Téma: Kdo má X-Fi model SB0460?

Zdravím. Prosímvás, kdo má tuhle zvukovku ozvěte se. Potřeboval bych něco důležitého vědět...Předem děkuji

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

Víte, potřeboval bych vědět, s čím je vodivě spojen (s jakou součástkou) vývod OZ, který je označen na fotce...

http://img27.picoodle.com/img/img27/4/1/5/t_21m_40646e6.jpg

(upravil Sejny 5. 1. 2008 22:38)

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

Pokud jde o klasický dvojitý operák tak je to výstup... kam to z něj asi může vést dále... roll  přece jedině ke zpětné vazbě a na vazební kondík plus mutovací tranzistory.   Pokud máš multimetr tak si to přece snadno zjistíš ne?

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

OT: pre blbého, t.j. pre mňa, čo to presne ten "mutovací tranzistor" je ? to sa myslí ako na prúdové posilnenie ?

(upravil Mates 6. 1. 2008 4:03)

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

Jo jasně, na proudový posilnění, aby to za mlada moc nemutovalo:-D

Myslí se tím tranzistor, kterej zkratuje výstup, čímž ho ztižší = MUTE

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

No tady je právě ten problém, že na té zvukovce, co se mi dostala do roukou již tenhle spoj NENÍ, tudíž jej budu muset napojit na nějakou součástku. Pokud by bylo vše ok, tak bych si to samozřejmě změřil. Notak, to se tu nenajde někdo, kdo by tu svojí zvukovku vyndal a testem vodivosti ji trochu proměřil? sad

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

jsem ji prodal, změřil bych ji rád. Zkusím se ho zeptat, zda mi to půjčí

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

To bys byl moc hodnej, pro mě je to opravdu moc důležité...

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

Lidi, prosímvás, mohl by to někdo změřit? To je to vážně takový problém vzít do ruky blbej multimetr a pomocí testu vodivosti párkrát těmi hroty přejet po DPSce????

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

Vím že jsem ti to slíbil, ale čekám jak se ozvou, pokud spěcháš neumím.

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

marango: Nijak extra nepospíchám...Myslíš, že to za tenhle rok stihneš proměřit? cool

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

Já tu kartu mám. Koupil jsem jí bez krabice, byla nová zabalena jenom v igelitu. Můžete mi řict co je to vůbec za kartu ? Říká se že je to X-Fi ( aji tak vypadá) ale není to na ní nikde napsaný, je tam jenom SB0460. I když jsem se díval na stránky Creative tak tam neni v X-Fi serii vůbec uvedená. Dá se na tom vůbec něco dělat? (hudba atd.) Nemůžu na to sehnat ani ovladače.

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

Má katastrofální zvuk. Když jsem ji testoval, tak jsem si myslel, že se (s prominutím) zbliju. Škoda té koupě. Nejvíc ze všeho mě štve, že automaticky (dle lidí) musí mít kvalitnější zvuk než třeba SB Live. Prostě marketing...kdybyste mě o ovladače požádal před cca. 2ma týdny tak bych vám je rád poskytl, v současné době již naštěstí nejsem vlastníkem tohoto naleštěného harampádí.

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

To je to fakt tak strašný? Se mi ani nezdá. Měl jsem zato že od dob SB live k nějakému tomu kvalitativnímu pokrioku došlo ale porovnat to jsem neměl příležitost.

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

Je sice pravda, že když jsem ji zkoušel u bráchu na Cakewalku při přehráváni MIDI (kdy nehrál žádný MIDI nástroj) tak jsem neslyšel žádný šum ( při zesílení beden). O proti bráchově kartě SB Live kde šum v pozadí byl  (přesný tip si nevspomenu). Mezi těmi kartami je všumu velkej rozdíl. Ale jak říkám moc se toho bez ovladaču testovat nedá.

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

Spíše mi připadne že to byl od Creative takovej první pokus, než rozjel výrobu serii X-Fi naplno. Kté kartě když jsem jí koupil nebyl žádný manual, CD ani krabice.

(upravil little 3. 3. 2008 15:51)

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

Měl jsem ji půjčenou na celý měsíc, mohl jsem ji teda kompletně otestovat. Hned první věc, která mě překvapila byly (co se velikosti týče) ovladače. Zasraly (omlouvám se, ale jinak to říct nejde) tři čtvrtiny gigabajtu (okolo 700MB) na disku. Hned první poslechový test dopadl tak, že jsem nevěřil vlastním uším-hnus. Řezavé výšky, mizerná dynamika...prostě se to nedalo poslouchat. Samozřejmě jsem ihned vytáhl CT4830 (stock verze-na její tuning jsem ještě neměl čas) a započal srovnávání. Šumu jsem si na této zvukovce vážně nevšiml, stejně jako na Xfině. Pánové, nechci aby to vypadalo, že házím všechny Xfiny do jednoho pytle, je tu řeč jen o SB0460.

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

Zlatá stará dobrá Live... nebýt jemného šumu na výškách na linkovém vstupu, používám ji na všechno.

Web

(upravil Thales 3. 3. 2008 18:49)

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

SB Live zejména její poslední verze 5.1 Digital nebyl ve své době vůbec špatný kup (mám jí i s tím panelem s optikou, dalšími vstupy/výstupy a jinými volovinami) a určitě byl mnohem lepší než všechny karty co jsem do té doby měl (a že jsem jich vyzkoušel - stále jsem v rámci svých finančních možností hledal) ale jakmile jsem jí vyměnil za Terratec Aureon Space 7.1 založenou na VIA Envy tak je to o něčem úplně jiném. Tím si u mě alespoň firma VIA spravila reputaci že umí vyrobit něco funkčního i když úplně bez problému se to také úplně neobejde. Origo ovladače mají v cestě nějaký dementní DSP který není dokumentovaný a nedá se vypnout, Foobar mi nežere origo ASIO ovladače a tak jsem nucen používat ASIO4ALL což mi přijde jako zbytečná komplikace.

Závěr je že k Creativu bych se už nevrátil.

Re: Kdo má X-Fi model SB0460?

mas aj celu fotku karty, ak ma pozlatene konektory nie je to nahodou x-fi xtreme music?