku zvuku o vlnove delce vetsi, nez je delka prostoru... Vzdyt zvuk neni hladina vody s pricnym, ale jak rekl Boramyr je to podelne vlneni - zhustovani a zredovani prostredi.

(upravil MaBat 11. 1. 2008 11:43)

Re: HORN v aute

Nasel jsem ten modul ve Famulovi, je tam simulace podelneho vlneni uvnitr dvou sten (jednorozmerny pripad). Jeste mi bude chvili trvat, nez prijdu na to, jak zadat parametry (hmotnost, tuhost vazby) mezi casticemi, aby to odpovidalo vzduchu, ale je na tom hezky videt, jak se to chova. Pokud nekdo poradite, jak udelat video ze screenshotu, dam to sem.

Edit: jinak ten modul je free ke stazeni, jako celej Famulus (http://kdf.mff.cuni.cz/~koupil/pocitace/famulus.php - modul je FYZIKA/6_OPTIKA/POVLN*.FM, je treba upravit volny konec na pevny)

Re: HORN v aute

Me by to taky zajimalo, jak jsi k tomu dosel, Sinclaire. Videl jsem nekolik namerenych RTAcek v aute ( ve vetsine pripadu pres system f. Kirchner elektronik, ATB PC Pro ), nikdy jsem si nevsiml, ze by to bylo zespod uriznuty, coz by v pripade "neschopnosti" bylo.

Treba nekde ty grafy najdu.

Re: HORN v aute

hmm tak díky všem big_smile ja som sa aj tak nedozvedel či by to malo nejaky efekt alebo nie big_smile

Re: HORN v aute

Kludne si to tam daj, nezabudni vytlmit auto a prilepit SPZ smile
BTW, mas nakladak, ci ti staci mat 2mieste auto? smile

Re: HORN v aute

hatchback smile a dynamatu tam mam dosť .. no big_smile

Re: HORN v aute

podle mě uplná kravina. neplatilo by to samý kdyby byl sub open-air a já od něj stál jen metr daleko? já si myslim že jo, ale to by se potom basy nemohly šířit vůbec protože pokud metr daleko od reproduktoru nejsou, proč by měly 10m od něj vzniknout???

a v těch autech(typicky Golf) - co jezděj týpci s 15" koláčema ve 150l basreflexový kysně a duní to na 500m daleko, neřikejte že ten reprák nehraje níž než 100Hz. hehe

Re: HORN v aute

Kresi, je trosku rozdil to, co slysis venku a to co slysis uvnitr toho auta. ...Jen tak naokraj.

Re: HORN v aute

to víš že rozdíl je Michale, ale nevidím rozdíl proč v autě neslyšet basy a venku ano. souhlasím s tim že na tom něco je. když se jde blíž k basáku tak přecijen basů lehce ubyde, ale v praxi ta teorie je uplně k ničemu protože úbytek basů je menimální a okolní situace zajistí že ty basy stejě slyšíš.

Re: HORN v aute

horna v aute hraje dobre. ale venku je to slyste 2x 3x vice. kdyz otevres kufr tak to nikdo nepobere.  zkouseli jsme to. 15 i 18palcu horna v aute. a vzdy to byl narez... ale neni moc aut do kterych se to vleze. aby si nemusel dat do pr. zadni sedacky

Re: HORN v aute

když to sečtu, tak bych ve feluně neměl slyšet ani 60Hz protože oblouk od subu přes střechu k řidiči rozhodně 5-6m nani ani omylem, a že to 45Hz hraje, to teda hraje. a pekelně....

Re: HORN v aute

Přispěji taky jedním hornem: http://img403.imageshack.us/img403/9111/tlakovkawe4.jpg , http://img217.imageshack.us/img217/6972 … ka2kp7.jpg

Re: HORN v aute

pekna zabijacka big_smile

Re: HORN v aute

a co toto ? -->http://repromania.net/stavebni-navody/s … 5-horn.php

" Vědět a znát to každý by chtěl, ale učit se nechce ... "

Web

Re: HORN v aute

Nápad zajmavej, ale není potřeba z toho plašit. Delta v hornu, to je jak Tuňák s čokoládou. Navíc v tak malý bedně a tak malý horně - to nemůže fungovat - možná při určitý frekvenci vyvolá velký SPL, ale s hudbou to asi nebude mít moc společnýho. Delta je ráda že je ráda když se strčí do zavřenky, s vypíchlejma očima do basreflexu, a ne do horny....

Re: HORN v aute

Co zas pícháš do delty Kreši. To že si jí v autě měl a naladil si jí na hovno neznamená, že na hovno hraje i normálně. V basreflexu hraje mimochodem o dost líp, než v uzavřence.

Re: HORN v aute

FIKu, prosimtě... Deltu jsem měl a nadával jsem na ní. aby ne? byla použitá špatně a na špatnou aplikaci. Proto jsem na ní nadával. Patří do rozumný uzavřenky, s bídou do BR. Kdybys věděl co si žádá horna tak bys tolik neprudil. První průser bude zvuk a zatižitelnost, hned potom bude hrozit ukmitání/roztržení membrány. To pod plnou palbou nemá šanci vydržet. Nepíchám do Delty ale do konstrukce, a na tuhle se delta hodí asi jako kaviárový tousty s kefírem...

Re: HORN v aute

Ale hovno, o tom, jak se hodí do šneka sem vůbec nemluvim, de mi o to, že jí furt doporučuješ jedině do uzavřený, nikam jinam. Já deltu mám a v BR hraje o hodně líp, jak v uzavřený. A myslim, že nejsem jedinej, kdo má takovej názor. Sám si přiznal, že si to měl nahovno odladěný, tak proč tu dokola opakuješ, že je k tomuhle účelu na nic, když si jí ani neozkoušel v pořádný bedně?